ΣΚΕΨΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΒΡΑΔΥ 20-2-2010)

ΣΚΕΨΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  (Βράδυ 20-2-2010).

Παρακαλούμε τους φίλους επισκέπτες της σελίδας μας να θεωρήσουν τη σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και δικό τους “βήμα”.  Σε κάθε περίπτωση που θέλουν να προτείνουν, να παρατηρήσουν ή να αναφερθούν σε κάποιο θέμα που κρίνουν ότι είναι σχετικό με τον αθλητισμό, τον οποίο υπηρετούμε (τον ερασιτεχνικό) να μας υποδεικνύουν το θέμα και εμείς θα το δημοσιεύουμε (στα πλαίσια του δυνατού). Θα κάνουμε την αρχή με μερικά δικά μας σχόλια γύρω από τις εκδηλώσεις που πλησιάζουν.

1.       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ: 

Βλέποντας ότι υπάρχουν ανοιχτά μυαλά, τα οποία υλοποιούν τις προτάσεις εφόσον κρίνουν ότι είναι σωστές και εφικτές, όπως το αρχικό ύψος του τελικού στο Ε.Κ (Α), επανερχόμαστε και προτείνουμε:

Α) Να ανακοινωθούν έγκαιρα ο αριθμός των δηλωθέντων αθλητών  στα αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κυρίως σε όσα αγωνίσματα προβλέπεται να γίνει και προκριματικός. Εάν π.χ. στο επί κοντώ (Α)  οι δηλωθέντες αθλητές είναι τόσοι που να μην αιτιολογείται ο προκριματικός, να ανακοινωθεί έγκαιρα για να μπορέσουν οι αθλητές της επαρχίας να ρυθμίσουν  ανάλογα την μετακίνηση και τη διαμονή τους. Ένας λόγος παραπάνω που η Παιανία βρίσκεται μακριά από το κέντρο της Αθήνας και η πρωινή μετακίνηση για προκριματικό στις 10.00 η ώρα είναι πάντα προβληματική (κυρίως όταν υπάρχουν και κοντάρια για να μεταφερθούν).

Β) Με βάση την προκήρυξη, ο ΣΕΓΑΣ θα καλύψει τα έξοδα των τριών πρώτων αθλητών της επαρχίας (αν είναι στην τριάδα του τελικού). Μέχρι πριν λίγο καιρό κάλυπτε τα έξοδα των τριών πρώτων αθλητών της επαρχίας αν ήταν στην εξάδα του τελικού.  Με την παρούσα διάταξη στην προκήρυξη είναι σαν να λέει σε όλους τους Συλλόγους της επαρχίας «ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ». Οι αθλητές που μπορούν να είναι στην τριάδα των αγωνισμάτων από την επαρχία, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Όλοι οι πρωτοκλασάτοι αθλητές συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα με αποτέλεσμα οι αθλητές της επαρχίας να είναι πολύ δύσκολο να είναι στην τριάδα. Με δύο λόγια, ο ΣΕΓΑΣ υποχρεώνει τους μικρούς Συλλόγους να πληρώσουν όλα τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής, από το ταμείο τους. Μια μετακίνηση από Θεσσαλονίκη π.χ. δύο αθλητών και ενός συνοδού κοστίζει τουλάχιστον 1000 €. Τα 1000 € είναι υπόθεση για μικρούς συλλόγους. Πολλοί σύλλογοι  αναλογιζόμενοι αφενός μεν τα έξοδα και αφετέρου το ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι στους “αξιολογούμενους αγώνες” δεν κατεβάζουν ούτε καν τους φερέλπιδες αθλητές τους εάν δεν έχουν ελπίδα να είναι στην τριάδα.!

Δηλαδή, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην ουσία είναι μόνο για τους συλλόγους που βρίσκονται μέσα ή γύρω από την Αθήνα. Προτείνω λοιπόν να ονομαστεί: «Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου των πλουσίων Συλλόγων της επαρχίας και της Αθήνας».

 

2.       ΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΠ-ΠΚ/Β

Επανέρχομαι στην πρόταση που είχε γίνει στην ΕΠΑΚΑΒ 2009 από το Σύλλογο μας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των αγώνων των ΒΒ-ΠΚ/Β και το άλμα επί κοντώ (υποχρεωτικά με μεταλλικό παλμό).  Αφού στην ηλικία των ΠΠ/Β δεν υπάρχει το Επί κοντώ σαν αγώνισμα,  έστω να περάσουν 1.80, 2.00 ή 2.20 που δείχνει ότι το παιδί έχει επαφή με το αγώνισμα, δεν είναι φυσικό το παιδί να στραφεί σε άλλο αγώνισμα.;  Με ποιο σκεπτικό το παιδί που από την ηλικία των Μίνι και δείχνει ότι μπορεί να κάνει επί κοντώ να χρειάζεται 4-5 χρόνια για να του επιτραπεί να αγωνιστεί;  Όλα αυτά τα χρόνια,  που παράλληλα με τα άλλα αγωνίσματα μαθαίνει και το επί κοντώ, δεν του επιτρέπεται να αγωνιστεί. Είναι φυσικό ακόμη και αυτοί που είναι γεννημένοι για το επί κοντώ να λακίσουν από το αγώνισμα αφού δεν μπορούν να αγωνιστούν.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Το άλμα επί κοντώ να περάσει και στην ηλικία των ΠΠ/Β (υποχρεωτικά με μεταλλικό παλμό).  Τα εμπόδια, που είναι από τα πλέον επικίνδυνα αγωνίσματα για τραυματισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα για την κατηγορία των ΠΠ/Β γιατί όχι και το επί κοντώ;  Επαναλαμβάνω (με Μεταλλικό παλμό υποχρεωτικά).

 

3.       ΜΙΚΡΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Με αφορμή την προσφορά σε αθλητικό υλικό (ιατρικές μπάλες) του κ. Καρματζόγλου μας πλησίασαν γονείς και φίλοι και δήλωσαν ότι επιθυμούν να βοηθήσουν τη λειτουργία του συλλόγου προσφέροντας αθλητικό υλικό, το οποίο χρειαζόμαστε. Στο γραφείο του συλλόγου θα υπάρχει κατάλογος με αθλητικά όργανα, τα οποία θα μας ήταν χρήσιμα στις προπονήσεις.  Όποιος φίλος επιθυμεί να βοηθήσει,  δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με τους προπονητές του συλλόγου, οι οποίοι θα υποδείξουν τα όργανα που χρειαζόμαστε και ο χορηγός «Μας αγοράζει» ότι επιθυμεί.

Προκαταβολικά ευχαριστούμε τους μικρούς ή μεγάλους χορηγούς του Συλλόγου.

 

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Εταιρεία του κ. Ε.Ι. ΚΕΡΑΣΙΔΗ (MAKRA HELLAS) για τις μέχρι τώρα προσφορές σε στολές και τσάντες προς τα παιδιά του Συλλόγου μας. Παρακαλούμε κάποιοι να «μας γλυτώσουν» από τον κ. ΚΕΡΑΣΙΔΗ γιατί «μας απειλεί» με περισσότερες προσφορές!!!

 

4.       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Όπως ίσως διαβάσατε, προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά μας τη συνήθεια να είναι «δοτικά», να συγκινούνται με τη δυστυχία των άλλων και  να χαίρονται με το «να δίνουν» και όχι μόνο με το «να παίρνουν».

Ο Πλάτωνας μας  οδηγεί και μας δείχνει πως  να κινηθούμε όταν διαπραγματεύεται  «ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η σωστή παιδεία, κατά τον Πλάτωνα είναι να μάθουμε στα παιδιά, από μικρή ηλικία,  να χαίρονται αλλά και να λυπούνται με αυτά που πρέπει, ή με ό,τι αξίζει.

Πρώτα σας καλούμε να στείλετε με τα παιδιά σας το οτιδήποτε φαγώσιμο που είναι σε συσκευασία (μακαρόνια, όσπρια, κονσέρβες, ρύζια, ζάχαρη κ.α.). Την Παρασκευή τελειώνει η συλλογή των προσφορών για τους Άπορους.

Το δεύτερο στο οποίο θα θέλαμε τη βοήθειά σας είναι:  Να μας υποδείξετε  άπορες οικογένειες που να έχουν άμεση ανάγκη από αυτά τα λίγα που θα συγκεντρώσουμε , για να  τους τα παραδώσουμε για να πιάσουν τόπο. Εάν δεν έχουμε υποδείξεις απόρων οικογενειών, που να χρειάζονται τα «φαγώσιμα», τότε θα αφήσουμε τις προπονήτριες να αποφασίσουν το πού και σε πόσους θα μοιράσουμε τα συγκεντρωθέντα. Θα γίνει προσπάθεια να τα παραδώσουν στις άπορες οικογένειες, αντιπροσωπεία των παιδιών.

 

5.       Επόμενη δραστηριότητα των παιδιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα είναι:  Η υιοθέτηση φυλακισμένου οικογενειάρχη που βρίσκεται στη φυλακή για σχετικά μικρό οικονομικό χρέος.* Εάν γνωρίζετε κάποια περίπτωση παρακαλούμε ενημερώστε μας για να το ψάξουμε.

 * Αφού δεν μπαίνουν στη φυλακή για χρέη, κάτι άλλο θα σκεφτούμε ή θα περιμένουμε να μας υποδείξετε.

Δεχόμαστε προτάσεις για ανάλογες δραστηριότητες.

print

Written by