Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.» (Ασκητική, Καζαντζάκης).

Το έχουμε τονίσει αρκετές φορές, ας το ξαναπούμε μια ακόμη φορά δε χάλασε και ο κόσμος! Η «ειδοποιός διαφορά» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ έναντι των άλλων αθλητικών συλλόγων, είναι η φιλοσοφία του συλλόγου που ξεκινάει από (τον τέως ή την νέα) πρόεδρο και φτάνει μέχρι και τον πιο νέο προπονητή μας.
«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.» (Ασκητική, Καζαντζάκης).

Ένα από τα δυνατά μας σημεία  είναι και η ευαισθησία του συλλόγου στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ευαισθησία που κρατάει από τους αδελφούς (Παντελή και Ανδρέα Ρίζο), τους οποίους και πάλι ευχαριστούμε.
Έχουμε επί πλέον, τη «γλυκιά ξεροκεφαλιά» να πολεμάμε για τα πιστεύω μας.

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: “Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;” Πολέμα!» (Ασκητική, Καζαντζάκης).

Στην σημερινή ημέρα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ συνέβαλαν πολλοί παράγοντες, για να έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. (Βλέπετε φωτογραφίες).

Η διαδικασία ήταν η εξής:
Ζητήσαμε από τα παιδιά να συγκεντρώνουν στο σπίτι τα ανακυκλώσιμα σε ξεχωριστές σακούλες και να τα φέρνουν μαζί τους στην προπόνηση. Η Παρασκευή ορίστηκε ως η τελευταία ημέρα της ανακύκλωσης.
Σήμερα, τα μικρά παιδιά που τώρα μαθαίνουν, έφεραν στο Στάδιο σε πλαστικές σακούλες τα ανακυκλώσιμα από το σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα (την Τρίτη ημέρα της ανακύκλωσης)  έφεραν σακούλες (όχι όλα ΤΑ παιδιά αλλά τα περισσότερα), γιατί μερικοί … γονείς το ξέχασαν!
Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. (Ασκητική, Καζαντζάκης).

 Εκεί αφού καταγράψαμε τον αριθμό των σακουλών που έφεραν τα παιδιά από κάθε γκρουπ (για να βγάλουμε το γκρουπ που θα ήταν «ο νικητής»), μαζευτήκαμε όλοι και  έγινε μια μικρή ενημέρωση.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Το γρουπ του κ. Κοσμά ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το γκρουπ της κ. Ελένης. Επειδή οι μικροί μας, της κ. Ελένης, φεύγουν νωρίτερα (στις 20:30) δεν προλάβαμε να βγάλουμε φωτογραφία. Τη Δευτέρα όμως θα βγάλουμε τη φωτογραφία των μικρών μας νικητών (Μπράβο στους γονείς…) και θα τη βάλουμε δίπλα στο γκρουπ του κ. Κοσμά. Μπράβο παιδιά του κ. Κοσμά. Επειδή είσαστε και παιδαράδες …. (σας κάνω Δώρο 500 κάμψεις…. τυχεροίοιοιοι!).

Ακολούθως το κάθε παιδί, με μία σακούλα στο χέρι, πήγαινε το ένα πίσω από το άλλο στους Μπλε κάδους και άδειαζε το περιεχόμενο της σακούλας του. Τους “Μπλε κάδους” τους εξασφαλίσαμε με τη βοήθεια του Διευθυντή του Σταδίου κ. Πέτρου Πετρίδη  αλλά και της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης του Δήμου (η οποία έστειλε μέχρι και απορριμματοφόρο που συνέλεξε τα ανακυκλώσιμα).  
Ευχαριστούμε τους υπευθύνους της Ανακύκλωσης του Δήμου, που βοήθησαν με τον τρόπο τους.

Έχοντας δύο κάδους στους οποίους ρίχναμε τα ανακυκλώσιμα (τους γεμίσαμε ασφυκτικά μέχρις επάνω), η διαδικασία διήρκεσε 3-4 λεπτά.

Όλοι το χάρηκαν μικροί και μεγάλοι ακόμη και εκείνοι που … το ξέχασαν. Είχαμε μαζέψει από την Τετάρτη «τη συγκομιδή σε σακούλες» και όποιο παιδί -δεν έφερε σήμερα- έπαιρνε μία από τις παλιές σακούλες.

Σημασία έχει ότι το μήνυμα πέρασε στα παιδιά και τώρα απομένει να ευαισθητοποιηθούν και οι γονείς στην ανακύκλωση (όσοι δεν την είχαν πάρει σοβαρά μέχρι τώρα), γιατί όπως όλοι ξέρουμε, τα παιδιά μαθαίνουν ό,τι τους διδάξουμε.

Τα παιδιά θα πρέπει να αποκτήσουν «αίσθημα ευθύνης» στη ζωή τους. Θα πρέπει να νοιάζονται για το περιβάλλον στο οποίο ζουν και στο οποίο θα ζήσουν τα παιδιά τους.  Θα πρέπει τελικά να μάθουν να ακολουθούν την προτροπή που μας άφησε ο Νίκος Καζαντζάκης.

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.» (Ασκητική, Καζαντζάκης).

print

Written by