Δ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 1969 – 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε, όταν ξαφνικά χτύπησε το κινητό μας. Συμμαθητής μας, από το Δ’ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης (ο κ. Γεώργιος Κουκούσης), μας ενημέρωνε ότι την Κυριακή 12.1.14 θα συναντιόντουσαν οι «συμμαθητές» του Δ’  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Αρρένων Θεσσαλονίκης, που πήραν Απολυτήριο το 1969.

Δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε τους παλιούς μας συμμαθητές, και να θυμηθούμε τα παλιά, πήγαμε … τρέχοντας!

Στο πρώτο κάλεσμα βρεθήκαμε 12. Με τους περισσότερους οι δρόμοι μας είχαν χωρίσει και έτσι για 45 χρόνια δεν είχαμε συναντηθεί (αν και όλοι ζούμε σε «ακτίνα βολής» στη Θεσσαλονίκη). Πολλοί συμμαθητές, πιθανά να “φταρνιζόντουσαν” Κυριακή πρωί, γιατί όλους τους αναφέραμε. Δεν αφήσαμε κανέναν που να μην τον αναφέρουμε. Διώξαμε τα “καντάρια της σκόνης” που είχαν συσσωρευτεί στη μνήμη μας για 45 χρόνια και ξαφνικά η «αυλή και η τάξη» ξεπρόβαλαν μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο. Ο καθένας μας είχε να διηγηθεί τόσα πολλά. Ακόμη και για το ίδιο θέμα ο καθένας έδινε την εικόνα από τη δική του οπτική γωνία. Πώς να συγκρατήσεις το χρόνο σε τέτοιες στιγμές!  Ούτε που καταλάβαμε για πότε πέρασε ο χρόνος και έπρεπε να αποχωριστούμε λέγοντας τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρόνο. Προλάβαμε να οργανωθούμε, να ανταλλάξουμε τηλέφωνα να ορίσουμε παμψηφεί υπεύθυνο τον κ. Κουκούση Γ. και Συντονιστική επιτροπή τους κ.κ. Κυριακίδη Μιλτιάδη, Κοσμίδη Περικλή και Κατσίκα Φώτιο.

Τα στοιχεία των 12 συμμετεχόντων στην πρώτη συνάντηση θα τα βρείτε ΕΔΩ. [Οι 12 γίναμε 22 και με τη βοήθεια όλων θα βρεθούν όλοι. Στείλτε μου όσα στοιχεία γνωρίζετε.)
Στις 18.1.14 βρήκαμε τα ίχνη 34 συμμαθητών (με τη βοήθεια όλων αλλά κυρίως του Μιλτιάδη), και συνεχίζουμε.
24.1.14,   41 τα ονόματα, χρειαζόμαστε και τα υπόλοιπα στοιχεία.

13.2.14 ΓΙΝΑΜΕ 47 ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Στείλτε μου τα στοιχεία σας και τα ονόματα των συμμαθητών μας (όσα γνωρίζετε) για να συμπληρώσουμε την κατάσταση και να τους ψάξουμε.

Ο πυρήνας της συνάντησης ήταν το γράμμα (Κ) δηλαδή το 2ο τμήμα. Παρόλα αυτά στο τμήμα υπήρχαν και μαθητές από το Ζ μέχρι και το Μ μερικές χρονιές.

Όσοι συμμαθητές (Απολυτηρίου 1969) ανεξαρτήτως τμήματος επιθυμούν να συναντήσουν τους τότε συμμαθητές τους δεν έχουν παρά να βοηθήσουν στην οργάνωση της «φουρνιάς» του ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ  1969.

Είναι σίγουρο ότι στην επόμενη συνάντηση (που θα ανακοινωθεί σε αυτή τη σελίδα), όταν θα πάρουμε εντολή από την οργανωτική επιτροπή, θα είμαστε πολύ περισσότεροι αφού τώρα ορίστηκαν υπεύθυνοι για να μας συντονίζουν.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι 12 της πρώτης συνάντησης 12.1.14 στο Καφέ της Αγίας Σοφίας.

Περισσότερες φωτογραφίες θα περάσουμε σε αυτή τη σελίδα όταν μας τις στείλετε.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Επαναλαμβάνω – ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΕΧΕΤΕ.

Μερικές φωτογραφίες από το 1969. Στείλτε μου φώτος να τις περάσω.

print

Written by