ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ – ΣΤΗΝ ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. – ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Στις Σέρρες αυτό το Παρασκευο – Σάββατο έγινε η συνεδρίαση της Επιτροπής  Ανάπτυξης του Κλασικού Αθλητισμού στη Βάση (ΕΠ.Α.Κ.Α.Β.).  Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος το θέμα του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού στη Βάση (στις μικρές ηλικίες).

Ποιος είναι αυτός που μας λέει ότι οι ΠΠ/Β (12 & 13 ετών) δεν μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν το επί κοντώ; Ποιος είναι αυτός που αφήνει το επί κοντώ έξω από τις δραστηριότητες των ΠΠ/Β;  

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΠ/ΠΚ-Β ΚΑΙ ΜΙΝΙ  ΜΕ ΤΟ «ΣΠΑΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ»


 

Οι μικροί αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που πήραν μέρος στην ημερίδα άλματος επί κοντώ και τα πήγαν ΥΠΕΡΟΧΑ. Ο αγώνας υπήρξε ιδιαίτερα συναρπαστικός τουλάχιστον στα κορίτσια που η πρωτιά κρίθηκε στις χαμένες προσπάθειες. Οι δύο πρώτες Θεοδωρίδου και Ευσταθίου, πέρασαν τα 2.50μ. επίδοση που είναι εξαιρετικά καλή για τις ηλικίες αλλά και το χρόνο που ασχολούνται με το επί κοντώ. Τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια όλοι οι συμμετέχοντες μας κατέπληξαν!  Μην απορείτε για τις χειραψίες που βλέπετε πριν από τον αγώνα. Είναι το προαπαιτούμενο για να αγωνιστούν. Πρέπει να κάνουν φίλους, να γνωριστούν με τους συναθλητές τους πριν από τον αγώνα, και συστήνονται. Δεν ξεχνάμε ποτέ:  Ένα από τα “πρέπει” των αγώνων είναι “να κάνουμε φίλους”. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! 

Όσοι ακόμη επιμένουν να αφήνουν γυμνό το επί κοντώ στην Ελλάδα καλά θα έκαναν να ερχόντουσαν μια βόλτα σήμερα από το κλειστό προπονητήριο του Καυτανζογλείου. Στην αίθουσα «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» θα έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια το μπουκέτο της διπλανής φωτογραφίας, αγόρια και κορίτσια από 9 μέχρι 13 ετών, να ξεπερνούν στο επί κοντώ  τα 2.50μ.!  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια έπιασαν το κοντάρι μόνο 3-4 φορές, τότε ακόμη και ο πλέον δύσπιστος θα έπρεπε να πειστεί ότι οι ΠΠ/ΠΚ-Β μπορούν και πρέπει να μαθαίνουν και  το επί κοντώ, σε παιγνιώδη μορφή.

Το παράξενο είναι ότι  οι υπεύθυνοι υιοθετούν το πρόγραμμα «Kids’ Athletics»,  στο οποίο περιλαμβάνεται και το επί κοντώ, σε επικίνδυνη μορφή (με το κοντάρι στο χέρι του παιδιού!) Με το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ» που το επί κοντώ είναι εύκολο και ασφαλές (γιατί το κοντάρι το ελέγχει ο προπονητής), δεν ασχολείται κανείς από τον παλιό ΣΕΓΑΣ.  Εδώ και 10 χρόνια κάνουμε προτάσεις για την ανάπτυξη του επί κοντώ στην Ελλάδα χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από τους υπευθύνους.

Λέτε να μην ασχολούνται οι υπεύθυνοι της Ανάπτυξης με το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ» γιατί το προτείνουν  Έλληνες;  Μήπως  θα ήταν καλύτερα να φτάσουμε στα Ελληνόπουλα μέσω της ΙΑΑΦ;  Η ΙΑΑΦ  δέχτηκε το πρόγραμμα «Παίζω επί κοντώ» και το έκανε παγκοσμίως γνωστό μέσα από το περιοδικό της με το όνομα «Let’s play pole vault” The Greek Program.  Ίσως μέσω ΙΑΑΦ ξαναγυρίσει το πρόγραμμα στην Ελλάδα και ίσως τότε να δώσουμε και στα Ελληνόπουλα την ευκαιρία να γνωρίσουν από νωρίς και το άλμα επί κοντώ.

Οι ΠΠ/ΠΚ-Β μπορούν,  παίζοντας,  να μάθουν και το επί κοντώ.  Γιατί να περιμένουν αλλά δύο χρόνια μέχρι να γίνουν ΠΠ/ΠΚ-Α για να αρχίσουν να μαθαίνουν και το επί κοντώ;  Σίγουρα μέχρι τότε ακόμη και αυτοί που είναι γεννημένοι για το επί κοντώ θα έχουν γίνει δρομείς ταχύτητας, εμποδίων ή άλτες του μήκους και όλων των άλλων παρεμφερών ταχυδυναμικών αγωνισμάτων.
ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ – ΣΤΗΝ ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. – ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Υπάρχουν προτάσεις που σας στείλαμε, ξανά, ρίξτε μια ματιά και αν έχετε απορίες ελάτε να σας τις λύσουμε.

Εμείς επιμένουμε ….

Οι ΠΠ/Β μπορούν να ασχοληθούν το ίδιο καλά και με το επί κοντώ, όπως με το Μήκος, το ύψος, τα εμπόδια και τόσα άλλα αγωνίσματα, τα οποία  υπάρχουν στο πρόγραμμα των ΠΠ/ΠΚ-Β.

print

Written by