Τρίτη 4 Αυγούστου 2015
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 10. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
2012-2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (42)  09-2-2015

ΑΙΤΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης.  Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό. Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.  Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  
Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2017

Από αριστερά:
Μουρουδέλης Σ., Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α., Τριανταφύλλου Ε., Καρματζόγλου Σ., Μανιού-Καψαμπέλη Αικ., Θεοφανίδης Θ, Κούτρας Ι, Πολίτης Μ., Γκιώσης Β.  Ο ΣΕΓΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ - ΚΩΦΕΥΕΙ
28/07/2015

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ - ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ
Για πάνω από δέκα χρόνια στέλνω την πρόταση (που θα βρείτε παρακάτω) στον ΣΕΓΑΣ (διοίκηση και ΕΠ.Α.Κ.Α.Β.).  Δεν θα σταματήσω να τη στέλνω μέχρι να φιλοτιμηθεί κάποιος από τους υπευθύνους να «κοιτάξει» το θέμα και να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου, να με πείσει -μέσα από τα άρθρα του κανονισμού-  ότι έχω άδικο. Όσο δεν ασχολούνται με το θέμα «βαθμολογία από τον προκριματικό», τόσο εγώ θα επιμένω!
Στο προχθεσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ που φέτος (2015) ήταν -δύο σε ένα- (ήταν και το ΝΕΩΝ μαζί), πάλι τα ίδια! Πάλι η ίδια διάταξη «copy paste» χρόνια τώρα!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1) Γιατί δεν τηρείτε το «θα βαθμολογηθούν εφόσον πιάσουν τα όρια βαθμολόγησης στον προκριματικό ή τον τελικό του αγωνίσματος» για όλα τα αγωνίσματα;
2) Γιατί για τους ΝΕΟΥΣ που το όριο βαθμολογίας είναι 3.60 ορίζετε στον Τελικό να αρχίσουν από τα 4.00μ.....


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Α_Γ & ΝΕΩΝ Α_Γ
28/07/2015

Ολοκληρώθηκε και το  τελευταίο πανελλήνιο πρωτάθλημα (που ήταν δύο σε ένα, Α/Γ και ΝΕΩΝ Α/Γ).
Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η παρουσία μας στο τελευταίο Π.Π. δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.
Ο Νίκανδρος Στυλιανού ήταν ο «Νίκανδρος» που ξέρουμε. Πέρασε το 5.32 και είχε πολύ καλά άλματα στο 5.42, που όμως δεν πέρασε. Ήταν 3ος, πίσω από τον πολύ καλό Φιλιππίδη (5.82) και τον επανερχόμενο από τραυματισμό στο πόδι, Δημήτρη Πατσουκάκη 5.42, (το δικό μας παιδί -γέννημα θρέμμα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ-, που τώρα αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού).
Πατσουκάκης και Στυλιανού θα βρεθούν για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Πιτέστι της Ρουμανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο 1 & 2 Αυγούστου 2015. Ευχόμαστε και στους δύο … να περάσουν τον πήχη όσο ψηλότερα γίνεται (και με τα κοντάρια που χρησιμοποιούν μπορούν σίγουρα πάνω από 5.60 -5.65. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ - Φλώρια!
Λίγο οι τραυματισμοί: (Τριανταφύλλου Γ. δεν συμμετείχε την τελευταία στιγμή, με νέο διάστρεμμα (στην αριστερή ποδοκνημική), Ρουσομάνης, (σταμάτησε νωρίς λόγω μέσης), Βρανάς Κ. με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, έτρεξε στον προκριματικό των 800μ. (Α) όπου με 1’ 55’96 κατετάγη στην 16η θέση).
Λίγο οι ατυχίες: (Ο Θεοφάνης Μπέλος στον προκριματικό δεν πέρασε το αρχικό ύψος 4.60, όπως και η Δήμητρα Σολομωνίδου(που ανήκει σε Πανιώνιο και ΑΣ ΡΗΓΑΣ) επίσης, στον προκριματικό, δεν πέρασε το αρχικό ύψος (στην Τρίτη το πέρασε αλλά έριξε τον πήχη το κοντάρι!).
Ο Απόστολος Σολομωνίδης είναι ο μόνος αθλητής που ....


  2015 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
28/07/2015

Γενική εικόνα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, με δύο λόγια.
Τα τμήματα των Ακαδημιών λειτουργούν υπέροχα. Πολλά παιδιά, πολλές εκδηλώσεις, πολλές δραστηριότητες.
Αντίθετα, τα αγωνιστικά τμήματα δεν παρουσιάζουν την αναμενόμενη αγωνιστική παρουσία. Η μεταβατική φάση από το χαλαρό και παρεΐστικο πνεύμα στο προπονητικό και αγωνιστικό, λείπει.  Αρκετά παιδιά, καλές παρέες,  χωρίς νοοτροπία για ένταξη στην αγωνιστική ομάδα, (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Το θέμα θα απασχολήσει τόσο το Δ.Σ. όσο και τους προπονητές. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι Αθλητικός σύλλογος και η επιτυχία του ή ΜΗ, φαίνεται από τα αποτελέσματα του αγωνιστικού τμήματος.
Δυστυχώς για φέτος η αγωνιστική παρουσία των αθλητών του συλλόγου ήταν φτωχή (για το δυναμικό του συλλόγου). Να το θεωρήσουμε ότι είναι «συγκυρία» - σύμπτωση (ατυχίες και τραυματισμοί …) και ότι με έμφαση στην επιλογή των αθλητών, που θα προωθούνται στους προπονητές που ενεργοποιούνται στα αγωνιστικά τμήματα, θα διορθώσουμε και το αγωνιστικό κομμάτι.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ …

ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ από την ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (ΩΡΑ 19:00).
Την  πρώτη εβδομάδα
ερχόμαστε καθημερινά (19:00) και από τη δεύτερη εβδομάδα θα ορίσουμε το πρόγραμμα προπονήσεων τόσο για τις Ακαδημίες όσο και για τα αγωνιστικά γκρουπ.

Ανεπίσημα, μπορεί και νωρίτερα (τελευταία εβδομάδα Αυγούστου).  Όσοι (μεγάλοι) γυρίσουν νωρίτερα και θέλουν να γυμναστούν ας  περάσουν από το Στάδιο, όλο και κάποιοι θα έχουν βαρεθεί την πολύ χαλάρωση!!!


  ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ (ΠΠ_ΠΚ_Α) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 11-12.7.15
12/07/2015

Δύο αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αγωνίστηκαν τη 2η ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ/Α του Βορείου Ομίλου στα Γιαννιτσά.

Ο Μάριος Σπανός αγωνίστηκε το απόγευμα στον τελικό του Τριπλούν, όπου με 12.21 (που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου) ήταν 5ος. Στη φωτογραφία Μπαμπάς και γιός (Σπανός) υπό την προστασία της "Αγίας Σοφίας". Κύριε Νίκο μας, τέρμα η γοητεία σου, ψηφίζω με κλειστά μάτια το νέο αίμα. Α! το Φλώρο έγινε παιδαράς! (Εντάξει τα ενημέρωσα τα ρεκόρ … για να μη σας ακούω!!!).

Η Πασχαλίνα Ματζιαρλή, με επιδόσεις που είναι κοντά στα ρεκόρ της ήταν στην 13η θέση στο πένταθλο Παγκορασίδων-Α. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται δουλειά για τα σύνθετα, αλλά από ότι βλέπουμε η Λίνα «δε μασάει». Είμαστε σίγουροι ότι οι εμπειρίες που αποκόμισε από τους αγώνες μόνον καλό θα της κάνουν.

ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Για τους υπευθύνους των αποτελεσμάτων του ΣΕΓΑΣ.  Υπάρχουν μερικά λάθη στις βαθμολογίες! Όπως π.χ. το σύνολο των βαθμών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι 23 και όχι 31… Στο πένταθλο (Κ) το 4.82 στο Μήκος αλλού έχει 733β και αλλού 433!.
Επίσης παρακαλούμε τους υπευθύνους να ελέγξουν ξανά το πινάκιο του Τριπλούν των ΠΠ/Α όπου -μάλλον- έχει γίνει «αναγραμματισμός» στην καλύτερη επίδοση ενός αθλητή που επηρεάζει τα αποτελέσματα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


  ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ «ΚΑΝΟΝΕΣ» ΟΥΤΕ "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ"
01/07/2015

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ
Υπέροχους αγώνες με πολύ προσπάθεια, κόπο  και οργάνωση κάνουν οι πόλεις που τολμούν να διοργανώσουν Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Τρίκαλα, Σέρρες και (σίγουρα Γιαννιτσά, που ακολουθούν) έδωσαν ή θα δώσουν, τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγώνων.  Συγχαίρουμε τους μέχρι τώρα διοργανωτές (Τρίκαλα και Σέρρες) και τους ευχαριστούμε για τη δική τους σοβαρή προσπάθεια. Δεν θα ξεχάσουμε την επιτυχή αντιμετώπιση της καταρρακτώδους βροχής στις Σέρρες , τη 2η ημέρα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ
Το ότι παρακάτω θα ασχοληθούμε με μερικά λάθη, μικρά και χωρίς ιδιαίτερη σημασία στην διεξαγωγή των αγώνων, το κάνουμε για δύο λόγους:
1)  Για την ενημέρωση των υπευθύνων, (στα Τρίκαλα και απανταχού), ώστε να μην ξαναγίνουν.
2) Για να ψέξουμε τη νοοτροπία των υπευθύνων (στις Σέρρες) Τεχνικών συμβούλων, και Εθνικών προπονητών (των Εφήβων) που κάνουν το δικό τους «με το έτσι θέλω» χωρίς να ακολουθούν τους κανονισμούς. 
Ακόμη και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα γίνονται μικρά ή και μεγαλύτερα λάθη στην  ...


  ΝΕΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ … ΕΚΚΛΗΣΙΑ
29/06/2015

Αεικίνητος ο κ. Κούτρας Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που ανέλαβε τον ιματισμό. Ασταμάτητη η κ. Σοφία Γκοτζαμάμη, που ανέλαβε τη διακίνηση του ιματισμού. Οι παραπάνω συνεργάστηκαν στην νέα παραγγελία «σε μπλουζάκια ξεχωριστής ποιότητας», και το αποτέλεσμα … το καλύτερο!

Παρελήφθησαν τα νέα «γιορτινά» μπλουζάκια που θα φορεθούν μέχρι και … στην Εκκλησία! Τα νέα μπλουζάκια, τα οποία λανσάρουν οι «κομάντος» προπονητές μας (πρώτα ξαδέρφια με τους Φλώρους), είναι σε τρία διαφορετικά χρώματα (κόκκινο, Άσπρο κίτρινο). Πάρτε μια ιδέα από τα καινούρια μπλουζάκια, τα οποία θα πωλούνται στο κόστος παραγωγής.
Όποιος θέλει και μπλουζάκι για να γίνει -μοντέλο- ή έχει να πάει σε κανέναν επίσημο "καλοκαιρινό Γάμο"! ας βιαστεί να το παραλάβει.
Το ποσό που θα πωλείται το κάθε μπλουζάκι θα είναι 9 (εννέα) €. Μιλάμε για μπλουζάκια "π ο ι ο τ η τ α ς".


  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «KIDS» & ΔΙΑΦΟΡΑ - ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ
16/06/2015

Σας υποσχεθήκαμε ότι θα περάσουμε και τις φωτογραφίες από το Kids’ Athletics των ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ. Οι φωτογραφίες των Kids ήταν 4,65 GB και χρειάστηκε «δουλειά» από την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη, για να τις έχετε σε απόσταση ενός κλικ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Πριν ευχαριστήσουμε την κ. Σοφία για τον άθλο αυτό να ανεβάσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, ώστε να είναι προσιτές σε όλους σας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Ξανά τον κ. Βασίλειο Δημητράκη τον «Φωτογράφο» για την τόσο μεγάλη εξυπηρέτηση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ». Με τη δική του εθελοντική παρουσία πρωί και απόγευμα, όλοι οι μπόμπιρες αλλά και οι μεγάλοι μπορούν να έχουν όσες φωτογραφίες θέλουν που αργότερα θα τους θυμίζουν τα παιδικά τους χρόνια.
Τον κ. Γεώργιο Παπαιακώβου (ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ) και τις άμεσες συνεργάτιδές του κ.κ. Δήμα Νικολέττα και Καζάκη Αικατερίνη, για την ΑΨΟΓΗ οργάνωση και εκτέλεση του εγχειρήματος αυτού, με τόσο πολλές ομάδες.
Τους εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες της ειδικότητας στίβου του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ για τη βοήθεια σε όλα τα πόστα.
Τους εθελοντές (φίλους, γονείς, προπονητές, …), των οποίων η παρουσία σε πολλά πόστα εξασφάλισε τον έλεγχο και την ομαλή λειτουργία ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.
Να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που έλαβαν μέρος με μία ή δύο ομάδες.

ΟΙ   ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
1) Κάποιος συνάδελφος «δεν στάθηκε στο ύψος του» δημιουργώντας μικροπροβλήματα στους εθελοντές κριτές που ...


  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
13/06/2015

Τελικά ΝΑΙ μπορείτε να διαλέξετε φωτογραφίες και να τις πάρετε από ΤΑ ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ.
Πριν όμως κάνετε απλά ένα κλικ στη διεύθυνση που θα σας δώσω παρακάτω και χαθείτε στις εκατοντάδες φωτογραφιών που θα βρείτε,  θα πρέπει τουλάχιστον ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ τους συντελεστές αυτής της προσφοράς μας σε όλους όσους συμμετείχαν στα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ. Αφού μιλάμε για φωτογραφίες θα περιοριστούμε σε όσους συνέβαλαν να τις έχουμε.
Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη Δημητράκη (καθηγητή στα ΙΕΚ), που βρίσκεται καθισμένος στο βάθρο στην πρώτη φωτογραφία, τον Επίσημο Ερασιτέχνη Φωτογράφο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Ευχαριστούμε την κ. Σοφία μας (ουφ! βαρέθηκα παντού μέσα είσαι!) όχι μόνο γιατί μας έφερε τον κ. Βασίλη Δημητράκη "μας" αλλά και διότι με ώρες δουλειάς κατάφερε να ανεβάσει όλες αυτές τις φωτογραφίες.
Υπάρχουν πολύ περισσότερες φωτογραφίες από τα  Kids΄ Athletics τις οποίες όμως θα ανεβάσει και πάλι η κ. Σοφία !!! τις επόμενες ημέρες. (Δεν σας λέμε το πότε για να μας επισκέπτεστε συχνά, όλο και κάτι θα μαθαίνετε).

Η διεύθυνση όπου μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες είναι: https://goo.gl/photos/oGrAyny4VtmPGv6U7


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ & [Α,Β,Γ,Δ, Ε] "ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ


ΧΟΡΗΓΟΙ 2015