Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. "ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ" & στην Ελλάδα.
   
 10. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 11. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

11.  Οι κανονισμοί που ισχύουν
από 1.11.2015 της ΙΑΑΦ 2016-2017

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 

 

 

 

 

12. ΟΙ ΚΑΝΟΙΝΣΜΟΙ 2016-2017
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (49)  15-3-2016

ΑΙΤΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ 15.3.16


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης. 
Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό.
Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.
Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.


Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2017

Από αριστερά:
Μουρουδέλης Σ., Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α., Τριανταφύλλου Ε., Καρματζόγλου Σ., Μανιού-Καψαμπέλη Αικ., Θεοφανίδης Θ, Κούτρας Ι, Πολίτης Μ., Γκιώσης Β.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ο Κανονισμός εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της 16.3.16 και εφεξής είναι σε ισχύ.  ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ «RIGAS’ ATHLETICS SUMMER CAMP»
28/08/2016

Κι όμως ήρθε η ώρα!!! Από αύριο και για 5 ημέρες οι 10 τυχεροί «κατασκηνωτές» μας θα ζήσουν ξεχωριστές περιπέτειες μέσα από το «1ο Rigas’ Athletics summer camp».

Όλα είναι έτοιμα και πρώτα ο Θεός ξεκινάμε γεμάτοι όρεξη και πολύ κέφι!!! Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιέχει μπάνιο σε κοντινή παραλία! Λεπτομέρειες από κοντά…

Ραντεβού 7:50 στο κυλικείο του Σταδίου. Στις 8 ακριβώς ξεκινάμε!!!

Γκοτζαμάνη Σοφία  


  ΈΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ «ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ»…
24/08/2016

Το καλοκαίρι συνεχίζεται, όμως πολλοί από τους αθλητές μας έχουν ήδη επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και ψάχνουν ένα τρόπο να περάσουν τις ώρες τους…! Ε λοιπόν σας βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο!!!

Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοσμάς Χατζιόπουλος θα είναι καθημερινά στο στάδιο αφενός για να κάνει τις δικές του προπονήσεις (ετοιμάζεται για μεγάλα πράματα φέτος…!) και αφετέρου για να δώσει την ευκαιρία σε όσους αθλητές «δεν κρατιούνται…» να ξεκινήσουν προπόνηση!

Η ώρα συνάντησης είναι 7μ.μ στο κυλικείο του σταδίου. Το πρόγραμμα θα είναι χαλαρό και κατάλληλο για το ξεκίνημα μετά από τη χαλάρωση και τις διακοπές. Η διάρκεια της προπόνηση θα καθορίζεται για κάθε μέρα ξεχωριστά κατά την ώρα της προσέλευσης. Σε αυτές τις προπονήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι αθλητές που πέρυσι γυμνάζονταν στα προαγωνιστικά και τα αγωνιστικά γκρουπ.

Η επίσημη έναρξη για παλιούς και νέους αθλητές του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου όπως αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο.

Γκοτζαμάνη Σοφία


  ΔΕΥΤΕΡΑ 5.9.16 Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
23/08/2016

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017

ΔΕΥΤΕΡΑ 5.9.16 ΩΡΑ 19:00 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

(ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ)

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ανακοινώνει ότι η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου για τις Ακαδημίες και τους νέους αθλητές στο σύλλογο, θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 19:00, με σημείο συνάντησης το χώρο μπροστά στο Κυλικείο του Καυτανζογλείου.
Καλούμε τους γονείς των ΝΕΩΝ αθλητών, εφόσον έχουν απορίες, να επικοινωνήσουν με τους προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (τους προπονητές για το 2016-2017 θα τους βρείτε στο τέλος του κειμένου).
Γνωρίστε τα Μέλη του Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (φωτογραφία), με τα οποία σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορείτε να επικοινωνείτε και για τα οποία θα μάθετε περισσότερα  ΕΔΩ.
Σημείωση:
ΟΙ ΝΕΟΙ αθλητές, από 6 ετών μέχρι και 13 ετών (σε ιδιαίτερες  περιπτώσεις ή παλαιών αθλητών και... από 5 ετών συμπληρωμένα), μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη των Ακαδημιών κ. Γκοτζαμάνη Σοφία.
Οι ΝΕΟΙ αθλητές στο σύλλογο, άνω των 13 ετών,  μπορούν να επικοινωνούν  με τον υπεύθυνο των προαγωνιστικών Τμημάτων κ. Χατζιόπουλο Κοσμά ενώ,
Ο υπογράφων (κ. Κατσίκας Φ.)  θα βρίσκεται στο εξωτερικό από 22.8.16 μέχρι και 3.9.16 οπότε .... ραντεβού τη Δευτέρα 5.9.16.
Τα τηλέφωνα των προπονητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για το 2016-2017 μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.
ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


  “1ο Rigas’ Athletics summer camp”: Ανακοίνωση πραγματοποίησης - Eξοπλισμός
19/08/2016

Μετά την συμπλήρωση των θέσεων (που αποτελούσαν προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του camp) είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι από τις 29 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το “1ο Rigas’ Athletics summer camp”.  Οι προετοιμασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σχεδόν όλα όσα ονειρευτήκαμε να συμπεριλάβουμε στο πλούσιο καθημερινό πρόγραμμά μας, έχουν δρομολογηθεί! Επειδή εκτός από τους διοργανωτές ετοιμάζονται σιγά σιγά και οι μικροί κατασκηνωτές μας, κοινοποιούμε ένα κομμάτι από το ενημερωτικό τετρασέλιδο (για όσους δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια τους). Εδώ θα βρείτε όσα «θα πρέπει» ή «δε θα πρέπει» να έχει μαζί του ο κάθε κατασκηνωτής.

Γκοτζαμάνη Σοφία


  O ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ... ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!
19/08/2016

Ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον ανεπανάληπτο άθλο του στο «Μαραθώνιο της κολύμβησης» (τον οποίο  εξυμνεί η κ. Σοφία Γκοτζαμάνη και «απομυζά μεστά διδάγματα»)…  μας τάραξε τα νερά!

Γράφει η κ. Σοφία Γκοτζαμάνη:
«Κι εκεί στον τερματισμό είναι η στιγμή που λες…  «Γιατί δεύτερος;;;  Όχι δεύτερος!
Είναι τόσο κρίμα να είναι δεύτερος!!!» Το λες και το ακούς από τόσα στόματα γύρω σου…
«Μετά από τόσα χρόνια προσπάθεια;  Μετά από ένα τέτοιο σπριντ στον τερματισμό;; Μετά από μια απίστευτη υπέρβαση!! Εκεί που ήδη πανηγυρίζουμε ότι είναι πρώτος!  Γιατί Θεέ μου; Γιατί δεύτερος;;»
Και μετά ακούς τις δηλώσεις του συγκλονιστικού αυτού αθλητή! Το χαμόγελο που βρέχεται από τα δάκρυα της συγκίνησης και της απόλυτης ευτυχίας!!! Τα λόγια που μπορούν να πείσουν τον καθένα ότι «Ναι, είναι δεύτερος και είναι απόλυτα ευτυχισμένος με αυτό που έχει πετύχει»!!! Γιατί «μεγάλος αθλητής» δεν είναι ο «αχόρταγος» και «ανικανοποίητος» όπως κάποιοι πιστεύουν. Γιατί δεν υπάρχει μόνο ο πρώτος, όπως ισοπεδωτικά τα ΜΜΕ αλλά και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού θέλουν να διαλαλούν με κάθε τρόπο. Υπάρχει και ο δεύτερος που μπορεί ναι είναι πιο «χρυσός» ακόμη και από τον πρώτο!!!
Γι’ αυτό δεύτερος! Για να μας διδάξεις όσα δε θα μπορούσες να μας διδάξεις αν ήσουν πρώτος! Αυτά που σπάνια σου διδάσκει κάποιος και που είναι τόσο κόντρα σε όσα ο σημερινός τρόπος ζωής προβάλει. Όπως και τα άλλα… τα διδάγματα της μαραθώνιας προσπάθειας, της υπομονής, της επιμονής! Ενάντια στη βόλεψη, στην «αρπαχτή» και στην προσμονή του άμεσου αποτελέσματος.
Γι’ αυτό δεύτερος στη λίστα κατάταξης! Γι’ αυτό στην καρδιά μας ξεχωριστά πρώτος!
Για όλα αυτά και για άλλα τόσα οι ευχαριστίες από όλους εμάς τους απλούς Έλληνες είναι περισσότερες από τα χιλιόμετρα που έχεις κολυμπήσει όλα αυτά τα χρόνια!
Σπύρο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!»

Ξεχωρίζουμε τις παρακάτω γραμμές της κ. Σοφίας Γκοτζαμάνη  με τις οποίες ταυτιζόμαστε και  ...


  ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ
16/08/2016

Λίγο το πρόγραμμα των Πανελληνίων αγώνων, λίγο η φιλοξενία σε φίλους επισκέπτες και … πολύ το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μας κρατούν ακόμη εντός έδρας! Ε! βάλαμε και εμείς το χεράκι μας! δε θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και να μην κάνουμε «τα πάντα» για να δούμε με την ησυχία μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ξενύχτι στο μπαλκόνι κάθε βράδυ)!
Ε! αφού είμαστε εντός έδρας και από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (Τ.Σ. κ. Χρυσοστομίδη) πήραμε τα αναλυτικά -για κάθε σύλλογο- αποτελέσματα των Διασυλλογικών αγώνων, σας τα κοινοποιούμε.  

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ συλλόγων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ

Αρπάζουμε την ευκαιρία και «τραβάμε την κουρτίνα» από το παράθυρο, για να μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, ο μεν σύλλογος «προς τα έξω» (τους αθλητές του), οι δε αθλητές και οι γονείς «προς τα μέσα» (το σύλλογό τους).
Το τι θα «δει» η κάθε πλευρά, θα καθορίσει και την αμφίδρομη σχέση (σεβασμού και συνέπειας)  που πρέπει να υπάρχει  ανάμεσα σε αθλητές και σύλλογο, για να καταλήξει πιθανά σε σχέση σε αμοιβαίας εκτίμησης.
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ: Βλέποντας οι αθλητές καθαρά «προς τα μέσα» (τη λειτουργία του συλλόγου) ...


  ΟΙ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «RIGAS’ ATHLETICS SUMMER CAMP» ΕΚΛΕΙΣΑΝ!
13/08/2016

Αν και την περίοδο των διακοπών τα νέα διαδίδονται πιο δύσκολα, το νέο για το 1o Rigas’ Athletics summer camp φαίνεται πως μαθεύτηκε! Οι 10 πρώτες θέσεις -που αποτελούσαν και την προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του camp- έχουν κλείσει!

Αν υπάρξουν και άλλα παιδιά που θα επικοινωνήσουν για να δηλώσουν συμμετοχή θα μπουν σε λίστα ΑΝΑΜΟΝΗΣ. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο camp σε περίπτωση κάποιας ακύρωσης. Αν οι της "λίστας αναμονής" είναι πολλοί και το ενδιαφέρον μεγάλο, τότε θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε και 3ο αυτοκίνητο. (Για την περίπτωση αυτή έχουν ήδη γίνει οι πρώτες ενέργειες).

Περισσότερες πληροφορίες για το camp θα βρείτε σε προηγούμενο άρθρο.

Γκοτζαμάνη Σοφία


  ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο “Summer Camp” ΑΣ ΡΗΓΑΣ
06/08/2016

1ο “Summer Camp” ΣΤΙΒΟΥ - ΤΟΥ Α.Σ. ΡΗΓΑΣ

Στον Α.Σ. ΡΗΓΑΣ δείξαμε ότι ακολουθούμε τις νέες και ξεχωριστές ιδέες. Μια ακόμα ξεχωριστή ιδέα το «Rigas’ Athletics Summer camp», γεννήθηκε, ακούστηκε, συζητήθηκε, το ψάξαμε (είδαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον) και τελικά ωρίμασε και υιοθετήθηκε.
Το 1ο «Summer camp στίβου» του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ πήρε το δρόμο του!
Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, μέσα από ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με ποικίλες κατασκηνωτικές δραστηριότητες να δώσουμε στα παιδιά του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ την ευκαιρία να ζήσουν αξέχαστες στιγμές και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους λίγο πριν ετοιμαστούν για την έναρξη τις νέας σχολικής αλλά και αγωνιστικής χρονιάς.

Τι είναι το «Rigas΄ athletics Summer camp»;
-      Δευτέρα 29/8 μέχρι την Παρασκευή  2/9.
-      5 μέρες,   8 ώρες κάθε μέρα.
-      Καθημερινή προπόνηση στίβου και όχι μόνον, σε διαφορετικά μέρη!
-      Πολλές άλλες αθλητικές και κατασκηνωτικές δραστηριότητες!
Το «Rigas’ Summer camp» θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 29/8 μέχρι την Παρασκευή  2/9/16....


  ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ -Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ- ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
05/08/2016

Με τη Μαρκέλλα Θεοδωρίδου να αγωνίζεται  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων (U-23) που έγινε στη Λάρισα, έκλεισε την αγωνιστική της χρονιά. Έχοντας ατομικό  ρεκόρ 3.70, που το έκανε μία εβδομάδα πριν στην Κύπρο (όπου και κέρδισε τη συνάντηση ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ), το 3.60 που πέτυχε στις (ΝΕΕΣ) και κατετάγη 5η είναι πολύ ικανοποιητική επίδοση.
Η αλήθεια είναι ότι με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ να τοποθετείται στο τέλος Ιουλίου, οι αθλητές των άλλων κατηγοριών (Π/Κ, Ε/Ν) βρίσκονταν «έξω από τα νερά τους». Παρόλα αυτά έκαναν υπομονή, αγωνίστηκαν, προσπάθησαν για το καλύτερο για τον εαυτό τους και για το σύλλογό τους και αυτό μετράει.
Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους (λίγους σχετικά) αθλητές του, που αγωνίστηκαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, και στηρίζουν βαθμολογικά το σύλλογο, με το όποιο αποτέλεσμα.
Γνωρίζετε ότι είμαστε από τους ανθρώπους «με ευαίσθητες χορδές» και όποιος από τους αθλητές μας, με τη συμπεριφορά του, καταφέρει να τις αγγίξει …  μένει -για πάντα- «επώνυμος».
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2016
ΑΞΙΟΛΟΓΗΞΣΗ ΔΙΑΣΥΛ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


  ΑΣ ΡΗΓΑΣ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2016
05/08/2016

«Όποιος δεν τηρεί τον Εσωτερικό Κανονισμό, δεν έχει θέση στη λειτουργία του συλλόγου».
Αναλογικά με την προπονητική σύνθεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για το 2016, ο αριθμός των αθλητών που προκρίθηκαν και πήραν μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι  πολύ μικρός!  Δε νοείται ένας σύλλογος όπως ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ, με τα γκρουπ των Ακαδημιών να είναι «ασφυκτικά γεμάτα» από παιδιά, το αγωνιστικό κομμάτι να λειτουργεί με αθλητές μετρημένους στα δάχτυλα…
Δυστυχώς δε πλησιάσαμε όσο έπρεπε τις Ακαδημίες για να αξιοποιήσουμε το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Δεν εξετάζουμε το γιατί και το πώς απλά τονίζουμε ότι ήταν Λάθος. Αν κάθε προπονητής προωθούσε δύο με τρία παιδιά το χρόνο στην αγωνιστική ομάδα τώρα θα έπρεπε να έχουμε σε κάθε ηλικιακή κατηγορία  τουλάχιστον από 3-4 παιδιά που να διακρίνονται σε Πανελλήνιους αγώνες. Κάτι δε δούλεψε και όταν αυτό το κάτι προσπαθήσαμε μέσα από τον Εσωτερικό Κανονισμό να το καλύψουμε. .. τότε ο Κανονισμός έγινε «Πιεστικός» και το κλίμα του συλλόγου δεν είναι πλέον «χαλαρό»!
Μα για αυτό το λόγο αναγκαστήκαμε να συντάξουμε «τον Εσωτερικό Κανονισμό» για να  βάλουμε τάξη.  Το κλίμα απεδείχθη ότι ήταν «πολύ


  ΟΤΑΝ Ο ΣΟΓΑΜΠΡΟΣ ΦΕΥΓΕΙ - Η "ΠΡΟΙΚΑ" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΝΥΦΗ
05/08/2016

Ένας από τους λόγους που το αγωνιστικό κομμάτι στο σύλλογό μας βρίσκεται σχετικά χαμηλά στην αξιολόγηση, είναι το γεγονός ότι  οι προπονητές που αγκάλιασε ο σύλλογος και που για τον Α ή Β λόγο σταματούν  τη συνεργασία τους με το σύλλογο, φεύγοντας παίρνουν και τους αθλητές του συλλόγου μαζί τους.
Ενεργεί έτσι κυρίως ο νεαρός προπονητής, που δεν έμαθε να σέβεται τη στέγη που τον φιλοξενεί μέχρι τώρα και που χωρίς να έχει κανένα παράπονο, όταν φεύγει, παίρνει και "τα σεντόνια" του μαζί.
Ε! στην περίπτωσή μας ο προπονητής θεωρεί «κτήμα του» τον αθλητή, γιατί τον έφτασε σε κάποιο σημείο, αλλά ξεχνάει ότι γιαυτόν ακριβώς το λόγο πληρώνονταν κάθε 1η του μηνός!
Αυτήν την τακτική την είδαμε από νέους προπονητές … Χαλάλι τους, νέοι είναι... Πρέπει όμως και αυτοί κάποτε θα μάθουν ότι η εκτίμηση κερδίζεται από μικρά και ασήμαντα (για κάποιους) πράγματα. Ίσως κάποτε να συνειδητοποιήσουν ότι, το τι είπαν ή το τι θα πουν και το πώς ενήργησαν ή πώς θα ενεργήσουν σε κάποια στιγμή, είναι απείρως σημαντικότερο από το να του χαρίσουν ολόκληρο θησαυρό. Είναι οι ευκαιρίες που λέμε συνέχεια στα παιδιά μας να έχουν το νου τους και να τις «αρπάξουν».
Ειλικρινά, φοβόμαστε μήπως ....


  ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017 – ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
05/08/2016

Δημιουργήσαμε το σύλλογο για να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να γνωρίσουν τα οφέλη του Αθλητισμού, δε διαλέξαμε μόνο τα προικισμένα αθλητικά, όλα έχουν το δικαίωμα να γνωρίσουν τον αθλητισμό.
Αυτή τη φιλοσοφία, που συνοδεύτηκε από συνέπεια, σοβαρότητα και Αρχές, γνώρισαν οι γονείς και έφεραν τα παιδιά τους στο σύλλογο. Με αυτή τη φιλοσοφία, και τις ξεκάθαρες ΑΡΧΕΣ των ιδρυτών του συλλόγου, δημιουργήσαμε το οποιοδήποτε όνομα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που δεσπόζει  λαμπερό και ξεκάθαρο και που πλέον είναι «πόλος έλξης» για τους γονείς και τα παιδιά τους.
Με τη διάσταση απόψεων,  που οδήγησε στη λήξη της συνεργασίας των προπονητών (κ.κ. Σπανού Ν., Παπαϊακώβου Γ. και Χατζηλαζαρίδη Ι.) ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ανασυγκροτείται.
Είναι καιρός να προσαρμόσουμε το προπονητικό γκρουπ στις πραγματικές ανάγκες του συλλόγου.  Δεν μπορούμε να έχουμε π.χ. ....


  ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ! 3.70 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
27/07/2016

Σύντομο ενημερωτικό από την Κύπρο.
Τελικά βρήκαμε το μυστικό για την επιτυχία τουλάχιστον  στον αθλητισμό. Προετοιμάζεις τον αθλητή σου κατάλληλα, σχεδιάζεις την κάθε λεπτομέρεια του αγώνα και απλά περιμένεις από τον αθλητή σου την εκτέλεση του σχεδίου.
Ε! Αυτό ακριβώς έκανε σήμερα (χθες) η Μαρκέλλα Θεοδωρίδου στη Λευκωσία της Κύπρου. Η Μαρκέλλα πέρασε με τη 2η το 3.20, με την 1η το 3.40, το 3.50, 3.60 (ρεκόρ ατομικό), συνέχισε με το 3.70 (νέο ατομικό ρεκόρ και ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ).
Με το 3.70 ήταν πρώτη στο άλμα επί κοντώ (Κ) και πήρε ένα υπέροχο κύπελλο και επειδή το κορίτσι δεν έχει το Θεοφάνη να την προσέχει, φυσικό είναι να της υπενθυμίζουμε "μην ξεχάσει το κύπελλο"!
Δεν περνάμε τα αποτελέσματα γιατί δεν έχουμε τα στοιχεία όλων των κοριτσιών.
Τα αποτελέσματα θα τα βρείτε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ www.segas.gr

Μερικές φωτογραφίες από την επιτυχία της Μαρκέλλας (αφού γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη).
 


  ΧΑΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΚΡΟΥΠ
13/07/2016

Με μπούσουλα (πλέον) τον Εσωτερικό Κανονισμό ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ αποκτά Δομή.
Στο Δ.Σ. του Ιουλίου η πρόταση του Τ.Δ. για την επάνδρωση της θέσης του υπευθύνου των προ-αγωνιστικών γκρουπ από τον κ. Κοσμά Χατζιόπουλο, έγινε δεκτή από όλα τα παρόντα Μέλη και από το Σεπτέμβριο ο κ. Χατζιόπουλος Κοσμάς θα έχει την ευθύνη αλλά και θα ρυθμίζει όλα τα θέματα που θα αφορούν στα γκρουπ των προ-αγωνιστικών τμημάτων.

Με την επάνδρωση και του προ-αγωνιστικού τμήματος ο σύλλογος από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί με την παρακάτω Δομή.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με υπεύθυνο τον Τ.Δ. κ. Κατσίκα Φώτιο.
ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ με υπεύθυνο τον κ. Κοσμά Χατζιόπουλο.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ με υπεύθυνη την κ. Γκοτζαμάνη Σοφία.
Οι προπονητές των Ακαδημιών παραμένουν οι ίδιοι ενώ μερικές αλλαγές θα γίνουν στο προαγωνιστικά και αγωνιστικά Τμήματα.  Λεπτομέρειες από Σεπτέμβριο.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


  Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
13/07/2016

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είναι «ξενοδοχείο», είναι «σπίτι» όπου μένουν οικογένειες και φίλοι των οικογενειών. Ποτέ δε θελήσαμε να γίνουμε «τόσοι» που να μη γνωρίζουμε τους αθλητές μας  με το μικρό τους όνομα. Έλα μου όμως που γίναμε πολλοί!
Για να κρατήσουμε την πληθώρα των αθλητών μας σε πλαίσια εντός της φιλοσοφίας του συλλόγου αλλά και για να υπάρχει μέλλον στο σύλλογο με κάθε διοίκηση και κάθε προπονητικό δυναμικό,  συντάξαμε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ όπου αναφέρονται τα πάντα όσα σχετίζονται με τη λειτουργία του συλλόγου. (Τον ισχύοντα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ θα τον βρειτε στην κεντρική σελίδα). 
Ο Εσωτερικός Κανονισμός αλλά και μερικά "δραστικά μέτρα" που ελήφθησαν για να προλάβουν καταστάσεις «δεν άρεσαν» σε μερικούς από τους συναδέλφους προπονητές. Πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και «σεβαστές» όσον αφορά τις προσωπικές τους επιλογές.
Όμως η κατεύθυνση που θα βαδίζει ο σύλλογος θα πρέπει να καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει και την ευθύνη  της λειτουργίας του συλλόγου, και ναι μεν να «ακούει» τις γνώμες των πολλών αλλά οι αποφάσεις να είναι δικές του.
Δηλώνουμε, με ότι συνεπάγεται αυτή η δήλωση, ότι δεν προσπαθούμε να γίνουμε πολλοί και ακόμη περισσότεροι. Θέλουμε να ...


  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ Ε-Ν
11/07/2016

Με δύο αργυρά μετάλλια επέστρεψε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που έγινε το ΣΚ στις Σέρρες.
Ο Γιώργος Τριανταφύλλου με 4.60 (η επίδοση δεν τον αντιπροσωπεύει) ήταν στη δεύτερη θέση μαζί με τον Καραγιάννη Δημήτρη και πίσω από τον αθλητή του Κερκυραϊκού Νεράντζη Νίκο που σε αυτόν τον αγώνα ήταν «πολύ καλός».
Στα κορίτσια η Μαρκέλλα Θεοδωρίδου ήταν για μια ακόμη φορά η γνωστή «Μαρκέλλα» που όχι μόνο κατάφερε να «δαμάσει» αλλά και να προσαρμοστεί στο νέο της κοντάρι, και με 3.50 να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Το τελευταίο ύψος  3.60 η Μαρκέλλα το έριξε στην πρώτη προσπάθεια ενώ  το πέρασε Καραγιάννη Βασιλική, οπότε η Μαρκέλλα έκανε τις επόμενες δύο προσπάθειας στο 3.70 το οποίο τελικά δεν πέρασε.
Η Παναγιωτίδου Ευαγγελία με 3.00 ήταν στην ένατη θέση  και μόλις έχασε και το 3.20.
Ο Απόστολος Σολομωνίδης αν και απροπόνητος δέχτηκε να αγωνιστεί για το σύλλογο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό ύψος.


  «ΤΟ ΒΑΡΟΣ» ΤΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΓΑΝΤΕΣ»
22/06/2016

Διαβάζουμε το σύντομο ρεπορτάζ για το νέο κατόρθωμα του Αλέκου Αφεντουλίδη:  2η θέση στο 1ο Anemos Night Ultra Running με 292 στροφές 116.800m/12 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ:
«Ικανοποιημένος αν αναλογιστούμε την ζέστη και την υγρασία που επικράτησε κατά την διάρκεια του 12ωρου αγώνα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση του αγώνα για την Άριστη φιλοξενία τους και την πλήρες τροφοδοσία τους.
Πάνω απ όλα ένα τεράστιο ευχαριστώ για το κορίτσι μου Maria Kafadari για την υπομονή της την στήριξη και την υποστήριξη σε κάθε βήμα του αγώνα και κάθε μου προσπάθειας. αφιερωμένο για σένα το κύπελλο αγάπη μου!!»

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΤΟ ΟΤΙ: Τα μεγαλύτερα ανδραγαθήματα γίνονται με δυνάμεις που αντλούνται από την ψυχή. Καμία υλική αμοιβή δεν έχει τη δύναμη να δημιουργήσει ανδραγαθήματα, κατορθώματα τέτοια, που θα μνημονεύονται  για πολλά χρόνια.

«ΤΟ ΒΑΡΟΣ» ΤΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΥ «ΓΙΓΑΝΤΕΣ»
Και εκεί που είσαι ήσυχος και απολαμβάνεις τον ιδρώτα της καθημερινότητάς σου και της προσπάθειας να μαζέψεις τους πιτσιρικάδες και από μπόμπιρες να τους μετατρέψεις σε ανθρώπους παραδείγματα για τις επόμενες γενιές, σκάει μούρη και ο γίγαντας.
-  Θέλω να φορέσω τη φανέλα του συλλόγου σας ...


  Ο ΜΠΕΛΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ 7ος ΜΕ 4.80
21/06/2016

Δικαιολογημένα η υπόθεση του πρωταθλήματος (Α/Γ) για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ ακούει στο όνομα Θεοφάνης Μπέλος. Για τον κάθε αγώνα το αποτέλεσμα μετράει. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ο πλέον ανέτοιμος αθλητής, αφού πρόσφατα απολύθηκε από το στρατό, -Θεοφάνης Μπέλος- είναι και ο μόνος που «έγραψε» για το σύλλογο. Με επίδοση 4.80 και μάλιστα με την πρώτη, κατετάγη 7ος στους 15 του Τελικού. Μέχρι και τα 5.00 κυνήγησε και είχε καλά άλματα!

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου ακόμη ψάχνεται … (βέβαια πάει πολύ, το να ψάχνεσαι συνέχεια, έτσι χάνεις τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη και αν τελικά το «βρεις» ίσως τότε θα είναι αργά, όλοι οι στόχοι και τα όνειρα θα μείνουν για … του χρόνου!

Ο Νίκανδρος, τελικά αγωνίστηκε στη Λευκωσία έκανε το καθήκον του για το σύλλογό του στην Κύπρο, αφού κέρδισε με 4.90, ΟΜΩΣ για τον εαυτό του δεν έκανε τίποτε, κλώτσησε ακόμη μία ευκαιρία!
Κάτι μας λέει ότι –ίσως- αυτοί που στενοχωριούνται  για τις χαμένες ευκαιρίες του Νίκανδρου είμαστε οι προπονητές του και μόνο!!!

Το πρωτάθλημα των (Α/Γ) ανήκει στην ιστορία (υπήρχαν και ωραίες ... στιγμές, όπως εδώ με τη Δήμητρα Σολομωνίδου, η οποία δεν αγωνίστηκε λόγω μικροτραυματισμού), συγκεντρωνόμαστε στα επόμενα Πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν (Π/Κ) αυτό το ΣΚ στα Τρίκαλα και μετά των ΠΠ-ΠΚ/Α στην Καβάλα…
(Γιώργο),  με τους  χαμένους αγώνες,  χάνονται και οι ευκαιρίες για εκπροσώπηση της Ελλάδος σε αγώνες εκτός συνόρων (Βαλκανικοί, διεθνείς συναντήσεις κ.α.). Υπάρχουν ακόμη ελπίδες αλλά θα πρέπει να το «βρεις» όσο είναι καιρός. Μπορείς, γιαυτό και γκρινιάζω, αλλά δε φτάνει να το ξέρω εγώ, θα πρέπει και εσύ να το επιβεβαιώσεις.


Το άλμα του Θεοφάνη στα 4.80

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ -ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ- ΣΕ ΠΑΤΡΑ & ΛΕΥΚΩΣΙΑ


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ &

[Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Z']
"ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ

Για να διαβάσετε τις Τεχνικές διατάξεις 2016 Πατήστε ΕΔΩ