Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 10. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
2012-2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ 2014

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης.  Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό. Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.  Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  
Μανιού-Καψαμπέλη ΑικατερίνηΤο Διοικητικό Συμβούλιο 2013-2015
Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη, Κούτρας Ι, Τριανταφύλλου Ε., Μουρουδέλης Σ.,
Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α.,  Θεοφανίδης Θ, Καρματζόγλου Σ., Μπιτζιλέκης Σ.  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ
20/12/2014

Η παρακάτω ανακοίνωση, μας παραπέμπει στον Ιανουάριο για να μάθουμε τους νικητές της ψηφοφορίας του ΣΕΓΑΣ για τον καλύτερο «παίδα & την καλύτερη κορασίδα» του 2014. «Ανδρικόπουλος, Λεβαντίνος, Τριανταφύλλου στους παίδες και Βαίτση, Πίτσαβου, Ρωμαίου στις κορασίδες συγκέντρωσαν τις περισσότερους ψήφους...  Ποιοι όμως θα είναι οι νικητές; Υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο.
Συγχαίρουμε τόσο τον Γιώργο Τριανταφύλλου όσο και όλα τα παιδιά που κατάφεραν να είναι στις τριάδες και να διεκδικούν την πρωτιά.
Η δική μου συμβουλή στο Γιώργο "μας" αλλά και σε όλα τα παιδιά που ξεχωρίζουν είναι:
«Χαρείτε» τον Αθλητισμό και ψάξτε σε κάθε γωνιά της Γης … για φίλους.
Βάλτε τα καλά σας και υποδεχτείτε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον πρωταθλητισμό. «Φιλέψτε» τον με τις καλύτερες λιχουδιές, όταν θα σας χτυπήσει την πόρτα. Δουλέψτε σκληρά για να μπορέσετε να σταθείτε δίπλα του και να βαδίσετε στις μεγάλες λεωφόρους. Μη τον ακολουθήσετε αν θέλει να σας πάει στην κορυφή από «κρυφά και σκοτεινά» μονοπάτια.

Μπράβο σας και καλή συνέχεια στο δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού.


  OΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ - ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
20/12/2014

Όταν η φαντασία συναντάει τη δημιουργικότητα των νέων τότε το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι … να μας φύγουν και αυτά τα λίγα μαλλιά που μας έμειναν! Το ότι θα μας έρχονταν από τον ουρανό ο Άγιος Βασίλης (ή Άι-Βασίλης ή Άη Βασίλης) για να μοιράσει τα δώρα στους μικρούς μας αθλητές, κανείς δεν το περίμενε. Ακόμη και όσοι είχαμε ακούσει κάτι, δεν περιμέναμε τέτοια επιτυχία του εγχειρήματος. Μπράβο και πάλι μπράβο, στους προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που συνέχεια μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Δείτε τι έγινε στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ με τον ουρανοκατέβατο ερχομό του «Άι Βασίλη».

Περνάμε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να πάρετε μια ιδέα από τα πολλά και θαυμάσια που συνέβησαν στην αξέχαστη γιορτή του 2014. Περισσότερα  όταν θα γυρίσουμε από την «άδειά μας»  των δύο ημερών!


  ΑΣ ΡΗΓΑΣ- ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΤΡΕΧΟΥΝ» 15-29/12/14
17/12/2014

Οι εβδομάδες που μας έρχονται (15 με 29 Δεκεμβρίου) για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ περιλαμβάνουν τα πάντα,  «τρέχουν» έξι (6) εκδηλώσεις.  Σας υπενθυμίζω τις εκδηλώσεις που ακολουθούν για να προετοιμάζεστε.

1.  Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:  Η συγκέντρωση των τροφίμων είναι σε «καλό δρόμο», όπως αποδεικνύει το σχεδόν γεμάτο καρότσι, που με υπερηφάνεια δείχνουν τα παλληκάρια μας Σάκης και Δημήτρης. Υπενθυμίζουμε σε όσους το ξέχασαν ή το γνωστοποιούμε σε όσους δεν το έμαθαν, ότι όποιος μπορεί και θέλει να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια της συγκέντρωσης τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες μας, έχει την ευκαιρία να το κάνει μέχρι και τη  Παρασκευή 19.12.14 που θα γίνει η γιορτή μας.

2.  Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Πέντε παίδες και ισάριθμες κορασίδες είναι στον σχετικό πίνακα με τους υποψήφιους κορυφαίους του 2014. Αθλητές που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους εντός και εκτός συνόρων και για τους οποίους μπορείτε να ψηφίσετε έως και την Πέμπτη (18/12). Στους υποψήφιους για τον  καλύτερο Παίδα είναι και ο αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ Γεώργιος Τριανταφύλλου.  
Πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε τα κατορθώματα του Γιώργου.
Πατήστε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε από το ΣΕΓΑΣ και ΕΔΩ για να ΨΗΦΙΣΕΤΕ. 

3)  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙ 6μ. ή 4μ.  Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα γίνει ο διαγωνισμός αναρρίχησης σε σε σχοινί. ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ   Οποιοσδήποτε χρήστης στο διαδίκτυο μπορεί να προσθέσει στοιχεία, δεν απαιτείται σύνδεση.


  2000
16/12/2014

Γνωρίστε τα παιδιά μας

Για μερικές ημέρες θα έχουμε στην πρώτη σελίδα (με τυχαία επιλογή) τις φωτογραφίες  των παιδιών που γεννήθηκαν το ίδιο έτος. 
Συνεχίζουμε με το έτος 2000
Αν υπάρχει κανένα λάθος σε όνομα ή φωτογραφία των παιδιών … ενημερώστε τους προπονητές των παιδιών σας, να το διορθώσουμε.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ/ΕΣ   ΤΟ    2000

ΓΙΑ ΤΟ  2015    ΠΠ-ΠΚ/Α  (2η ΧΡΟΝΙΑ)

ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ  (14.11.14)

ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ

ΠΕΤΡΑ

2000

ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

2000


  ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 2014
15/12/2014

Η επιτροπή μεταγραφών του ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών που αλλάζουν συλλόγους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

 


   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ «ΕΛΞΕΩΝ» ΑΣ ΡΗΓΑΣ
13/12/2014

Ακόμη ένα εσωτερικό πρωτάθλημα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ ήταν μεγαλοπρεπές. Μεγάλοι και μικροί αγόρια και κορίτσια διαγωνίστηκαν στις έλξεις. Ήταν τόση η ένταση και η επιθυμία να μπούμε όλοι στον αγώνα που ακόμη και οι κριτές στο τέλος δεν άντεξαν και μπήκαν στον αγώνα. Ο μεν κριτής των μικρών ο κ. Χατζιόπουλος τελικά κέρδισε τον αγώνα ο δε έτερος κριτής -διακρίθηκε και αυτός- ήταν 1ος … από το τέλος!
Στην κατηγορία των ΑΝΔΡΩΝ ξεχώρισαν οι Χατζιόπουλος Κοσμάς με σύνολο 44 έλξεις και ο Ανδρέας Ρίζος με 41. Τρίτος κατατάχτηκε ο ευρισκόμενος στη Γερμανία Κώστας Βρανάς με 38 που τις είχε κάνει κανονικά προχθές. Συνωστισμός στην 4η με 37 έλξεις).
Στους ΠΑΙΔΕΣ  ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 31 έλξεις οι ....


  ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ (3) ΧΡΟΝΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.
12/12/2014

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η συνεργασία του με τον Επίσημο Χορηγό του 2014, ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ & PVC,  ανανεώνεται για τα επόμενα τρία (3) χρόνια (2015,2016,2017)!
Κάποιοι άλλοι μπορεί να «τρελαινόντουσαν» και να άρχιζαν τα … ΕΜΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ…
Όμως  εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε και το πόσο «πουλάει» ο Στίβος. Με άλλα λόγια -σταράτα- γνωρίζουμε ότι ΝΑΙ μεν βαδίζουμε, ως σύλλογος, σε σωστούς και προοδευτικούς δρόμους αλλά το κυρίαρχο στοιχείο της συνεργασίας μας είναι οι οικογενειακοί Δεσμοί που διατηρούμε με όλους τους αθλητές μας και η σύνεσή μας να αναγνωρίζουμε τη διάθεση των άλλων να μας βοηθήσουν.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ. Γεωργιτσέλης βρίσκεται κοντά στο σύλλογο από τη στιγμή που ιδρύθηκε· είναι στη Χρυσή Λίστα των Ιδρυτικών Μελών του Συλλόγου.
Μην ψάχνετε πολύ μακριά για να βρείτε το μυστικό της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Είναι το αίσθημα ευθύνης....


  Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
10/12/2014

Μπορεί οι μικροί μας αθλητές στη φωτογραφία, να χαίρονται σήμερα μόνο για τη νίκη τους στο διαγωνισμό των έλξεων των Ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και για το υπέροχο Δίπλωμα που φιλοτέχνησε η προπονήτριά τους (κ. Σοφία).
[Στη φωτογραφία οι νικητές (από το γκρουπ της κ. Σοφίας), με τα διπλώματα στο χέρι είναι: 1ος Τσιάλης Μιχαήλ, 2ος Μαντιός Δημήτριος και 3ες Παπουνίδου Ζωή και Παντακίδου Μαρία].

Όμως σε μερικά χρόνια, όταν θα διαβάσουν για την ιστορία του Στίβου και θα μάθουν, θα χαίρονται και για κάτι άλλο.
Θα δείχνουν τη σημερινή φωτογραφία στους φίλους τους ή στα παιδιά τους και θα λένε όλο περηφάνια. Να! σε αυτή τη φωτογραφία είμαι με τον κ. Δημήτρη Πατρώνη, (τον πρωταθλητή του άλματος σε ύψος,  που στις 7/06/1975 σε Μίτινγκ στην Μπρατισλάβα ήταν 1ος με επίδοση 2.22m.).
Ο κ. Δημήτρης Πατρώνης, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του στίβου της δεκαετίας


  «ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ» ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
05/12/2014

Όλοι όσοι βοήθησαν, στο να πάρει το Ημερολόγιο 2015 του ΑΣ ΡΗΓΑΣ την τελική του μορφή, μπορούν και πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.
Με αυστηρά κριτήρια, το φετινό Ημερολόγιο είναι -μακράν- το καλύτερο ημερολόγιο όλων των ετών.
Έχω την εντύπωση ότι στις 19.12.14 στη «Γιορτή των Χριστουγέννων» του συλλόγου, που θα κυκλοφορήσουν τα ημερολόγια, θα γίνουν ανάρπαστα.
Το ημερολόγιο θα κοστίσει για την εκτύπωση κοντά στα 2 € το ένα (χωρίς να υπολογίζουμε τα λοιπά έξοδα). Με απόφαση του Δ.Σ. η τιμή του θα είναι 2,5 €.
Εντάξει, είπαμε! -είναι ΚΑΛΟ- αφού έχει τόσες πανέμορφες φατσούλες και … φάτσες! αλλά μην αρχίσετε από τώρα να το ζητάτε!  Σας πληροφορούμε ότι δεν θα κρατήσουμε «Λίστα αναμονής» για το ημερολόγιο. 
Υπομονή μέχρι τις 19.12.14, όλοι θα πάρετε... αμάν πια πώς κάνετε έτσι;


  Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
05/12/2014

«Ν' αγαπάς την ευθύνη.
Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»
(Ασκητική, Καζαντζάκης).

Το έχουμε τονίσει αρκετές φορές, ας το ξαναπούμε μια ακόμη φορά δε χάλασε και ο κόσμος! Η «ειδοποιός διαφορά» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ έναντι των άλλων αθλητικών συλλόγων, είναι η φιλοσοφία του συλλόγου που ξεκινάει από (τον τέως ή την νέα) πρόεδρο και φτάνει μέχρι και τον πιο νέο προπονητή μας.
«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.» (Ασκητική, Καζαντζάκης).
Ένα από τα δυνατά μας σημεία  είναι και η ευαισθησία του συλλόγου στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ευαισθησία που κρατάει από τους αδελφούς (Παντελή και Ανδρέα Ρίζο), τους οποίους και πάλι ευχαριστούμε.
Έχουμε επί πλέον, τη «γλυκιά ξεροκεφαλιά» να πολεμάμε για τα πιστεύω μας.
«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; ....


  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙ 6 Μ.
03/12/2014

Οι υποψήφιοι να ετοιμάζονται. Από σήμερα Τετάρτη 3.12.14 μπορείτε να έρχεστε για πρόκριση. Θα γίνουν 3 Φάσεις (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ, ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΕΛΙΚΟΣ).
Για να έχει δικαίωμα κάποιος να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον Τελικό  θα πρέπει:
1)  ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ:  Οι  Άνδρες  να κάνουν 5 «σχοινιά» μέχρι επάνω, σε 12 λεπτά (κάθε 3 λεπτά προσπάθεια). Οι Γυναίκες  να κάνουν 4 σχοινιά (μέχρι τα 4 μ.) ή 2 σχοινιά μέχρι τον κόμπο,  σε 8  λεπτά.
2)  ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ:  Οι άνδρες περνούν  στον Τελικό αν κάνουν χρόνο κάτω από   5 sec. (7 sec οι μικροί  2000, 2001+ και οι αρχαίοι άνω των 30, 31+).  Οι γυναίκες περνούν  στον Τελικό αν κάνουν χρόνο κάτω από  8 sec (10 sec οι μικρές 2000+).
3)  ΤΕΛΙΚΟΣ:
Οι  όροι του Τελικού, οι επαναλήψεις και η πρόσθετη επιβάρυνση*, θα καθοριστούν την Παρασκευή 12-12-14, όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα των συμμετεχόντων. 
* Σιγά μη σας αφήσω χωρίς «γιλέκο» …  με τόσο κρύο έξω!


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ & [Α,Β,Γ,Δ, Ε] "ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ  2013 & 2014

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ


ΧΟΡΗΓΟΙ 2014

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ