Σάββατο 4 Ιουλίου 2015
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 10. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
2012-2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (42)  09-2-2015

ΑΙΤΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης.  Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό. Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.  Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  
Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2017

Από αριστερά:
Μουρουδέλης Σ., Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α., Τριανταφύλλου Ε., Καρματζόγλου Σ., Μανιού-Καψαμπέλη Αικ., Θεοφανίδης Θ, Κούτρας Ι, Πολίτης Μ., Γκιώσης Β.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΟΛΥΜΠΙΑ- ΛΙΤΟΧΩΡΟ 1.7.15
02/07/2015

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν τα 26α ΟΛΥΜΠΙΑ στο Λιτόχωρο την Τετάρτη 1.7.15.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


  ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ «ΚΑΝΟΝΕΣ» ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ"
01/07/2015

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ
Υπέροχους αγώνες με πολύ προσπάθεια, κόπο  και οργάνωση κάνουν οι πόλεις που τολμούν να διοργανώσουν Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Τρίκαλα, Σέρρες και (σίγουρα Γιαννιτσά, που ακολουθούν) έδωσαν ή θα δώσουν, τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγώνων.  Συγχαίρουμε τους μέχρι τώρα διοργανωτές (Τρίκαλα και Σέρρες) και τους ευχαριστούμε για τη δική τους σοβαρή προσπάθεια. Δεν θα ξεχάσουμε την επιτυχή αντιμετώπιση της καταρρακτώδους βροχής στις Σέρρες , τη 2η ημέρα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ
Το ότι παρακάτω θα ασχοληθούμε με μερικά λάθη, μικρά και χωρίς ιδιαίτερη σημασία στην διεξαγωγή των αγώνων, το κάνουμε για δύο λόγους:
1)  Για την ενημέρωση των υπευθύνων, (στα Τρίκαλα και απανταχού), ώστε να μην ξαναγίνουν.
2) Για να ψέξουμε τη νοοτροπία των υπευθύνων (στις Σέρρες) Τεχνικών συμβούλων, και Εθνικών προπονητών (των Εφήβων) που κάνουν το δικό τους «με το έτσι θέλω» χωρίς να ακολουθούν τους κανονισμούς. 
Ακόμη και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα γίνονται μικρά ή και μεγαλύτερα λάθη στην  ...


  ΕΧΩ ΤΟ «ΟΡΙΟ» Η ΔΗΛΩΝΟΜΑΙ «ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΡΙΟ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
01/07/2015

Μεγάλο λάθος το να μην αγωνίζομαι σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα  όταν έχω πιάσει ΤΑ ΟΡΙΑ ή όταν ο σύλλογος με δηλώνει να αγωνιστώ (εφόσον δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι). Το να αγωνιστώ σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από μόνο του, είναι «το πρώτο όνειρο» για κάθε νέο αθλητή.  

ΠΙΑΝΩ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ:  Δεν μπορεί να ονομαστεί  αθλητής ή αθλήτρια αυτός, που ενώ δικαιούται  να αγωνιστεί,  τελικά δεν αγωνίζεται. Δεν θα «αναλύσουμε» αυτού του είδους τη συμπεριφορά,  αλλά, τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα, οι αθλητές αυτής της φιλοσοφίας  δεν «αγγίζουν τις χορδές» μας ...

ΔΗΛΩΝΟΜΑΙ -ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΡΙΟ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ: Μερικές φορές δηλώνονται και αθλητές ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΡΙΟ (Χ.Ο.).  Η δήλωση αθλητή (Χ.Ο.)  σε μερικά τεχνικά αγωνίσματα  (π.χ. ....


  ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ» 5.7.15
01/07/2015

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, η οποία στάλθηκε σε όλες τις ομοσπονδίες, αναστέλλονται όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες από το Σάββατο (4/7) έως την Δευτέρα (6/7).  Η απόφαση πάρθηκε λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο θα γίνει την Κυριακή (5/7).
Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ»


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ (Ε/Ν) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
01/07/2015

Με μικρή συμμετοχή (τρείς αθλητές) και καλύτερη αθλήτρια την Θεοδωρίδου Μαρκέλλα- Θεοπούλα πέρασε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ε/Ν. Οι δηλωθέντες αθλητές και αθλήτριες ήσαν πέντε, αγωνίστηκαν τρεις!
Η Μαρκέλλα Θεοδωρίδου, ήταν 7η στο ΚΟΝΤΩ (Ν) με 3.30 (ισοφάριση ατ. Επίδοσης). Ήταν ο δεύτερος αγώνας που η Μαρκέλλα μετά το 3.20 που πέρασε με το δικό της κοντάρι, χρειάστηκε να δανειστεί το κοντάρι από την «Χαμογελαστή αθλήτρια"  Αναστασία Ιατρού» με τη συναίνεση του προπονητή της κ. Β. Μεγαλοοικονόμου. Αγαπητοί μας φίλοι και πάλι σας ευχαριστούμε.
Ο Απόστολος Σολομωνίδης αγωνίστηκε στον προκριματικό και με 4.00μ. πέρασε στον Τελικό ως 12ος. Στον τελικό πέρασε και πάλι τα 4.00μ. και κατατάχτηκε 12ος.
Ο Γιώργος Τριανταφύλλου, που απροετοίμαστος, (λόγω εξετάσεων αλλά και προβλήματος στη δεξιά ποδοκνημική) θέλησε να αγωνιστεί στον προκριματικό -με ένα μικρό κοντάρι- έμεινε έξω από τον Τελικό! Ακόμη και αυτά συμβαίνουν, ιδιαίτερα στο επί κοντώ. 'Ομως ο Γιώργος δεν είπε για φέτος την τελευταία του λέξη! Μια εικόνα από τον πραγματικ΄'ο Τριανταφύλλου θα πάρουμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α/Γ)  και (ΝΕΩΝ Α/Γ).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ( ΚΟΝΤΩ) ΤΟΥ Π.Π. (Ε/Ν)
ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Π.Π. Ε/Ν


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ & ΝΕΩΝ Α/Γ ΑΘΗΝΑ 25-26.7.15
30/06/2015

Ο ΣΕΓΑΣ προκηρύσσει τα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και ΝΕΩΝ Ανδρών- Γυναικών (κάτω των 23 ετών), τα οποία θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 25 & 26 Ιουλίου στο «ΟΑΚΑ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α/Γ και ΝΕΩΝ Α/Γ


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΠ/ΠΚ-Α ΒΟΡ. ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
29/06/2015

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ-Α (Βόρειος Όμιλος) που θα γίνει στα Γιαννιτσά στις 11 & 12 Ιουλίου 2015 η συμμετοχή των αθλητών είναι περιορισμένη. Ο κάθε αθλητής για να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί θα πρέπει να «πιάσει» τα ΟΡΙΑ που έχουν καθοριστεί από την Ομοσπονδία για κάθε αγώνισμα. (Τα Όρια πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Α΄ φαίνονται στον σχετικό πίνακα της προκήρυξης.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ
Ο αριθμός των αθλητών -ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ- που μπορούν να δηλωθούν από κάθε σύλλογο είναι απεριόριστος. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ που δικαιούνται να δηλωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, επειδή έπιασαν τα ΟΡΙΑ, είναι δύο.
Ο ΣΠΑΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ (2000) στα 150 και στο ΜΗΚΟΣ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (2000)  στο ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΡΙΟΤο Δ.Σ., με τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών, επειδή τα ....


  ΝΕΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ … ΕΚΚΛΗΣΙΑ
29/06/2015

Αεικίνητος ο κ. Κούτρας Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που ανέλαβε τον ιματισμό. Ασταμάτητη η κ. Σοφία Γκοτζαμάμη, που ανέλαβε τη διακίνηση του ιματισμού. Οι παραπάνω συνεργάστηκαν στην νέα παραγγελία «σε μπλουζάκια ξεχωριστής ποιότητας», και το αποτέλεσμα … το καλύτερο!

Παρελήφθησαν τα νέα «γιορτινά» μπλουζάκια που θα φορεθούν μέχρι και … στην Εκκλησία! Τα νέα μπλουζάκια, τα οποία λανσάρουν οι «κομάντος» προπονητές μας (πρώτα ξαδέρφια με τους Φλώρους), είναι σε τρία διαφορετικά χρώματα (κόκκινο, Άσπρο κίτρινο). Πάρτε μια ιδέα από τα καινούρια μπλουζάκια, τα οποία θα πωλούνται στο κόστος παραγωγής.
Όποιος θέλει και μπλουζάκι για να γίνει -μοντέλο- ή έχει να πάει σε κανέναν επίσημο "καλοκαιρινό Γάμο"! ας βιαστεί να το παραλάβει.
Το ποσό που θα πωλείται το κάθε μπλουζάκι θα είναι 9 (εννέα) €. Μιλάμε για μπλουζάκια "π ο ι ο τ η τ α ς".


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΠ-ΠΚ-Α "ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 11-12.7.2015
23/06/2015

Ο  Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  προκηρύσσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα  στίβου  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Α΄  2015 σε δύο ομίλους «Νότιο και Βόρειο».
Οι αγώνες του Βορείου Ομίλου θα διεξαχθούν μεταξύ των ΕΑΣ [Αν. Μακεδονία - Θράκη, Θεσσαλονίκη, Πέλλας - Κιλκίς, Πιερία - Ημαθία, Δυτ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κέρκυρα, Δυτική Στερεά και Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα – Φωκίδα)], το ΣΑΒΒΑΤΟ  11  και  ΚΥΡΙΑΚΗ   12  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΠΠ/Α

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΠΚ/Α


  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «KIDS» & ΔΙΑΦΟΡΑ - ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ
16/06/2015

Σας υποσχεθήκαμε ότι θα περάσουμε και τις φωτογραφίες από το Kids’ Athletics των ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ. Οι φωτογραφίες των Kids ήταν 4,65 GB και χρειάστηκε «δουλειά» από την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη, για να τις έχετε σε απόσταση ενός κλικ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Πριν ευχαριστήσουμε την κ. Σοφία για τον άθλο αυτό να ανεβάσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, ώστε να είναι προσιτές σε όλους σας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Ξανά τον κ. Βασίλειο Δημητράκη τον «Φωτογράφο» για την τόσο μεγάλη εξυπηρέτηση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ». Με τη δική του εθελοντική παρουσία πρωί και απόγευμα, όλοι οι μπόμπιρες αλλά και οι μεγάλοι μπορούν να έχουν όσες φωτογραφίες θέλουν που αργότερα θα τους θυμίζουν τα παιδικά τους χρόνια.
Τον κ. Γεώργιο Παπαιακώβου (ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ) και τις άμεσες συνεργάτιδές του κ.κ. Δήμα Νικολέττα και Καζάκη Αικατερίνη, για την ΑΨΟΓΗ οργάνωση και εκτέλεση του εγχειρήματος αυτού, με τόσο πολλές ομάδες.
Τους εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες της ειδικότητας στίβου του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ για τη βοήθεια σε όλα τα πόστα.
Τους εθελοντές (φίλους, γονείς, προπονητές, …), των οποίων η παρουσία σε πολλά πόστα εξασφάλισε τον έλεγχο και την ομαλή λειτουργία ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.
Να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που έλαβαν μέρος με μία ή δύο ομάδες.

ΟΙ   ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
1) Κάποιος συνάδελφος «δεν στάθηκε στο ύψος του» δημιουργώντας μικροπροβλήματα στους εθελοντές κριτές που ...


  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
13/06/2015

Τελικά ΝΑΙ μπορείτε να διαλέξετε φωτογραφίες και να τις πάρετε από ΤΑ ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ.
Πριν όμως κάνετε απλά ένα κλικ στη διεύθυνση που θα σας δώσω παρακάτω και χαθείτε στις εκατοντάδες φωτογραφιών που θα βρείτε,  θα πρέπει τουλάχιστον ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ τους συντελεστές αυτής της προσφοράς μας σε όλους όσους συμμετείχαν στα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ. Αφού μιλάμε για φωτογραφίες θα περιοριστούμε σε όσους συνέβαλαν να τις έχουμε.
Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη Δημητράκη (καθηγητή στα ΙΕΚ), που βρίσκεται καθισμένος στο βάθρο στην πρώτη φωτογραφία, τον Επίσημο Ερασιτέχνη Φωτογράφο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Ευχαριστούμε την κ. Σοφία μας (ουφ! βαρέθηκα παντού μέσα είσαι!) όχι μόνο γιατί μας έφερε τον κ. Βασίλη Δημητράκη "μας" αλλά και διότι με ώρες δουλειάς κατάφερε να ανεβάσει όλες αυτές τις φωτογραφίες.
Υπάρχουν πολύ περισσότερες φωτογραφίες από τα  Kids΄ Athletics τις οποίες όμως θα ανεβάσει και πάλι η κ. Σοφία !!! τις επόμενες ημέρες. (Δεν σας λέμε το πότε για να μας επισκέπτεστε συχνά, όλο και κάτι θα μαθαίνετε).

Η διεύθυνση όπου μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες είναι: https://goo.gl/photos/oGrAyny4VtmPGv6U7


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ & [Α,Β,Γ,Δ, Ε] "ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ


ΧΟΡΗΓΟΙ 2015