Τρίτη 3 Μαρτίου 2015
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 10. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
2012-2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (42)  09-2-2015

ΑΙΤΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης.  Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό. Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.  Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  
Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2013-2015
Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη, Κούτρας Ι, Τριανταφύλλου Ε., Μουρουδέλης Σ.,
Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α.,  Θεοφανίδης Θ, Καρματζόγλου Σ., Μπιτζιλέκης Σ.  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), 10.000, 5.000, 1000Μ. & ΑΣ ΡΗΓΑΣ
03/03/2015

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ανακοινώνει ότι όσοι αθλητές, γονείς αθλητών, φίλοι του συλλόγου, μαθητές κ.α. επιθυμούν να αγωνιστούν  στις διάφορες αποστάσεις (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ -ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, 10.000, 5.000, 1000μ.) που θα διεξαχθούν στις 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δηλώσουν να αγωνιστούν με  ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Αρχηγός της εκδήλωσης ορίζεται η κ. Γκοτζαμάνη Σοφία: κινητό 6976350313, e-mail:  sgkotzam@gmail.com  στην οποία πρέπει να δηλώσετε ότι επιθυμείτε να "δηλωθείτε ΟΜΑΔΙΚΑ".  
Οι Δηλώσεις (για τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, 10.000, 5.000) λήγουν την Τετάρτη 11 Μαρτίου.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου ΜΑΡΑΘΝΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ


  ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ «POINT SYSTEM» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΑΣ ΡΗΓΑΣ
01/03/2015

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Α., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μ., ΠΕΤΑΛΑΣ Α., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κ., ΠΑΠΟΥΝΙΔΟΥ Ζ.:

Είναι οι νικητές του «point system»  Φεβρουαρίου 2015 για τα 5 ξεχωριστά γκρουπ των ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μικρούς μας αθλητές, που προσπαθούν να ακολουθήσουν τις συμβουλές των προπονητριών τους. Η εφαρμογή των όσων μαθαίνουν οδηγεί στην κατάκτηση του πολυπόθητου «αυτοκόλλητου», που είναι η μονάδα μέτρησης  του «point system», των ενεργειών στην προπόνηση  που συμβαδίζουν με το πνεύμα του αθλητισμού που διδάσκεται.
Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους:  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΑΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΑΠΟΥΝΙΔΟΥ ΖΩΗ,  που είναι οι πρώτοι νικητές στα αντίστοιχα γκρουπ των ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ … ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.
Τους νικητές του «point system» και των Παρουσιών για το μήνα Φεβρουάριο θα τους βρείτε στις διπλανές φωτογραφίες.


  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ «ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ»
27/02/2015

Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. ’ ένα πυροβολισμό πέτυχε δύο πουλιά).
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν στέκεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι του αθλητισμού. Για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ οι “παράπλευρες δραστηριότητες” (συγκέντρωση τροφίμων, ανακύκλωση … συγκέντρωση ρούχων κ.α.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων του συλλόγου.
Είναι καιρός να σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας και να προσφέρουμε «ρουχισμό», τoν οποίo με τη σειρά μας θα προωθήσουμε σε φορείς και ιδρύματα που τα χρειάζονται. Με την κίνηση αυτή αφενός μεν θα ησυχάσουμε από ρούχα που πλέον δεν μας κάνουν ή δεν τα φοράμε και το κυριότερο «θα πιάσουν τόπο».
Από σήμερα 27.2.15 μέχρι και την άλλη Δευτέρα 9.3.15 (που είναι και η Τακτική Γενική συνέλευση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ) μπορείτε να φέρνετε «το ρουχισμό» που θέλετε (θα πρέπει να είναι τακτοποιημένος, σε καλή κατάσταση και καθαρός).
Παραδώστε το ρουχισμό που θέλετε να προσφέρετε στους προπονητές των παιδιών σας.

 


  ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΠΟΥΝ
26/02/2015

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
«Κάτι τέτοια σε κάνουν να μην μπορείς να αμφιβάλλει στιγμή για το «τι είναι ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ».
Ήρθε σήμερα η Ζωούλα, που έσπασε το χέρι της. Ήρθε να «βοηθήσει» στην προπόνηση και έφερε μαζί της ένα φακελάκι. Μέσα είχε μια καρδούλα από χαρτί που έγραφε «Α.Σ. ΡΗΓΑΣ» και ήταν κομμένη στα δύο. Το ένα κομμάτι της καρδιάς το κράτησε εκείνη και το άλλο μας το έδωσε να το κρατήσουμε στο ΡΗΓΑ. Κοινώς η μικρούλα μας έκανε «σκόνη»…
Έχουμε παιδιά διαμάντια. «Ακατέργαστα διαμάντια» …., που όμως με τον καιρό και την προσπάθεια … αρχίζουν να λάμπουν!»
Μπράβο Ζωή. Όλοι εμείς στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ σε ευχαριστούμε. Περαστικά!
Α! και όταν γίνεις καλά ... Δώρο από μένα 20! τις κέρδισες με το "ψαλίδι" σου.


  ΕΝΤΟΛΕΣ «ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ» - ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
26/02/2015

Μολονότι πέρασαν αρκετές ημέρες από την επιστροφή μας από Κωνσταντινούπολη, για τους Βαλκανικούς δεν γράψαμε λέξη. Με την απουσία μας των τριών ημερών μαζεύτηκαν τα θέματα που έπρεπε να τακτοποιήσουμε και δώσαμε προτεραιότητα σε αυτά.
Δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω την εντολή που έδωσε η Διεύθυνση του Καυτανζογλείου στους ανθρώπους της security“Να ελέγχουν τα Μεγάλα Δελτία για να δουν αν είναι θεωρημένα από το γιατρό». Τα μεγάλα δελτία βρίσκονται στα γραφεία των συλλόγων και παραδίδονται στους αθλητές μόνο στη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα. Αμέσως μετά επιστρέφουν στο σύλλογο για να μη χαθούν. Οι αθλητές έχουν τα μικρά δελτία τα οποία μέχρι τώρα έδειχναν για να αποδείξουν ότι είναι αθλητές.
Οι οποιεσδήποτε ενστάσεις μας έπεσαν στο κενό αφού οι άνθρωποι της “Security” απαντούν -σωστά- «τέτοια εντολή έχουμε».  Για χάρη των ανθρώπων της “Security” για να μη τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση, φάγαμε τρείς ημέρες για να [σκανάρουμε τα Δελτία, να τα χωρίσουμε σε ΝΕΑ (2014-2015), σε παλαιά (θεωρημένα και Μη), να τα τυπώσουμε (μπρος πίσω)]  και να τα δώσουμε στους αθλητές για να τα δείχνουν στους φύλακες της “Security” για να τους επιτρέπεται η είσοδος για προπόνηση!
Υπάρχουν τόσα κενά σε αυτή την εντολή που προτιμώ να την ξεπεράσω γιατί δεν αξίζει να συζητάμε για τόσο «διάτρητες» εντολές.
Απλά συμμορφωθήκαμε, για χάρη των ανθρώπων της “Security” όπως και πριν δυο χρόνια που δώσαμε τις φωτογραφίες όλων των αθλητών στο Στάδιο για να βγάλουν ταυτότητες για τα παιδιά και δεν τις ξαναείδαμε πουθενά!
Με τέτοιες εντολές ο μόνος που χάνει είναι αυτοί που τις δίνουν, χωρίς να τις μελετήσουν. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ταλαιπωρούν όσους θέλουν να είναι «τυπικοί».


  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Α/Γ) & ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 2015 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
26/02/2015

Σάββατο 21/2/2015 στο κλειστό στάδιο Ataköyτης Κωνσταντινούπολης, έγιναν τα Βαλκανικά πρωταθλήματα:  (Το πρωί των Βετεράνων αθλητών) και το απόγευμα το (Βαλκανικό Α-Γ), για το 2015.
Συμμετείχαμε και στα δύο πρωταθλήματα αφού ο Κύπριος αθλητής Νίκανδρος Στυλιανού και αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αγωνίστηκε στο Βαλκανικό (Α) και οι δύο Βετεράνοι αθλητές μας Ρίζος Ανδρέας και Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος αγωνίστηκαν στις κατηγορίες (45-49) και (35-40) αντίστοιχα. Για να μη πολυλογούμε και οι τρείς κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πάρουν το χρυσό μετάλλιο, ο καθένας στην κατηγορία του μεταξύ όλων των αθλητών των Βαλκανίων.
Ο Νίκανδρος Στυλιανού, εκπροσωπώντας την Κύπρο, κατάφερε να είναι και πάλι 1ος με επίδοση 5.35 (όπως και πέρυσι που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Δημ. Πατσουκάκη με 5.28). Ο Νίκανδρος πέρασε τα 5.10, 5.20, 5.35 και όταν έμεινε μόνος και νικητής (αφού απέτυχε να περάσει το  5.40 ο πολύ καλός άλτης της Κροατίας Ivan Horvat, έβαλε τον πήχη στο 5.50 χωρίς να καταφέρει περάσει τον πήχη.
Στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε να δείτε Το άλμα του Νίκανδρου στο 5.35 και να διαπιστώσετε και εσείς ότι μία επίδοση πάνω από το 5.60 δεν πρέπει να αργήσει να έρθει για τον Νίκανδρο.

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΑΣ:

Ο Ανδρέας Ρίζος είναι σαν το παλιό ...


  ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ - ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
16/02/2015

Ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος και με τις άτυχες στιγμές. Άτυχη στιγμή μπορεί να είναι μια κακή αγωνιστική εμφάνιση, ένα στραβοπάτημα ή ακόμη και κάποιος τραυματισμός μικρός ή και μεγαλύτερος.
Διαβάζουμε και γράφουμε διαρκώς, ότι στον αθλητισμό αλλά και γενικά στη ζωή, δεν έχει σημασία το πόσες φορές έπεσες αλλά το πόσες φορές σηκώθηκες και συνέχισες.
Τελικά, αυτό που έχει σημασία στη ζωή, αλλά και στον αθλητισμό, είναι να αρπάζεις τις ευκαιρίες και τις «άτυχες στιγμές» να τις μετατρέπεις σε αφετηρίες. Να τις μετατρέπεις σε «σημείο εκκίνησης»  προς πολλές κατευθύνσεις, προς  πολλούς προορισμούς.
Αν «επενδύσεις « στο ατύχημα και έχεις τη διαύγεια και ευρύτητα πνεύματος να το δεις και από άλλα «παράθυρα» (μάθημα ζωής, φιλία, ομαδικό πνεύμα, συμπαράσταση, … τότε μετατρέπεις το «ατύχημα» σε αφετηρία «ΑΞΙΩΝ» που τις περισσότερες φορές δίνει και το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.
Αθλητισμός για τα όσα πρεσβεύουμε και πρεσβεύει ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ, δεν είναι μόνον επιδόσεις και διακρίσεις. Καλές είναι και αυτές αλλά ....


  ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 9.3.2015
12/02/2015

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 19.00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με τη συμμετοχή των  ενεργών μελών του συλλόγου. 
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Δευτέρα (16/3), την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.


  27 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ" ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
17/01/2015

Η νοικοκυροσύνη του ΑΣ ΡΗΓΑΣ φτάνει και «κάτω από το χαλί». Προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί, όχι μόνον «όσο μπορούμε» αλλά «όσο χρειάζεται», για να μην εκθέσουμε Ανθρώπους και ονόματα που μας ΤΙΜΟΥΝ με την εμπιστοσύνη τους. Με πνεύμα -καθαρών λογαριασμών- ετοιμάζεται και το επόμενο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές της 9ης Μαρτίου του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.  ΤΑ 38 (+3) TA ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (25-1-2015)
ΠΟΛΛΑ ΜΥΑΛΑ - ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Επιζητούμε την παρουσία των γονέων και των φίλων στα δρώμενα του συλλόγου και πρέπει να το παραδεχτούμε ότι -την έχουμε απλόχερα-.  Θέλουμε τη γνώμη των γονέων και τις προτάσεις των, κυρίως για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά «μας» και «τα έχουμε» και αυτά. Με λίγα λόγια, -είμαστε κοντά- σύλλογος και γονείς και γιαυτό βαδίζουμε -ίσως- στο σωστό δρόμο!
Εκτιμούμε  τον ενθουσιασμό και την προθυμία των γονέων να βοηθήσουν όταν και όπου τους  ζητηθεί.  Άλλο όμως είναι η περιστασιακή και ειλικρινής διάθεση για βοήθεια των γονέων και άλλο ...


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ & [Α,Β,Γ,Δ, Ε] "ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ


ΧΟΡΗΓΟΙ 2015