Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. "ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ" & στην Ελλάδα.
   
 10. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 11. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

11.  Οι κανονισμοί που ισχύουν
από 1.11.2015 της ΙΑΑΦ 2016-2017

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 

 

 

 

 

12. ΟΙ ΚΑΝΟΙΝΣΜΟΙ 2016-2017
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (49)  15-3-2016

ΑΙΤΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ 15.3.16


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης. 
Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό.
Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.
Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.


Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2017

Από αριστερά:
Μουρουδέλης Σ., Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α., Τριανταφύλλου Ε., Καρματζόγλου Σ., Μανιού-Καψαμπέλη Αικ., Θεοφανίδης Θ, Κούτρας Ι, Πολίτης Μ., Γκιώσης Β.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ο Κανονισμός εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της 16.3.16 και εφεξής είναι σε ισχύ.  ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 23.10.2016
21/10/2016

Μόλις πριν τρεις ημέρες αποφασίστηκε η καθιερωμένη Εκδρομή. Αιτία η καθυστερημένη συνεδρίασε το Δ.Σ. Οκτωβρίου, που φέτος καθυστέρησε για να συμπεριλάβει όλα τα τρέχοντα θέματα του συλλόγου.
Μόλις πήραμε το Ο.Κ. από του Δ.Σ. ενεργοποιηθήκαμε. Όσοι είναι κοντά στο σύλλογο, το έμαθαν αμέσως και ρύθμισαν τις δουλειές τους. Μερικοί, που δεν επισκέπτονται συχνά τη σελίδα μας –δικαιολογημένα- το έμαθαν κάπως αργά.
Το ρεζουμέ είναι ότι εμείς πάντα υπολογίζουμε τα κρεατικά να είναι μπόλικα, οπότε: Όποιος δε φοβηθεί τον καιρό ή όποιος τα ρυθμίσει έτσι που και την τελευταία στιγμή να αποφασίσει να μας ακολουθήσει, ας έρθει κάτι θα κάνουμε και για τους αναποφάσιστους.
Μέχρι στιγμής δήλωσαν για την εκδρομή.
Yπάρχουν και άλλοι που είπαν ότι θα έρθουν αλλά δε μπήκαν στον κόπο να μας ενημερώσουν (Ελληνικότατο!). Πάντως εμείς θα χαρούμε για όσους θελήσουν να έρθουν να μας βρουν. Το σίγουρο είναι ότι θα το χαρούν και οι ίδιοι αν αποφασίσουν να αφήσουν τον καναπέ και να περπατήσουν αλλά και να «τσιμπήσουν» στο Χορτιάτη.
Από ποτά η κάθε παρέα … ανάλογα με τις προτιμήσεις της. Ο υπογράφων θα φέρει τσίπουρο Βελβεντού!
Λεπτομέρειες για τη μετάβαση το σημείο συνάντησης και το πρόγραμμα θα βρείτε στο προχθεσινό άρθρο ....παρακάτω.


  ΑΣ ΡΗΓΑΣ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 23.10.16
18/10/2016

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ - ΚΑΣΤΑΝΑ  & ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 23.10.16).

Υπάρχουν μερικές εκδηλώσεις του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που μας χαρακτηρίζουν και οι οποίες «κάνουν τη διαφορά»  όταν συγκρίνουμε τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ με άλλους συλλόγους.
Για αρκετά χρόνια, η εκδρομή στο Χορτιάτη είναι το πρώτο κομμάτι από τις πάμπολλες δραστηριότητες του συλλόγου.
Η αλήθεια είναι ότι για φέτος, λόγω του ότι το Δ.Σ. του Οκτωβρίου μπήκε αργά (έγινε σήμερα 18.10.16), λίγο έλειψε να μας φύγει η ημερομηνία και να χάσουμε την εκδρομή.
Κινηθήκαμε γρήγορα και αποφασιστικά και … την προλάβαμε.
Την Κυριακή που μας έρχεται 23.10.16 πηγαίνουμε στο Χορτιάτη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ και ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  21.10.16
Δηλώστε στους προπονητές των παιδιών σας συμμετοχή στην Εκδρομή μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (πληρώστε και 5€ για κάθε συμμετοχή). Θέλουμε τις δηλώσεις για να ξέρουμε πόσα κρεατικά να παραγγείλουμε. Τα 5€  θα τα υπολογίσουμε στο τέλος, στο «λογαριασμό».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο Χορτιάτη θα μετακινηθεί ο καθένας με δικό του μέσο. Θα  περπατήσουμε, θα μαζέψουμε κάστανα και μετά θα «τσικνίσουμε».
Η ψησταριά που θα έχει στηθεί από νωρίς θα μας συγκεντρώσει και όλοι μαζί σε μικρές παρέες, γύρο από την ψησταριά θα «περιποιηθούμε» τα ψητά που θα μας έχουν ετοιμάσει οι «ψητάδες μας».
Σε άλλη ανακοίνωση θα περιγράψουμε με λεπτομέρειες το οργανωτικό.

Αφήστε την Κυριακή 23.10.16 ελεύθερη για να τη χαρούμε όλοι μαζί, παιδιά, γονείς και φίλοι των γονιών και κηδεμόνων και όλοι μαζί να ζήσουμε μία Κυριακή που θα μας μείνει αξέχαστη.
Να ετοιμάζεστε.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου σας δίνω τις πληροφορίες από προηγούμενες εκδρομές. (Τα περισσότερα στοιχεία παραμένουν τα ίδια, μόνο οι ημερομηνίες αλλάζουν).

ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ «ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ»

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ  (Μόνο η ημερομηνία αλλάζει Κυριακή  23.10.16)


  ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
10/10/2016

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι  μικροί αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, τη διάλεξη της κ. Τζένης Ρεμπέτση (Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας). Οι μπόμπιρες άκουσαν μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους την κ. Ρεμπέτση να δίνει συμβουλές για το πώς, πότε και πόσο, πρέπει να τρώει το παιδί, για να έχει ενέργεια για όλες τις δραστηριότητες της ημέρας.
Το χαρακτηριστικό της σημερινής παρουσίας ήταν ότι η κ. Τζένη «μας» κατάφερε να μπει στο πνεύμα των μικρών παιδιών από την πρώτη στιγμή και να «συζητήσει» μαζί τους τα πρέπει και τα θέλω, τα σχετικά με τη διατροφή, κάτι που το κάθε παιδί φέρνει δυσκολίες ή αρνείται να κάνει με τους γονείς του.
Τώρα, γονείς και κηδεμόνες έχουν ένα μεγάλο όπλο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν τις διατροφικές σκανδαλιές των παιδιών τους.
- Θυμάσαι τι είπε η κ. Τζένη; αν θέλεις να .....


  ΜΠΕΛΟΣ 4.70 - «ΟΙ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΕΣ» ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
10/10/2016

Όταν χρησιμοποιούμε την έκφραση «κοφτά μέσω Βουλγαρίας» (οδικώς από Θεσσαλονίκη για Σέρρες), δε μας καταλαβαίνουν.
Ε! τι άλλο να κάνουμε για να το καταλάβουν οι αθλητές μας;
Στο χθεσινό μας ταξίδι, για τη συμμετοχή μας στα «Μπεκιάρεια 2016», τους πήγαμε «κοφτά» μέσω Ασκού, Αρέθουσας, Νιγρίτας κ.α. …. στις  Σέρρες.
Με την κουβέντα περάσαμε τη διασταύρωση των Σερρών και συνεχίσαμε για Καβάλα! Τους περάσαμε από τις ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΕΣ! διασχίσαμε βουνά και λαγκάδια και … καααααάποτε   φτάσαμε.  
Ο Θεοφάνης Μπέλος ενθουσιάστηκε, "θα κάνω 5.00 μέτρα σήμερα"! μας δήλωσε.
Τελικά αφού πέρασε το 4.60 και το 4.70 έβαλε τον πήχη στα 5:00 αλλά δεν τον πέρασε!
Βράζει ο άνθρωπος, «με τόσο ωραία διαδρομή! να μην κάνω 5:00μ. … απαράδεκτος» δήλωσε.
Οι άλλοι δύο Μαρκέλλα και Κοσμάς δεν είπαν τίποτε (έκαναν από τρεις άκυρες, και αυτό ήταν). Ακόμη περιμένουν να ξεζαλιστούν από τις στροφές!
Ε! τι άλλο να κάνεις … τους πας «κοφτά» για πιο γρήγορα! και για να γνωρίσουν νέες διαδρομές και από τον ενθουσιασμό τους το ρίχνουν ... στα σουβλάκια! 
Με τίποτε δεν είναι ευχαριστημένη η νεολαία, αυτήν την εποχή.
Στις φωτογραφίες: 1) Οι νικητές των Ανδρών, Μπέλος Θ. 4.70, Γάτσιος Θ. 4.20, Κεφαλίδης Κ. 4.00.  2) Οι συμμετέχοντες στο επί κοντώ στα Μπεκιάρεια 2016.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


  ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ … ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ
09/10/2016

Τελικά όλοι συμφωνούμε στο ότι, τις περισσότερες φορές η επιτυχία είναι να «σκεφτείς» κάτι ένα λεπτό νωρίτερα από τον άλλον». Για να ακριβολογούμε, όχι να το σκεφτείς αλλά «να κάνεις πράξη τη σκέψη σου» πρώτος, αλλιώς  θα χτυπιέσαι που ναι μεν το σκέφτηκες αλλά δεν το υλοποίησες.
Τουλάχιστον εμείς (Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ), όταν το καλοκαίρι παραγγείλαμε φόρμες για τους αθλητές μας, αυτές τις πολύ ωραίες άσπρες και μπλε με τις ωραίες ρίγες (βλέπετε Foto), σκεφτήκαμε και παραγγείλαμε ικανό αριθμό για να έχουμε όταν θα χρειαστούν!
Ο καιρός έφτασε, το βραδάκι μετά την προπόνηση αν είσαι και λίγο ιδρωμένος τα μπλουζάκια και τα κοντομάνικα δεν αρκούν. Ήδη ο καιρός προστάζει για φόρμες σχετικά χοντρές και ζεστές, για τις φόρμες που φροντίσαμε να παραγγείλουμε με την ώρα μας.
Αυτή τη στιγμή έχουμε φόρμες από όλα τα νούμερα (για παιδιά των 6-7 χρόνων μέχρι και ενήλικες) και οι αθλητές μας μπορούν να τις αγοράσουν στο κόστος (25 ευρώ).
Όποιος αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ χρειάζεται φόρμα θα πρέπει να κάνει νωρίς την κίνησή του. Μην περιμένετε να χιονίσει για να μας ζητήσετε την κατάλληλη φόρμα για το παιδί σας, ίσως τότε να είναι αργά,  να έχουν τελειώσει τα νούμερα που θα ψάχνετε.
Ζητήστε από τον προπονητή του παιδιού σας να σας δείξει την ανάλογη φόρμα, δοκιμάστε την  και αγοράσετε την όσο υπάρχουν τα νούμερα. Επισημαίνουμε ότι τα νούμερα που έχουμε για κάθε μέγεθος είναι περιορισμένα, όποιος βιαστεί θα προλάβει το νούμερο που θέλει.


  ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΒΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
05/10/2016

Αγαπητοί μου γονείς -γενικά όλοι οι γονείς- των αθλητών του Στίβου.   Aς μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω για όλες τις περιπτώσεις που κάποιος γονέας θα ήθελε  -το παιδί του- να αλλάξει  σύλλογο. Οι μεταγραφές καθορίζονται 1) από την εγκύκλιο του ΣΕΓΑΣ, 2) Τον Εσωτερικό Κανονισμό (όσων συλλόγων διαθέτουν), και το Δ.Σ. του συλλόγου από τον οποίο ζητάμε τη μεταγραφή.
Τα δικαιώματά σας και οι υποχρεώσεις σας στη διαδικασία αίτησης μεταγραφής από ένα σύλλογο σε άλλο, καθορίζονται λεπτομερώς. Πρέπει να φροντίσετε να ενημερωθείτε, πριν βρεθείτε «ξεκρέμαστοι» επειδή δεν προσέξατε τα «μικρά γράμματα».
1)      Με σημερινή επικοινωνία μου με τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ (Αθήνα) η Εγκύκλιος μεταγραφών του ΣΕΓΑΣ, που διέπει τις μεταγραφές, είναι η ίδια εγκύκλιος με τις προηγούμενες χρονιές.  Πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε ποιοι δικαιούνται μεταγραφή χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και ποιών η μεταγραφή είναι στα χέρια του Δ.Σ. του συλλόγου από τον οποίο θέλουμε να φύγουμε.
2)      Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι από τους ελάχιστους συλλόγους που έχει (από το Μάρτιο του 2016) Εσωτερικό κανονισμό. Στο Άρθρο 21 θα βρείτε τα όσα ισχύουν για τις μεταγραφές. ΑΡΘΡΟ 21 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Όσοι δεν ακολουθήσουν κατά γράμμα τις υποχρεώσεις τους, αυτοί θα χάσουν!
3)      Όσα παιδιά είναι κάτω από 15 ετών (14 και 364 ημέρες) μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Άρα γονείς των κάτω των 15 δε χρειάζεται να κάνετε καμία αίτηση προς το σύλλογο από τον οποίο θέλετε να φύγετε. (όσοι σας λένε να κάνετε αίτηση, αλλού αποβλέπουν αλλά γιαυτό θα φταίτε εσείς και όχι εμείς που δεν το ψάχνετε. Διαβάστε και θα καταλάβετε…
4)      Τονίζουμε ότι, αφού για τους αθλητές κάτω των 12,  κάτω των 15 και άνω των 28 ετών, ....


  ΑΣ ΡΗΓΑΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ
26/09/2016

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 3/10/2016
Κάθε νέα αρχή χρειάζεται το χρόνο της. Το νερό για να αρχίσει να κυλάει ομαλά προς τα εκεί που θέλουμε, πρέπει να «μπει στο αυλάκι».
Στον «ΑΣ ΡΗΓΑΣ» η περίοδος γνωριμίας με το σύλλογο, λήγει με το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στα γκρουπ των προπονήσεων θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον τα παιδιά που θα έχουν κάνει την εγγραφή τους στο σύλλογο. Τα παιδιά τα οποία, αφού δοκίμασαν 2-3 προπονήσεις αποφάσισαν  να συνεχίσουν στο σύλλογο.
Όλα αυτά συνοψίζονται στο ότι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να κάνουν την «εγγραφή τους» στο σύλλογο.
Δώσαμε την ευκαιρία (2-3 προπονήσεις ) στα παιδιά να «δουν» το κλίμα και την παρέα τους στο σύλλογο και στους γονείς να δουν αν τα παιδιά τους γυρνάνε στο σπίτι «χαρούμενα»!
Γονείς, αν το παιδί σας δεν είναι χαρούμενο όταν γυρνάει σπίτι από την προπόνηση … δοκιμάστε και κάτι άλλο. Μην αφήσετε το παιδί σας «κάπου» μόνο και μόνο επειδή εσείς είστε ικανοποιημένοι,  χωρίς να υπολογίσετε ...


  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ
15/09/2016

Από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. προκηρύσσεται ο Μαραθώνιος Δρόμος Ανδρών - Γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το έτος 2016, που θα διεξαχθεί στην κλασική διαδρομή ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ταυτόχρονα με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, με ώρα εκκίνησης 09:00 για τους Άνδρες και για τις Γυναίκες.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


  ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
05/09/2016

Τελευταίες οδηγίες για τους γονείς, που αφορούν στις Ακαδημίες στίβου του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Μπαμπά ή Μαμά!
ΔΙΑΛΕΞΕ  ΜΟΛΥΒΙ (προετοιμάσου) και έλα ενημερωμένος/η  να σχεδιάσουμε μαζί το πρόγραμμα του παιδιού σου.
Για να ξέρεις «πού πατάς», εάν θελήσεις να φέρεις τον μπόμπιρά σου στις Ακαδημίες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, θα απαντήσουμε σύντομα στις ερωτήσεις που αρχίζουν από : Ποιός, Πού, Πότε, Πώς, Γιατί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΠΟΙΟΣ: ....


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ &

[Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Z']
"ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ

Για να διαβάσετε τις Τεχνικές διατάξεις 2016 Πατήστε ΕΔΩ