Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 10. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

11.  Οι κανονισμοί που ισχύουν
από 1.11.2015 είναι
της ΙΑΑΦ 2016-2017

 

 


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (51)  26-10-2015

ΑΙΤΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης. 
Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό.
Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.
Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.


Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2017

Από αριστερά:
Μουρουδέλης Σ., Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α., Τριανταφύλλου Ε., Καρματζόγλου Σ., Μανιού-Καψαμπέλη Αικ., Θεοφανίδης Θ, Κούτρας Ι, Πολίτης Μ., Γκιώσης Β.  ΣΑΒΒΑΤΟ 13.2.16 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ (ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ)
08/02/2016

Ακόμη μία Εσωτερική Ημερίδα κλειστού στίβου ετοιμάζουν οι προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Η ημερίδα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα: ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ,  ΔΡΟΜΟ 40Μ. (όρθια εκκίνηση, πρώτο πάτημα), και ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ.
Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ με δελτίο ή χωρίς δελτίο γεννημένοι/ες το  (1999,2000,2001,2002,2003,2004,2005, ακόμη και μικρότεροι, αν τα καταφέρνουν.

Σάββατο 13.2.16 ώρα  προσέλευσης 10:30, εμέσως κάνουμε ζέσταμα και δοκιμαστικά …
Η ημερίδα αρχίζει στις  11:15 με το ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Αρχαρίων και προχωρημένων). Δοκιμαστικά με λάστιχο ο αγώνας με πήχη. Αρχικό ύψος 1.40.
Οι αθλητές που θα κάνουν τρεις συνεχόμενες άκυρες προσπάθειες, πηγαίνουν για δρόμο 40μ. (όλοι) και στη συνέχεια  κάνουν από τρία (3) άλματα στο μήκος (με ελεύθερη βαλβίδα) μετράει από όπου πατήσουν.
Στις φωτογραφίες μπαμπάς Γεωργιτσέλης σε ένα του άλμα και τα Γεωργιτσελάκια (Βαγγέλης και Αμαρυλλίς) να παίρνουν τα πρώτα τους μαθήματα στο επί κοντώ.

Το επόμενο Σάββατο 20.2.16 θα έχουμε (ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ, ΔΡΟΜΟ ΑΝΤΟΧΗΣ & ΡΙΨΕΙΣ). Να ετοιμάζεστε!


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ "KIDS’ ATHLETICS" 7.2.16
07/02/2016

Με τη συμμετοχή ομάδων διαφορετικών ηλικιών (παιδιά γεννημένα από το 2005 μέχρι και το 2010), από 10 συλλόγους της Θεσσαλονίκης και την Έδεσσα, έγιναν οι αγώνες των Kids’  Athletics που διοργάνωσε ο ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.
Οφείλουμε να συγχαρούμε τους συντελεστές των αγώνων, παράγοντες, προπονητές και εθελοντές του ΑΣ ΑΡΗΣ, για την ευκαιρία που έδωσαν στις Ακαδημίες των προαναφερομένων συλλόγων να χαρούν άλλη μια εκδήλωση. Συγχαίρουμε την οργανωτική επιτροπή των αγώνων διότι κατάφεραν την αδυναμία του χώρου (δεν χωρούν συγχρόνως πολλές ομάδες) να την μετατρέψουν σε «θετικό χαρτί». Με την εκ περιτροπής συμμετοχή και κλιμακωτό πρόγραμμα προσέλευσης των ομάδων, ο χρόνος για κάθε παιδί - κάθε γονιό περιορίστηκε αλλά και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να χαρούν την προσπάθεια των παιδιών τους. Αν ερχόντουσαν όλοι μαζί, ακόμη εκεί θα ήμασταν αλλά και ο συνωστισμός θα ήταν πολύ μεγάλος. Μπράβο στους διοργανωτές!
Με τέσσερες ομάδες συμμετείχε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Για να είμαστε ειλικρινείς για μια ακόμη φορά χαρήκαμε την παρουσία των παιδιών μας σε αγώνες. Ήταν η καταπληκτική διάθεση ....


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΝΤΩ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
06/02/2016

Με τη συμμετοχή 12 αλητών/τριών (αρχαρίων και προχωρημένων) γεννημένων από 2001-2005, έγινε το πρωί του Σαββάτου η Εσωτερική Ημερίδα Άλματος επί κοντώ των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Περνάμε τα αποτελέσματα και μερικές φωτογραφίες από τον αγώνα και τις απονομές, για την ενημέρωσή σας.


Κάθε Σάββατο, την ώρα της προπόνησης θα γίνεται «Αγώνας» με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στους μελλοντικούς επικοντιστές να γνωρίσουν το αγώνισμα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 6.2.16 (Εσωτερικής ημερίδας)

Για την απογευματινή ημερίδα, του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη τα αποτελέσματα θα τα βρείτε ΕΔΩ


  ΣΕΓΑΣ & ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
03/02/2016

Την Παρασκευή  26 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνουν οι Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ, αντίστοιχα.

1) Η Τ.Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ.

2) Η Τ.Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑ 221 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΑ 43 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ.


  ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 1.2.16 - ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ
02/02/2016

Σε τρία από τα τέσσερα γκρουπ (κ. Χριστίνας, κ. Στέλλας και κ. Σοφίας) έγιναν οι απονομές των βραβείων Ιανουαρίου 2016, του “pointSystem” και των «παρουσιών». Στο τέταρτο γκρουπ, της κ. Ελένης, απουσίαζαν τα παιδιά που θα βραβευόντουσαν και το άφησαν για την επόμενη προπόνηση.
Χαρείτε τις φωτογραφίες των παιδιών στην προπόνηση αλλά και κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων.

Να και η φωτογραφία από το γκρουπ της κ. Ελένης (λίγο σκοτεινή αλλά υπέροχη)!


  ΟΙ ΡΙΠΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΣΤΑ «ΧΕΡΙΑ» ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΧΑΤΖΗΣΤΑΘΗ
01/02/2016

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το τμήμα των «ρίψεων» στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ αναλαμβάνει ο Καθηγητής Φυσικής αγωγής με ειδικότητα Στίβο αλλά και παγκοσμίου επιπέδου αθλητής κ. Χατζηστάθης Ευστάθιος. Η φωτογραφία με το θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού και του Ακοντισμού Γιαν Ζελέσνι στην αίθουσα "Κ. Χειμωνίδης" πριν ακόμη μπεί το στρώμα του επί κοντώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά  που ο υπέροχος άνθρωπος και καταξιωμένος προπονητής συνεργάζεται με το σύλλογο. Ήταν Μάιος του 2005 μέχρι και τον Ιούνιο του 2006 όταν ο σύλλογος βρίσκονταν στα πρώτα του βήματα, που ο κ. Χατζηστάθης προσφέρθηκε να βοηθήσει το σύλλογο. Το ίδιο κάνει και τώρα και μάλιστα «ευθύς αμέσως».
Την Τετάρτη 3.2.16 θα έρθει στην αίθουσα Κ. Χειμωνίδης για να γνωρίσει τους τυχερούς και τυχερές που επιθυμούν να ειδικευτούν στα δυναμικά αγωνίσματα, αυτά των ρίψεων.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τον κ. Χατζηστάθη στην παρέα μας και καλούμε όλους τους αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν -σοβαρά- με τις ρίψεις να είναι παρόντες την Τετάρτη στην προπόνηση.


  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ.- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
01/02/2016

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του Φεβρουαρίου που η γιατρός θα βρίσκεται στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στο Καυτανζόγλειο αλλά και στους Αμπελόκηπους για τη Θεώρηση των Δελτίων Υγείας των αθλητών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ 31.1.16
31/01/2016

Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο αγώνισμα το οποίο μπορεί να κρατήσει σε εγρήγορση τον οποιοδήποτε αθλητικό τύπο, είναι το τρέξιμο. Το αν θα τρέχεις αργά η γρήγορα δεν έχει και τόση σημασία. Πάμπολλα τα παραδείγματα αθλητών του στίβου που τα αγωνίσματα τους δεν έχουν καμία σχέση με την αερόβια ικανότητα, όταν περνούν τα χρόνια, στους δρόμους βρίσκουν αποκούμπι.
Από την άποψη αυτή, την δια βίου άσκηση, οι δρομείς είναι οι τυχεροί της υπόθεσης. Όμως όλα δείχνουν, ότι δεν είναι τυχεροί μόνο οι δρομείς. Ρίπτες, άλτες, δρομείς μικρών αποστάσεων, όταν περάσουν τα χρόνια, όλοι στους δρόμους ακουμπάνε.
Προπονητικά, για τα άλλα αγωνίσματα (σπριντ, ρίψεις, άλματα) ή αν θέλετε βλέποντας και λίγο μακρύτερα -στη δια βίου άθληση- όχι μόνο συνηγορώ στο να τρέχουν  οι αθλητές των άλλων αγωνισμάτων τις «αποστασούλες» τους αλλά -επιβάλλω δια ροπάλου- στους δρομείς να χαίρονται την αερόβια προπόνηση. Δρομείς που δεν συμμετέχουν σε ανώμαλο δρόμο χάνουν μια καλή ευκαιρία να έρθουν σε αγωνιστική επαφή με τη φύση και … όταν ο καιρός είναι όπως ο σημερινός στο Λαγκαδά, να ξελαμπικάρουν το μυαλό τους από τα παντός είδους «καυσαέρια».

Στον περιφερειακό ανώμαλο, νικητής στα 6 χλμ. των Νέων Ανδρών ήταν ο Δεληγεωργάκης Κωνσταντίνος  του ΑΣ ΡΗΓΑΣ με χρόνο 20:27΄΄00.
Οι φωτογραφίες από τον Ανώμαλο  δρόμο του Λαγκαδά και την απονομή στους νικητές των «Νέων Ανδρών».

Τις τριάδες των νικητών θα τις βρείτε εδώ:   ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


  ΑΘΗΝΑ 20.3.16 - ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Α/Γ ΠΑΝΕΛ. ΠΡΩΤ. 2016
29/01/2016

Από τον ΣΕΓΑΣ προκηρύσσεται ο Ημι-Μαραθώνιος Δρόμος  Ανδρών -Γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ έτους 2016, που Θα διεξαχθεί στο Κέντρο της Αθήνας με εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Συντάγματος, επί της Λ. Βασ. Αμαλίας μπροστά στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 με ώρα εκκίνησης για τους Άνδρες και για τις Γυναίκες στις 09:00.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


  ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ 13-14.2.16 (Σ.Ε.Φ.)
20/01/2016

Ο ΣΕΓΑΣ προκηρύσσει το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στο «ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ».
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


  ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 28.2.16
19/01/2016

Από τον ΣΕΓΑΣ προκηρύσσεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος του 2016 για τις κατηγορίες Α-Γ, ΑΒ’-Γ Β’, Ε-Ν, Π-Κ και το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής.  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στο ΣΕΓΑΣ μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


  ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ - ΤΟΠΙΚΟ ΕΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΓΕΝΙΚΟ ΣΕΓΑΣ
04/01/2016

Κοινοποιούμε το Καλεντάρι του Στίβου, για την καλύτερη προετοιμασία αθλητών και προπονητών.
Στο καλεντάρι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται  όλοι οι αγώνες (ημερίδες ή και διάφοροι αγώνες) που θα γίνουν στην περιοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Στο Γενικό Καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνονται όλες οι "κύριες εκδηλώσεις" που θα διεξαχθούν το 2016.

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2016

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΣΕΓΑΣ 2016


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ &

[Α,Β,Γ,Δ,Ε, ΣΤ] "ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ

Για να διαβάσετε τις Τεχνικές διατάξεις 2016 Πατήστε ΕΔΩ