“ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ”

“ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ”

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ  ΑΣ ΡΗΓΑΣ

 “ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ”

 

ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ.

« Ή καπνίζεις ή δεν καπνίζεις ». Όποιος πει ότι θα αρχίσω το κάπνισμα, αλλά θα το ελέγχω, θα καπνίζω μόνον 4-5 τσιγάρα την ημέρα (θα παίρνω μόνον τα νόμιμα Συμπληρώματα διατροφής) είναι ….  «αλλού  νυχτωμένος».

Το απλό δισκίο με τη βιταμίνη C θα το αντικαταστήσει το Χ και στη συνέχεια το Ψ κ.ο.κ. Το πότε θα γεμίσει η τσάντα του αθλητή με το Α σκεύασμα και στη συνέχεια το Β, κ.ο.κ. δεν θα το πάρει κανείς είδηση.

Αν  ο αθλητής κάνει το λάθος να πιστέψει ότι το Α ή το Β τον βοηθάει και στηριχτεί αποκλειστικά σε αυτό τότε είναι χαμένος. Αρχίζει η εξάρτηση, ναι η εξάρτηση, από το οτιδήποτε είναι αυτό, ακόμη και το .. Red Bull. Το να πιστεύει κάποιος ότι χωρίς π.χ. το Red Bull, δεν μπορεί να κάνει τίποτα είναι το πρώτο βήμα της εξάρτησης. Η συνέχεια είναι αλυσίδα και …. είναι  αναπόφευκτη.

« Ή κάνεις αθλητισμό και ίσως πρωταθλητισμό, με προσεγμένη διατροφή, αν σου το  επιτρέπουν τα προσόντα σου ή …. Άντε γεια». Μπαίνεις και εσύ στο φαύλο κύκλο.

Στη συνέχεια η πορεία σου είναι μια διαρκής προσπάθεια κουκουλώματος μια προσπάθεια του να μην πιαστείς παράνομος. Η φιλοσοφία μερικών παραγόντων και προπονητών που δόξασαν την Ελλάδα!!!! (περιμέναμε 110 χρόνια να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαστε ο Λαός που γέννησε την Ολυμπιακή Ιδέα και ήρθαν κάποιοι να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες!!!). Κάποιοι που η φιλοσοφία τους και το «μότο» τους ήταν  «Ντοπαρισμένος είναι μόνον αυτός που πιάνεται».

Όχι κύριοι δεν θέλουμε τέτοια Μετάλλια, αν είναι έτσι να διαχωρίσετε τη θέση σας, να κάνετε τον «αθλητισμό σας» και αφήστε το δικαίωμα και σε μας να κάνουμε τον δικό μας «αθλητισμό» όπως τον περιγράφουν όλα τα εγχειρίδια αυτόν που η ενασχόληση μαζί του έχει ΑΞΙΕΣ να περάσει στη νεολαία μας. Αυτόν που θα σε κάνει περήφανο επειδή κέρδισες σε έναν Τίμιο αγώνα και αυτόν που θα σου δίνει Φίλους και Αρχές για την υπόλοιπη ζωή σου.

Όχι κύριοι δεν το θέλουμε αυτό το μετάλλιο, τουλάχιστον εμάς δεν μας κάνει υπερήφανους κανένα μετάλλιο αν γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθαρό.

Δυστυχώς, φτάσαμε ή μας έφτασαν στο σημείο να είμαστε επιφυλακτικοί στην κάθε διάκριση. Είναι έγκλημα προς τους καθαρούς αθλητές να πλανάται σε κάθε τους επιτυχία η σκιά των μη καθαρών «των Αλεξιπτωτιστών της κορυφής» του κάθε αγωνίσματος.

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ.

Χρόνια τώρα η πορεία για τους αθλητές που ξεχωρίζουν αλλά και παρασύρονται εύκολα είναι:

Πηγαίνουν στην πρώτη τους αποστολή π.χ. με την Εθνική Ομάδα Παίδων ή Εφήβων. Πιθανά ο συγκάτοικος στο δωμάτιο ή ο φίλος του σε άλλο αγώνισμα, να αρχίζει να βγάζει από την τσάντα του κουτιά, μπουκάλια και χάπια!!

Τι κάνει ο αθλητής που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δει καν αυτά τα κουτιά και τα χαπάκια; Αρχίζει να το σκέφτεται, μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει και αυτός και … αυτό είναι, τον χάσαμε! «Νοιώθω κουρασμένος, νοιώθω αδύναμος νοιώθω κομμάτια», ο Χ παίρνει το Α και πετάει, δεν είναι παράνομο ……. θα το πάρω και εγώ.

Η συνέχεια … είναι γνωστή. Δεν υπάρχει σταμάτημα, δεν υπάρχει όριο. Όποιος μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει, όποιος ανοίξει την πόρτα της «υποστήριξης»  θα κάνει και το «επόμενο βήμα» (όποιος καπνίσει το πρώτο του τσιγάρο θα κάνει και το δεύτερο, το τρίτο κ.ο.κ. είναι πλέον ….. Καπνιστής).

Θα φτάσει η στιγμή που το επιχείρημά του θα είναι  «αφού και οι άλλοι παίρνουν εγώ γιατί να μην πάρω;»  και ίσως θα έχει δίκιο! Αλλά τότε ήδη είναι και αυτός από την  άλλη πλευρά, είναι και αυτός καπνιστής δεν έχει σημασία που ακόμη καπνίζει μόνον ένα τσιγάρο, όταν θα χρειαστεί θα πάρει και το δεύτερο το τρίτο κ.ο.κ. « Ή καπνίζεις ή Δεν καπνίζεις» διάλεξε.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Δημιουργήσαμε το Σύλλογο γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό, όπως τον γνωρίσαμε πριν αρκετά χρόνια, όπως τον σπουδάσαμε και όπως τον βιώνουμε καθημερινά. Προσπαθούμε μέσα από τον αθλητισμό να περάσουμε στα παιδιά τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού. Δίνουμε σε όλους τη δυνατότητα της συμμετοχής στους αγώνες και την ευκαιρία να βιώσουν, όλα εκείνα τα συναισθήματα, τα δυνατά για την παιδική ηλικία, που εμπεριέχονται στη διαδικασία των αγώνων. Όσα παιδιά είναι προικισμένα τα βοηθούμε να φτάσουν στο «μέγιστο» των δυνατοτήτων τους. Δεν αφήνουμε ανεκμετάλλευτα τα προσόντα των νεαρών αθλητών αλλά δε στοχεύουμε αποκλειστικά και μόνο στην κορυφή. Μας ενδιαφέρει αφάνταστα η πορεία προς την κορυφή και ζούμε τον κάθε σταθμό προς αυτήν. Αρπάζουμε την ευκαιρία να τονίσουμε την αξία της διαδρομής προς τον Στόχο και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πώς θα φτάσουμε (ίσως) στην κορυφή.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη Φιλοσοφία των Μεταλλίων της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών. Θεωρούμε εντελώς λανθασμένη τη Φιλοσοφία της Ομοσπονδίας μας, να υποστηρίζει χρόνια τώρα ότι ο Κλασικός αθλητισμός πάει πολύ καλά (π.χ. το 200- είχαμε 2 ή 3 μετάλλια σε μεγάλους αγώνες),  Πήγαμε Καλά !!!!

Να φανταστείτε ότι αν έρθουν μετάλλια σε μεγάλους αγώνες «σώζουν» την παρτίδα για τους «Επιτελικούς». Τα καταφέραμε και φέτος …φωνάζουν !!!!.

Ας μη κάνανε τίποτε το ουσιαστικό στη Βάση. Γιατί να κάνουν στη βάση, θέλει πολλά χρόνια για να φανεί η δουλειά μας ίσως να σκέφτονται. Θέλει χρόνο να μεγαλώσουν και «θα θερίσουν άλλοι» άλλοι θα συλλέξουν τους καρπούς των προσπαθειών μας!! Εμείς; Πότε θα δούμε τους κόπους μας να καρποφορούν;  Άσε καλύτερα δώστα όλα για την προετοιμασία των δύο τριών που ίσως μας φέρουν Μετάλλια……. Και η ιστορία συνεχίζεται.

Γράφουν οι εφημερίδες. Πολύ καλά π.χ. ο Στίβος, είχε Χ μετάλλια!! (Την ίδια στιγμή που σε Πανελλήνιους αγώνες ΠΠ/Α σε μερικά αγωνίσματα η συμμετοχή είναι απαράδεκτα μικρή 5-6 άτομα). Αλλά είπαμε μας ενδιαφέρει το σήμερα το Μετάλλιο η Κορυφή εδώ και Τώρα …. Και όπως αποδεικνύεται, με τα πρόσφατα αλλά και τα προηγούμενα γεγονότα, κάποιοι επιθυμούν την Κορυφή και προσπαθούν να την κατακτήσουν με κάθε τρόπο. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;»

Όχι κύριοι….. δεν συμφωνούμε.

Η δική μας Φιλοσοφία καθορίζει ότι θα δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι για την πορεία του Κλασικού μας αθλητισμού όταν περισσότερα παιδιά θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό και θα νοιώσουν τη χαρά της συμμετοχής τουλάχιστον, σε αγώνες της μικρής ηλικίας. Με μεγάλη και πλατιά βάση σε κάθε αγώνισμα θα υπάρξει υγιής συναγωνισμός και ανάλογη επιτυχία στην κορυφή κάθε αγωνίσματος. Το πόσο ψηλά θέλουμε να φτάνει η κορυφή του κάθε αγωνίσματος εξαρτάται από τη Φιλοσοφία της Πολιτείας την οποία θα πρέπει να διαμορφώσουμε με τις παρεμβάσεις μας.

Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να πιστεύουμε στο  «ή καπνίζεις ή δεν καπνίζεις».

Το ίδιο συμβαίνει και με τα «Συμπληρώματα διατροφής» ή παίρνεις ή δεν παίρνεις. Αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε το άκρο της παντελούς αποχής ακόμη και από τα «Αθώα» για να μην εμπλακούμε στα γρανάζια της «φαρμακευτικής υποστήριξης» που θα μας οδηγήσει σε ανεπιθύμητα μονοπάτια.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Θεσσαλονίκη 18-4-08

Με Τιμή

Κατσίκας Φώτης