Ο “ΔΑΣΚΑΛΟΣ” ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ


10  Σεπτεμβρίου 2009


Ο “ΔΑΣΚΑΛΟΣ” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ


Στην αίθουσα του άλματος επί κοντώ,  Στον Κεντρικό τοίχο, πάνω από το ρολόι, ψηλότερα από Yelena Isinbayeva και Sergey Bubka, και ανάμεσά τους,  μπήκε “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ.  Μπορεί όλοι εμείς να συμφωνήσουμε  για τη θέση που διαλέξαμε όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι Ο Ίδιος δεν θα συμφωνούσε!


 


Μα, γι’ αυτό και τον ξεχωρίσαμε.  Γι’ αυτό και όσοι τον γνωρίσαμε, τον βάλαμε τόσο ψηλά στην καρδιά μας. Μας δίνει δύναμη, μας κατευθύνει, μας νουθετεί, μας προστατεύει, μας κάνει χωρίς να το φαντάστηκε ποτέ  να θέλουμε να τον μοιάσουμε …..  πού τέτοια προσόντα … πού τέτοια τύχη!


Η θέση αυτή είναι η μόνη που Του ταιριάζει. Είναι μια θέση που ο καθένας διαλέγει και βάζει στην καρδιά του άτομα Ξεχωριστά, άτομα που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμα τους, άτομα που χάραξαν γερά αυλάκια στην εποχή τους, άτομα που σταμάτησαν το χρόνο.


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ  δεν έκανε τίποτε, δεν επεδίωξε κάτι ….. για τον εαυτό του. Απλά ήταν εκεί και σιωπούσε, γεμάτος ΑΡΕΤΕΣ και ΑΞΙΕΣ.


Όποιος μπορούσε να δει και να αξιολογήσει σωστά μπορούσε να “πάρει”. Δεν χρειαζόταν παρά να απλώσει το χέρι του και να πάρει. Να πάρει ό,τι έκρινε ό,τι αξίζει και δίνει νόημα στη ζωή του.


Αυτός ήταν Ο Κωνσταντίνος Χειμωνίδης.


print

Written by