ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΡΙΤΩΝ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η διαμάχη των Κριτών με τον ΣΕΓΑΣ που οδήγησε σε αγώνες χωρίς την παρουσία των επισήμων Κριτών Στίβου φαίνεται να “κάνει πίσω”. ΤοΔ. Σ . των Κριτών Στίβου δίνει παράταση ενός μηνός περίπου στον ΣΕΓΑΣ να καλύψει έστω μερικώς τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους Κριτές. Δηλώνουν ότι θα “κατέβουν” στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 13-2-2010 σε Καυτανζόγλειο για το ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (αίθουσα άλματος επί κοντώ – Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ) και σε Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για τα Δρομικά και τα άλλα άλματα.. Ειδικά για το άλμα επί κοντώ όπου στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες ανδρών και γυναικών, οι κριτές θα έχουν “δύσκολο έργο”.

Το ζεύγος Κασκίρδα Ευάγγελος και Μαίρη (έχουν συνδέσει το όνομά τους με το άλμα επί κοντώ στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνον), με τη βοήθεια δύο ακόμη Κριτών θα “βάλουν τάξη” στο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα των  αγώνων. Προπονητές, αθλητές και φίλοι του αγωνίσματος θα προσπαθήσουν να δώσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην απογευματινή συνάντηση στο Καυτανζόγλειο. Στο Αλεξάνδρειο, όπου θα βρίσκεται το μεγαλύτερο σώμα  των αθλητών, προπονητών και παραγόντων, η παρουσία των Κριτών θα δώσει “αίγλη” στους αγώνες.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν Αγώνα – προπόνησης και σε έναν  επίσημο Αγώνα.  Η παρουσία “του Κριτή” από μόνη της δίνει τον ορισμό του Αγώνα.

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, όταν οι προπονητές αναγκάζονται να πιάσουν μεζούρα και χρονόμετρο, σε αγώνα που δεν κατεβαίνουν οι Κριτές, το κάνουν απλά  και μόνο για να δώσουν την ευκαιρία στους αθλητές τους να “αγωνιστούν” και όχι για να σαμποτάρουν τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις των Κριτών.  Η υποχρέωση των προπονητών  προς τους αθλητές τους που μοχθούν καθημερινά υπερέχει  της συνδικαλιστικής  απόφασης των Κριτών. Να μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι προπονητές είναι και Κριτές Στίβου και γνωρίζουν από “πρώτο χέρι” τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε Αθλητές και Κριτές.

Ευχόμαστε στον ΣΕΓΑΣ (Κεντρικό αλλά και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ) να μπορέσουν να καλύψουν έστω ένα μέρος από τα όσα υποσχέθηκαν, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, για να μην υπάρξουν ξανά …   προβλήματα με τους Κριτές. Φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τον Αθλητισμό μας τα τελευταία χρόνια ας μην προσθέσουμε και αυτό της “δικαιολογημένης” μεν “αποχής όμως” των Κριτών από τους Αγώνες.

print

Written by