ΣΕΓΑΣ VS ΚΡΙΤΕΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
 
Σε απάντηση του ψηφίσματος της ΓΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κριτών Κλασικού Αθλητισμού (ΕΟΚΚΑ), το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει τα εξής:
« Καυτηριάζουμε την στάση ορισμένων μελών κάποιων Συνδέσμων κριτών, που με την στάση τους οδηγούν σε αποχή τους κριτές από προγραμματισμένους αγώνες για την διεκδίκηση δικαίων ή αδίκων αιτημάτων.
Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ χειρίζεται κατά προνομιακό τρόπο το θέμα της καταβολής των εξόδων κίνησης των κριτών σε αντιδιαστολή με οφειλές σε άλλες ομάδες της οικογένειας του στίβου, αναγνωρίζοντας αφ’ ενός την σημαντικότητα του έργου τους και αφετέρου ότι αυτά επ’ ουδενί αποτελούν αμοιβή.
Δεν θα δεχθεί όμως σε καμιά περίπτωση την ματαίωση αγώνων για λόγους αποχής των κριτών και δηλώνει ότι σε αυτή την περίπτωση, έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα, να διασφαλίσει το υπέρτατο αγαθό που είναι η διεξαγωγή των αγώνων, με προπονητές ή φιλάθλους που έχουν και την ιδιότητα του κριτή.
Σε ότι αφορά το δικαίωμα της Ομοσπονδίας μας να κρίνει την σκοπιμότητα ή μη της αναγνώρισης Συνδέσμων, το Διοικητικό Συμβούλιο θα το ασκήσει μέχρι τέλους, με γνώμονα τι ωφελεί την ανάπτυξη του αθλητισμού και όχι τι επιβάλλουν προσωπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.
Τέλος ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει ότι σέβεται και υπολογίζει τον θεσμικό ρόλο των κριτών και των οργάνων τους αλλά δεν θα ανεχθεί άλλο την δημιουργία προσκομμάτων ή προβλημάτων στην ομαλή αθλητική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Καλεί επίσης την Ε.Ο.Κ.Κ.Α. να αποδεχθεί επιτέλους τον θεσμικό ρόλο του ΣΕΓΑΣ και της ΚΕΚ (Κεντρικής Επιτροπής Κριτών), όπως περιγράφεται στο Νόμο και τον Κανονισμό Κριτών».
Ημερ/νία Δημοσίευσης: 12/2/2010 1:07:33 μμ
print

Written by