ΕΓΙΝΕ Η 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ – ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ !

 


Όλο και περισσότερο χαιρόμαστε στις “Συναντήσεις” των Φίλων του Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ. Πίνουμε το ουζάκι μας,  ανταλλάσουμε απόψεις και όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του “Δάσκαλου”.  Ο αριθμός των παρόντων σε κάθε συνάντηση είναι περίπου τα 20 άτομα.  είναι ότι δεν είναι πάντα τα ίδια. Σήμερα  λείπει ο ένας αύριο  θα λείπει ο άλλος, και την  τρίτη φορά κάποιος άλλος. Το ευχάριστο είναι ότι για κάθε έναν που λείπει προστίθενται δύο ή και τρείς νέοι “στην παρέα” στην επόμενη συνάντηση.  Το ρεζουμέ είναι ότι περνάμε ωραία και ίσως να είναι το μόνο πράγμα για το οποία θα χαίρεται και με το οποίο θα συμφωνούσε Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Όλα τα άλλα που ετοιμάζουμε θα τα έβλεπε με μισό μάτι και αυτό με “σηκωμένο το φρύδι”.

Για όλα τα άλλα που συζητάμε, πλακέτες, αγώνες, βιογραφικά κλπ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ σίγουρα θα προσπαθεί να μας “συνετίσει “αλλά εμείς … κάνουμε το δικό μας. Κάνουμε ό,τι εμείς κρίνουμε ότι θα κρατήσει τη μνήμη Του ψηλά, εκεί που αρμόζει για τη μνήμη του Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ.

Το είπαμε χιλιάδες φορές και το γράφουμε ακόμη μια φορά. Ό,τι κάνουμε είναι δική μας ανάγκη έτσι για να νοιώθουμε “εμείς ωραία”. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν έχει καμιά ανάγκη για τα όσα  εμείς κάνουμε.

Από την άλλη, όλοι μας έχουμε καταλάβει (και εμείς που είμαστε παρόντες στις συναντήσεις αλλά και όσοι  δεν μπορούν να παραβρεθούν), ότι το πόσο εκτιμάει ο καθένας μας ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ δεν έχει να κάνει με παρουσίες και προτάσεις. Ο καθένας μας ξέρει, Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ξέρει  και αυτό μας φτάνει. Μας γεμίζει εσωτερικά, μας ανεβάζει και μόνον το γεγονός που  έχουμε το μυαλό μας στραμμένο στη μνήμη Του – ας διαφωνούμε για το πού θα μπει η πλακέτα ή για το πότε και πώς θα γίνει η Τελετή της ονομασίας της αίθουσας-  αυτά είναι “τα δικά μας”. 

Όμως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες, πράγματα μηδαμινά μπροστά στο μέγεθος της προσφοράς τους. Εκείνο που μετράει τουλάχιστον για εμάς που δηλώσαμε ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ (παρόντες και απόντες στις συναντήσεις) αλλά σίγουρα και για πολλούς άλλους, μακρινούς Φίλους,  είναι ότι η θύμησή Του ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. Μας κάνει να θέλουμε  να βρούμε την ευκαιρία να συναντηθούμε να μιλήσουμε για Τον ΔΑΣΚΑΛΟ, να θυμηθούμε αυτά που ζήσαμε κοντά ή μακριά Του.

Αν αυτό δεν είναι δείγμα της Μεγαλοσύνης και της επιρροής του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ στον τρόπο σκέψης μας,  τότε τί άλλο θα μπορούσε να είναι;

5ης     ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ  ΦΙΛΩΝ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ   11-4-2010

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:  Καριοφυλούδης Κ., Φαρμάκης Γ., Οικονόμου Γ., Φρ.  Βιδάλη, Μασμανίδης Θ., Διακονικόλας Σ., Τρικαλιάρης  Μ., Γιαννακίδου Κ., Τρούλου Δ., Σπανός Ν.,  Τσακιρίδης Ν., Οικονόμου Πολ., Κράντα Α., Μανιού-Καψαμπέλη κ., Παπαιακώβου Γ., Λαζαρίδης Χ., Κατσίκας Φ.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ    &   ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ:

  1. ΠΛΑΚΕΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ:  Να μπει πάνω από την πόρτα της εισόδου (με δύο βίδες).
  2. Να τοποθετηθεί στην είσοδο του Κτιρίου 3,  ξεχωριστή πινακίδα που να οδηγεί  «Προς  την αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ»
  3. ΠΑΜΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟΙ (ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ) ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗΝ ΕΑΣ.

Α) Να σταλεί έγγραφο στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ με το οποίο να ζητάμε την απάντηση της ΕΑΣ στα παρακάτω :

1) Στην πρόταση,  οι αγώνες να γίνουν με Διοργανωτή την ΕΑΣ και Συνδιοργανωτή τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ ,  να τελούν δε υπό την ΑΙΓΙΔΑ της Νομαρχίας & Δημαρχίας.  

2) Την τελική απόφαση της ΕΑΣ για το χρόνο που θα διαρκέσουν οι αγώνες  [αν θα γίνουν σε μία (1) ημέρα ή σε δύο (2) ημέρες].

Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθούν:

  1. ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΤΑΔΙΟ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ,  ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ  για το ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ.
  2. ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ  (Ομιλητής, Πρόεδροι & Διευθυντές;)
  3. Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (Να αναφέρεται στην προκήρυξη η  συγκεκριμένη ώρα που θα γίνει η ΤΕΛΕΤΗ. (Ανεξάρτητα των ημερών διάρκειας, 1 ή 2, η Τελετή να γίνει την Κυριακή 30-5-2010 πριν το απογευματινό πρόγραμμα).
  4. ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ  &  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ με μικρό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ (Η  ΕΑΣ ή οι Φίλοι;  Σε ποιούς θα σταλούν;  Πώς θα σταλούν;  )
  5. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ από Νομαρχία και Δημαρχία (Επαφές με υπεύθυνο σύνδεσμο την κ. Κ. Γιαννακίδου, αφού πάρουμε στα χέρια μας την επίσημη – έγγραφη  απάντηση από τη ν ΕΑΣ. [Το σχετικό  έγγραφο που εστάλη από τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ την Τρίτη 12-4-2010 (με αρ. πρωτ.  358) ορίζει ως καταληκτική  ημερομηνία, για να έχουμε την έγγραφη απάντηση, την Τετάρτη 28-4-2010 ώρα 12.00).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ.        Να σταλεί με ε-μαιλ στα παρόντα μέλη το 1ο Μέρος που έγραψε ο κ. Μουρατίδης Νίκος.

Επόμενη Συνάντηση  την ΤΕΤΑΡΤΗ 28-4-2010 ώρα 21.00 και πάλι στο κέντρο «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ  ΓΛΑΡΟΥ».

print

Written by