“ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ” ΔΗΜΗΤΡΗ – ΔΗΜΗΤΡΑ – ΝΕΣΤΟΡΑ & ΑΘΛΗΤΕΣ

Η επικοινωνία μας με “πολλούς” μέσα από τον Αθλητισμό και το ΤΕΦΑΑ, τέτοιες μέρες, μας φέρνει σε ευχάριστη μεν, δύσκολη θέση, δε. Δημήτρηδες να είστε καλά, όμως γίνατε  πάρα πολλοί (περάσατε και τους Γιάννηδες), αν δε προσθέσουμε και τις Δήμητρες (αχώνευτες και μη!) και τους Νέστορες τότε, θα έπρεπε να προσπαθούμε για ώρες πολλές για να σας πούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Με την ευκαιρία ευχόμαστε στους εορτάζοντες Αθλητές μας και τις οικογένειές τους:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ: Κουμανδράκης, Γκελέρης, Πατσουκάκης, Φωτιάδης, Μπαλτζής, Ψαλίδας, Τάνιος, Αποστόλου, Σαραντάρης, Αξιώτης, Χατζής, Γάκης, Μπέλος, Καλιμάνης, Καψαμπέλης, Τεγγελίδης, Μπερμπέρης, Μιχελαράκης, ΔΗΜΗΤΡΕΣ: Παρουτσή, Σολομωνίδου.  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΙ/ΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ.

Ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ιδιαίτερα σε όλη την Αθλητική Οικογένεια  αφού αύριο γιορτάζει ο Προστάτης του Αθλητισμού Ο Άγιος Νέστορας .

Τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα μικρό και φτωχό σχόλιο για τη γιορτή του προστάτη Αθλητισμού του Αγίου Νέστορος, καταφθάνει σαν από μηχανής Θεός ένα e-mail. Δε θα σας γράψω από ποιόν γιατί είναι και παράξενος και λίγο στριμμένος (τι λίγο! για πολύ μιλάμε αλλά …).  Δυο λόγια για τον Προστάτη μας γραμμένα από  το «φύλακα Άγγελό μας».

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Χρόνια πολλά σε όλους μας. Σήμερα γιορτάζει ο μεγαλομάρτης Άγιος Δημήτριος, ο πολιούχος και προστάτης της πόλης μας και μαζί του όλοι όσοι αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία μας.  Για μας όμως και η αυριανή ημέρα 27 Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλη γιορτή. Γιορτάζει ο μαθητής του Αγίου Δημητρίου, ο Άγιος Νέστωρ. Ο προστάτης των αθλητών και του αθλητισμού. Ο Άγιος Νέστορας υπήρξε ένας νέος, αθλητής την εποχή των διωγμών των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Ένας νέος γεμάτος πίστη και θάρρος που ως άλλος Δαβίδ τόλμησε να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον γιγαντόσωμο και βλάσφημο μονομάχο Λυαίο σε μια σκληρή μάχη (παραλλαγή του αρχαίου παγκρατίου σε πολύ πιο βάρβαρη μορφή). Για τους λόγους αυτούς ο Άγιος Νέστωρ θεωρείται προστάτης των αθλητών και της άθλησης. Πολλοί αθλητές τον ευλαβούνται και πολλοί αθλητικοί αγώνες γίνονται προς τιμήν του σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Αύριο λοιπόν στην γιορτή του Αγίου Νέστορα γιορτάζουμε όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό και ζούμε με αυτόν. Χρόνια πολλά λοιπόν κύριε Φώτη.

ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

print

Written by