Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MINI & SUPER MINI ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τη δουλειά που γίνεται στην κατηγορία Mini και Super mini των αθλητών/τριών του Συλλόγου μας.

Μη διανοηθεί κανένας μπαμπάς ή μαμά να νομίσει ότι το κάνουμε για να διαφημίσουμε το Σύλλογό μας. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι ο στόχος μας να γεμίσουμε παιδιά, τα οποία δεν θα μπορούμε να ελέγχουμε.

Δεν λειτουργούμε σαν “ΚΟΣΚΙΝΟ” όπως λειτουργούν αρκετοί σύλλογοι Πανελληνίως. Περνούν από το σύλλογο πολλά παιδιά, διαλέγουν αυτά που διακρίνονται με την πρώτη ματιά και τα άλλα … άστα!   Σιγά σιγά θα σταματήσουν από μόνα τους αν δεν τα προσέχουμε (η σκέψη τους είναι γιατί να ασχολούμαστε μαζί τους αφού δεν μας κάνουν, αφού δεν έχουν τη στόφα του πρωταθλητή) !!!!!

Στόχος μας είναινα αξιοποιήσουμε τα προσόντα των παιδιών μας, όποια και αν είναι αυτά και να τα φτάσουμε εκεί που η φύση καθόρισε ότι μπορούν να φτάσουν. Όμως δεν κολλάμε στα φυσικά τους χαρακτηριστικά και τα σωματικά τους προσόντα. Μας ενδιαφέρει αφάνταστα η συμπεριφορά των παιδιών και σε άλλους τομείς. Μας ενδιαφέρει η τάξη, η πειθαρχία, η τιμιότητα, η καθαριότητα, η ομαδικότητα, ο σεβασμός στους μεγαλύτερους, η φιλία, η ανιδιοτέλεια, η ανωτερότητα, ο αλτρουισμός και πολλές άλλες ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ που όλα αυτά μαζί συνθέτουν τον «καλό καγαθό» πολίτη της Αθηναϊκής Πολιτείας.  

Ο “καλός καγαθός” πολίτης, που ήταν η επιδίωξη της αθηναϊκής πολιτείας ήταν ο μορφωμένος και αναπτυγμένος πνευματικά, αισθητικά, ηθικά και σωματικά.

Μας εντυπωσιάζει και μας ικανοποιεί αφάνταστα η πορεία των μικρών μας αθλητών. Οι μικροί μας αθλητές είναι οι περισσότερο «τυχεροί» γιατί έβαλαν τις βάσεις τους με τις καταπληκτικές προπονήτριες (κυρίες Κατερίνα, Κωνστάντια, Λυδία και Ζωή). Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε στην «παρέα μας» προπονήτριες όπως οι προαναφερόμενες. Αισθανόμαστε την ανάγκη για μια ακόμη φορά να τις ευχαριστήσουμε και να τις διαβεβαιώσουμε ότι η προσπάθειά τους συνεχίζεται τόσο καλά που «καλύτερα δε γίνεται». [Θα θέλαμε να τις παρακαλέσουμε να έρθουν στη Φωτογράφιση των Ομάδων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που θα γίνει τη Δευτέρα 6-12-10 στις 20:15, στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ (μη διανοηθείτε να απουσιάσετε, το καλό που σας θέλω!)].

Μετά από όλη αυτή την εισαγωγή φτάνουμε στο … «κυρίως πιάτο» αυτής της αναφοράς μας στις μικρές κατηγορίες. Δεν θα κάναμε αυτή την ιδιαίτερη αναφορά αν δεν νοιώθαμε την ανάγκη να επιβραβεύσουμε τη δουλειά των προπονητριών που αυτή τη στιγμή καθοδηγούν τα παιδιά μας. Ας περιοριστούμε στις δύο Κυρίες, Μαρία Κυριακίδου και Σοφία Γκοτζαμάνη, που καθημερινά μας εκπλήσσουν. (Όχι, δεν είναι σωστή η έκφραση «μας εκπλήσσουν»). Δεν μας εκπλήσσει τίποτε πλέον από όσα βλέπουμε και από όσα θα δούμε ίσως από τις προπονήτριές μας. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και αναμονή για το οτιδήποτε γιατί δεν ξέρουμε πόσα και τι μπορούμε ακόμη να φανταστούν.

Δεν φτάνουν μόνον οι ιδέες και τα ερεθίσματα που δίνουν καθημερινά στα παιδιά μας με τον ξεχωριστό τους τρόπο, είναι κυρίως η διάθεση και το πάθος με το οποίο πλαισιώνουν και υλοποιούν αυτές τους τις ιδέες.

Καθιέρωσαν Βραβείο Παρουσιών !!!  Αμπεριάδου Μάγδα και Ανανιάδου Φρόσω (12/12)

 

Βραβείο Αυτοκόλλητων Νοεμβρίου  !!! Σταύρος Κούτρας (8)  και Αμπεριάδου Μάγδα (7)

 

Ετοίμασαν κιόλας τις καταστάσεις με τα μπλουζάκια !!!

Πειθαρχία και τάξη παντού !!!

Άντε τώρα να πούμε  ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε και εμείς με την ίδια μαεστρία όσα βλέπουμε να προσφέρονται στα «τυχερά πιτσιρίκια μας»!

Μπαμπάδες και Μαμάδες φαντάζομαι να μου επιτρέπετε να ευχαριστήσω εκ μέρους σας τις δύο προαναφερόμενες προπονήτριες,  γιατί τουλάχιστον εμείς βλέπουμε από κοντά πόσο ποιοτική δουλειά κάνουν με τη διαπαιδαγώγηση των «παιδιών σας – παιδιών μας». Μου έρχονται στο νου τα λόγια που έγραψα σε άσχετο χρόνο, σε κάποιες σκέψεις μου για το ποιος είναι ο καλύτερος δάσκαλος για αυτές τις ηλικίες. “ΑΓΑΠΗ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ” χρειάζονται τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία. Τι να τον κάνω τον παντογνώστη και σοφό το δάσκαλο αν βαριέται η δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με το παιδί ;;;;

Κυρία Σοφία και  Κυρία Μαρία, μας κάνετε υπερήφανους. Γεμίζετε και τις δικές μας μπαταρίες, μας μαθαίνετε τόσα πολλά. Μας κάνετε συχνά τα «μούτρα κρέας» (αχώνευτες) ! αλλά δε μας πειράζει … ποιος δεν θα έχανε σε μια τετ-α-τετ αναμέτρηση στο μπάσκετ με τον «ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ»!!!

Επειδή ποτέ δε χάσαμε τη διάθεση να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, να γινόμαστε καλύτεροι και δεν φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι μαθαίνουμε ακόμη και από τα «νιάνιαρα»!!! θα έχουμε το νου μας και θα σας προσέχουμε.  Πιστεύουμε δε να μας επιτρέπετε, όπου κρίνουμε ότι αρμόζει … να σας αντιγράφουμε.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας προς τα παιδιά μας.

Μη το παρακάνετε όμως και «τρέχετε με χίλια» γιατί θέλουμε το χρόνο μας για να μπορούμε να σας ακολουθήσουμε και εμείς.

(Ήρθαν τώρα οι νεοσσοί να μας βάλουν γυαλιά !!!   Ας είναι,  θα το αντέξουμε.   Θα το πιούμε και αυτό το ποτήρι!!!)

Με τιμή

Φ. Κατσίκας

print

Written by