ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ προσπαθεί να μυήσει τους αθλητές του στα διάφορα αγωνίσματα του Κλασικού αθλητισμού και παράλληλα προσπαθεί να διοργανώσει αγώνες, είτε αυτοί είναι «Εσωτερικές Ημερίδες» όπου δεν αναγνωρίζονται τα ρεκόρ  είτε είναι «Επίσημες ημερίδες» όπου καταγράφονται και αναγνωρίζονται οι επιτευχθείσες επιδόσεις από τη στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ.

Ασχολούμαστε λίγο παραπάνω από τους άλλους συλλόγους με το απαιτητικό αγώνισμα του άλματος επί κοντώ. Καλή η προπόνηση αλλά καλύτερος τρόπος για να τολμήσουν οι αθλητές να «ανεβάσουν κοντάρια και λαβές» είναι ο αγώνας.  Χρειάζονται λοιπόν οι αγώνες να παρεμβάλλονται από καιρού εις καιρόν στην προπόνηση για την απαραίτητη «προσαρμογή»  στις καινούριες συνθήκες (σκληρότερα κοντάρια υψηλότερες λαβές κ.α.)

Η ιδιομορφία και η δυσκολία του αγωνίσματος συντελεί στα να μη συμπεριλαμβάνεται το άλμα επί κοντώ στις περισσότερες ημερίδες  που προκηρύσσονται είτε από τις ΕΑΣ είτε από τους Συλλόγους.  Αφού οι σύλλογοι δεν «καλλιεργούν» το επί κοντώ γιατί να προκηρύξουν αγώνα.

Συνέπεια αυτής της ιδιαιτερότητας είναι  να αναγκάζεται ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ να προκηρύσσει  ημερίδες του άλματος επί κοντώ καλύπτοντας βέβαια και τα σχετικά έξοδα. 

Μέσα από αυτή την κατάσταση και για να είναι δυνατή η προκήρυξη πολλών τέτοιων ημερίδων από διαφορετικούς Συλλόγους ξεπήδησε η πρόταση που ακολουθεί και της οποίας το ΜΟΤΟ είναι «ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΦΕΝΕ» με κεντρική ιδέα:  Να επιμερίζονται  τα έξοδα   των αγώνων μεταξύ των συμμετεχόντων Συλλόγων. (Το αν οι Σύλλογοι θα αφήσουν τους αθλητές τους να δώσουν τα (2 €) του αθλητή είναι θέμα του κάθε Συλλόγου. (Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ σκοπεύει να καλύπτει και τα έξοδα των αθλητών του).

Πρόταση είναι, με πολλές παραμέτρους, η οποία διατυπώθηκε με την ευκαιρία της 2ης ημερίδας του άλματος επί κοντώ 12.2.2011. Περιμένουμε τις απόψεις και τις πιθανές διορθώσεις. Δεν υποστηρίζουμε ότι μελετήσαμε όλες τις πτυχές της πρότασης. Απλά διατυπώσαμε την πρόταση και περιμένουμε και τη δική σας άποψη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Πολλά μυαλά μαζί …. καλύτερα.

print

Written by