ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Σχόλιο του Δ. ΓΑΚΗ

Επί τέλους μια σωστή απόφαση!

Σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παχυλή κρατική επιχορήγηση προς τις ΠΑΕ. Μετά την δυσοσμία η οποία κατέκλυσε τον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επικαιροποιήθηκε το μεγάλο ερώτημα το οποίο διατύπωναν όλοι οι άνθρωποι του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού:

Γιατί πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους όλοι οι Έλληνες Φορολογούμενοι τις ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες; Δηλαδή να πληρώνει το Δημόσιο ιδιωτικές εταιρείες που αποτελούν εστίες διαφθοράς, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στησίματος παιγνιδιών και τόσων άλλων που τους καταμαρτυρούν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης.

Γιατί έπρεπε να χρηματοδοτούνται αυτοί που δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς και όχι το ΕΣΚΑΝ το οποίο δεν μπορεί πλέον να κάνει τον έλεγχο Αντιντόπινγκ; Γιατί έπρεπε να χρηματοδοτούνται αυτοί και όχι ο σχολικός Αθλητισμός ο οποίος περιέκοψε τους σχολικούς αγώνες στίβου. Που; Σε μια χώρα που σήμερα έχει τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη που αύριο θα είναι, με μαθηματική ακρίβεια, οι πιο παχύσαρκοι ενήλικες στην Ευρώπη και που σε 20-30 χρόνια θα οδηγήσουν σε αύξηση των δαπανών για την υγεία κατά 30%.

Πέστε! μου ποιό ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη μπορεί να αντέξει τέτοια αύξηση;

Κύριοι υπεύθυνοι της Πολιτείας.

Ακούστε αυτήν την αγωνιώδη έκκληση. Χρηματοδοτείστε με τα παραπάνω λεφτά τα οποία περικόψατε από τις ΠΑΕ τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Χρηματοδοτείστε τον στίβο για να ξαναδιαπλάσουμε στην χώρα μας

«καλούς κ αγαθούς» πολίτες.

Για να μάθουμε στα παιδιά μας να μάχονται για να κερδίζουν αλλά και όταν χάνουν να μάθουν να χάνουν με αξιοπρέπεια. Μόνον έτσι θα ξαναβρούμε την σωστή παιδεία την οποία εμείς διδάξαμε σαν Έθνος στους άλλους και εμείς την απαρνηθήκαμε.

 

Δημήτρης Γάκης
Διευθυντής Χειρουργός Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Γ. Νοσ. Θεσ/νίκης
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης

print

Written by