Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ k. ΝΙΚΟ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ

Πολύ πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Αθλητικός Σύλλογος ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης  ο κ. Μουρατίδης Νίκος,  Δικηγόρος και Στατιστικός,  συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ «υπηρετούσε» τον Κλασικό αθλητισμό και «προσέφερε σε αυτόν».  

Είναι τόση η αγάπη του για τον Κλασικό αθλητισμό και τόσες οι γνώσεις του γύρω από αυτόν , που ειδικά από τον κ. Μουρατίδη, μάθαμε να περιμένουμε ακόμη και τα απίστευτα. Όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ, ταυτίζεσαι με αυτό, μαθαίνεις τα πάντα και αν έχεις και τις ικανότητες και τα χαρίσματα του κ. Μουρατίδη, τότε γίνεσαι κινητή βιβλιοθήκη τόσο για τον Ελληνικό όσο και για τον Παγκόσμιο Στίβο.  Δεν υπάρχει αθλητής, παράγοντας, προπονητής που να ασχολήθηκε με τον Στίβο που να μην τον γνωρίζει ο κ. Μουρατίδης.

Μη νομίσει κανείς ότι οι γνώσεις του περιορίζονται μόνο στα κορυφαία ονόματα του Στίβου. Ο κ. Μουρατίδης είναι σε θέση ακούγοντας το όνομα κάποιου παλαιού ή νεώτερου αθλητή να σου αραδιάσει, το ρεκόρ του σε κλειστό ή ανοιχτό, τα σημαντικότερα στοιχεία της καριέρας του ή ακόμη και στοιχεία που πολύ λίγοι γνωρίζουν από την επαγγελματική δραστηριότητα ή προσωπική του ζωή. Στις πάμπολλες συναντήσεις μας  παλαιότερα αλλά και στα Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγκαστήκαμε να αναφωνήσουμε «ε! και αυτό το ξέρεις! Δεν παίζεσαι». Η κ. Μανιού μπορεί να σας πει … περισσότερα!

 

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι ξεχωριστός Σύλλογος (αλλοίμονο στους   γονείς που δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και μένουν μακριά του).  Ξεχωρίζει, όχι γιατί έχει την ξεχωριστή οικονομική ευρωστία (με το ζόρι τα φέρνει βόλτα αλλά ποιος νοιάζεται γι’αυτό!). Οούτε γιατί έχει τους πολλούς και μεγάλους αθλητές (σίγουρα έχει και από αυτούς).

Το σημείο που, κατά τη γνώμη μας, κάνει τη διαφορά είναι η Φιλοσοφία του Συλλόγου. Δημιουργήθηκε ακολουθώντας τη φιλοσοφία του κ. Ρήγα Ευσταθιάδη.

Θεμελιώθηκε με «ακρογωνιαίους λίθους» του αναστήματος του Νίκου Μουρατίδη και πολλών άλλων (που δεν είναι του παρόντος να εκθειάσουμε – θα γίνει και αυτό εν καιρώ).

Στη συνέχεια έχει την τύχη να πλαισιώνεται από ανθρώπους (Δ.Σ., παράγοντες,  προπονητές κ.α.) που είναι «Ερασιτέχνες» (με την έννοια που περιγράφεται στο άρθρο μας «Επαγγελματίες vsΕρασιτέχνες»). Σε ανθρώπους με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορείς να προσδιορίσεις το μέγεθος της προσφοράς τους. Όσο πιο πολλά προσφέρουν τόσο πιο ξεκούραστοι, ένθερμοι  και αστείρευτοι επανέρχονται.

 

Είναι η περίπτωση του κ. Νίκου Μουρατίδη, του  ανθρώπου που μας έδωσε το ερέθισμα γι αυτές τις γραμμές. Μόνον εσωτερική προσταγή ηθικής υποχρέωσης  προσφοράς σε αγαπημένα του πρόσωπα θα μπορούσαν να τον απομακρύνουν (για λίγο και θεωρητικά) από τα δρώμενα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και του Κλασικού αθλητισμού.

Ακόμη και έτσι, μόνον υπερηφάνεια μπορούμε να νοιώσουμε όσοι γνωρίζουμε και για τόσα χρόνια συνεργαζόμαστε με τον κ. Μουρατίδη.

Ούτε στιγμή δεν περνά από το μυαλό μας ότι όποτε χρειαστεί «η αύρα» του κ. Μουρατίδη δεν θα την έχουμε. Ο κόσμος να χαλάσει ο κ. Μουρατίδης θα είναι κοντά μας  και αυτό είναι σίγουρο γιατί και να ήθελε να απομακρυνθεί εμείς δεν θα τον αφήσουμε.

Νίκο μου, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τη δική σου γνώμη χωρίς τη δική σου άποψη και συμβουλή.  Είσαι και θα παραμένεις για πάντα  στο κέντρο των αποφάσεων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

 

Ο κ. Μουρατίδης προτείνεται για ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Είναι η πρώτη φορά και ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για όλους μας να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο  4, του καταστατικού του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, στο οποίο αναφέρονται οι κατηγορίες των Μελών του Συλλόγου. Στην  § 4 αναφέρεται μια ξεχωριστή κατηγορία Μελών του Συλλόγου, αυτή των Επίτιμων Μελών.

Επίτιμα Μέλη του Σωματείου μπορούν να γίνουν άτομα που με διάφορους τρόπους συνέβαλαν στην επίτευξη των σκοπών του Σωματείου ή άτομα που με τη γενική τους δράση συντελούν στην πρόοδο και ανάπτυξη του αθλητισμού . Η ιδιότητα του επίτιμου μέλους αποκτάται με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου, ύστερα από πρόταση δύο μελών του Συλλόγου ……»

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη περίπτωση για ενεργοποίηση, για πρώτη φορά , του παρόντος άρθρου;

 

Κύριε Μουρατίδη, αγαπητέ Φίλε Νίκο,

σε ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας γιατί με την πρότασή μας αυτή προς το Διοικητικό Συμβούλιο, να αποκτήσεις την ιδιότητα του Επίτιμου Μέλους του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, μας προσφέρεις τη χαρά και την τιμή να σε έχουμε κοντά μας, τιμώμενο πρόσωπο σε κάθε μας εκδήλωση και φίλο παντοτινό.

 

Κύριε Νίκο μας, 

Αγαπητέ φίλε Νίκο

Σε αγαπάμε.

Θα είμαστε δίπλα σου, όποτε μας χρειαστείς  αλλά σε θέλουμε και δίπλα μας γιατί εμείς μόνιμα σε χρειαζόμαστε.

 

Με τιμή

Όλοι όσοι,

με τη δική σου ξεχωριστή παρουσία έφτασαν τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ  μέχρι τα 12 γενέθλια του.

Θεσσαλονίκη 15.3.2011

print

Written by