ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ

Οι άνθρωποι του ΑΣ ΡΗΓΑΣ βοηθούμενοι από Φίλους του “ΔΑΣΚΑΛΟΥ” τακτοποιούν μία μία τις υποχρεώσεις των αγώνων. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, να τρέξει σε περισσότερες δουλειές ή να ετοιμάσει περισσότερα πράγματα από αυτά που θα χρειαστούν. Αναλάβαμε μια ηθική υποχρέωση να Τιμούμε τη μνήμη του Κώστα Χειμωνίδη γιατί «έτσι πιστεύουμε». Όλοι στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ ταυτιστήκαμε με τη γενική ιδέα της προσπάθειας και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Δεν δίνουμε εξετάσεις σε κανέναν αλλά και ούτε περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα για αυτή μας  την προσπάθεια. Τις εξετάσεις τις δίνουμε μόνον στους εαυτούς μας και μόνον σε αυτούς θα απολογηθούμε για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας.  

Βλέπουμε  ότι  Άνθρωποι σαν τον ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ σπανίζουν στην εποχή μας και θεωρούμε βαθιά μας υποχρέωση να αναδείξουμε αυτά τα χαρακτηριστικά της ζωής του, τα οποία τον ανέβασαν στα ύψη της εκτίμησής μας.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι:  Μπορεί Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ να “απέφευγε κάθε μορφής προβολή και δημοσιότητα” (όπως πολύ σωστά γράφει στο βιογραφικό του) όμως είναι δικιά μας ευθύνη να αναδείξουμε αυτά τα στοιχεία του ΔΑΣΚΑΛΟΥ τα οποία τον έφτασαν τόσο ψηλά στην εκτίμησή μας.  Είναι δική μας ευθύνη, απέναντι και στις νέες γενιές που μας παρακολουθούν να αναδείξουμε αυτές τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ με τις οποίες πέρασε τη ζωή του ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Το χρωστάμε στα «παιδιά μας».  Οφείλουμε να τους δείξουμε την κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να βαδίσουν, οφείλουμε να τους δώσουμε ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Ποια θα είναι η ευθύνη μας αν αυτά τα «διαμάντια» που έκρυβε μέσα του ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν τα φανερώσουμε;  Ποια θα είναι η ευθύνη μας απέναντι σε όσους δεν γνώρισαν τον ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ και ίσως θα αναρωτιούνται  «τί το ξεχωριστό έκανε ο ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ για να τον μνημονεύουμε;» 

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ποτέ δεν πήγε μπροστά ποτέ δεν επεδίωξε τη δημοσιότητα. Τις αρετές και τις Αξίες με τις οποίες έζησε  όμως οφείλουμε να τις κάνουμε γνωστές σε όσο περισσότερους μπορούμε γιατί τότε μόνον μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δούμε, ίσως, και άλλους  ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΔΕΣ.

print

Written by