Β ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ” ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Β  ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ   Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΜΙΝΙ)

Εντάξαμε στα Β  ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ το πρόγραμμα Kids’ Athletics έχοντας κατά νου δύο πράγματα:

Πρώτον να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας αθλητές να «αγωνιστούν».  Οι αγωνιζόμενοι προσπαθούσαν να προσφέρουν  πόντους στην ομάδα τους και νικήτρια θα ήταν η ομάδα με τους περισσότερους πόντους.  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 11 ομάδες των 10-15 αθλητών/τριών από τους συλλόγους.
ΑΡΗΣ (3 ομάδες), ΗΡΑΚΛΗΣ (3 ομάδες), ΤΡΙΤΩΝ (2 ομάδες), ΠΑΟΚ  (1 ομάδα),  Αίολος (1 ομάδα) και ΡΗΓΑΣ (1 ομάδα).
Αγωνίστηκαν κοντά στα 130 παιδιά. 

Οι τρεις πρώτες ομάδες ήταν: 
1η Ομάδα η ομάδα του ΠΑΟΚ 
2η η Ομάδα του ΑΡΗΣ
3η ο ομάδα του ΑΙΟΛΟΥ.

Όλοι/ες οι συμμετέχοντες πήραν αναμηνστικό Δίπλωμα. Το Δίπλωμα κατασκευάστηκε ειδικά για τα Β ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το αγωνιστικό πρόγραμμα στο χόρτο του Κεντρικού Σταδίου.

Δεύτερος στόχος ήταν να περάσουμε στα παιδιά το λόγο για τον οποίο κάνουμε τους Αγώνες.  Εξηγήσαμε ότι τους κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός «καθημερινού ανθρώπου» ο οποίος ήταν προπονητής και Δάσκαλος δικός μας (των σημερινών προπονητών τους) και από τον οποίο μάθαμε τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ που εμπεριέχονται στην ενασχόληση με τον Αθλητισμό. 
Τα παιδιά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ με τις προπονήτριές τους , σκέφτηκαν,  κατέβασαν ιδέες και στο τέλος τις υλοποίησαν. Αγόρασαν ύφασμα, χρώματα, πινέλα και στο περιθώριο των τελευταίων προπονήσεων έκοψαν,  έβαψαν και  κάνανε πρόβες για την τελετή .
Κανένας δεν ήξερε το επτασφράγιστο μυστικό της τελετής. (Κάτι ανάλογο με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων)!

 Όπως φαίνεται από τις τρείς διαδοχικές φωτογραφίες, άνοιξαν το πανό στο κέντρο του Σταδίου το παρέδωσαν σε αντιπροσωπεία η οποία το τοποθέτησε στις κερκίδες μένοντας περιμετρικά,  σαν τους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη.


 

«Ευ αγωνίζεσθαι»  έγραψαν στο πανό και το στόλισαν με κλάδους ελιάς.  Με δύο λέξεις πέτυχαν να πούνε τόσα πολλά. Οι δύο αυτές λέξεις ήρθαν και ταίριασαν σαν γάντι  σε άλλες δύο λέξεις- ονόματα:  ΚΩΣΤΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ.

 Για μια ακόμη φορά νοιώθουμε υπερήφανοι για το πνεύμα και τη φιλοσοφία των ανθρώπων του Συλλόγου μας. Το μότο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι:  Ενδιαφερόμαστε αφάνταστα για την πορεία προς τη νίκη και όχι για αυτή καθεαυτή τη νίκη. Αν φτάσουμε και στο στόχο (στη νίκη) βαδίζοντας σωστά («Ευ Αγωνίζεσθαι») τότε φυσικά το χαιρόμαστε διπλά.

Κύριε Παπαϊακώβου Γιώργο, κυρίες Κυριακίδου Μαρία και Γκοτζαμάνη Σοφία, κύριοι Χατζιόπουλε Κοσμά, σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα που περάσατε στους μικρούς μας φίλους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι προσπάθειες για την εμπέδωση του «Ευ Αγωνίζεσθαι»  στα παιδιά μας αξίζουν περισσότερο από την κατάρριψη του δυσκολότερου ρεκόρ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ , τιμήσατε το «ΔΑΣΚΑΛΟ» με τον καλύτερο τρόπο.

print

Written by