ΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Α/Γ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο κ. Ν. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Διασυλλογικοί Στίβου στο Καυτανζόγλειο

Νίκος Μουρατίδης

Διασυλλογικοίαγώνες Στίβου τελούνταιστο Καυτανζόγλειο το Σάββατο (25 Ιουν. – ώρα 17.00) και την Κυριακή (9.15 το πρωί). Περίπου 280 αθλητές & αθλήτριες από συλλόγους της Θράκης, της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα μονομαχήσουν για την διάκριση με όπλο τις δυνατόν καλύτερες επιδόσεις τους στα διάφορα ατομικά αγωνίσματα και στις σκυταλοδρομίες.

                Θα αγωνιστούν αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας διεκδικώντας την νίκη κόντρα σε νεότερους ηλικιακά αλλά ταλαντούχους αντιπάλους.   Αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα διάφορα αγωνίσματα οι παρακάτω :

Γ υ ν α ί κ ε ς

100 μ. Η Γάτου (Ηρακλή Θ.) με εφετεινή επίδοση 12.06 και η Κεραμιδά (Τρίτωνα Θ.) με πρόσφατο ατομικό ρεκόρ 12.00 είναι οι επικρατέστερες. Υπολογίσιμες θεωρούνται άλλες δυό σπρίντερς του Τρίτωνα (Καρατζά & Πολοζόκ).

200 μ. Η μικρόσωμη αλλά «εκρηκτική» Κεραμιδά (24.56) είναι το φαβορί. Για τις επόμενες θέσεις θα προσπαθήσουν, η Πολοζόκ, η Πιντή (ΠΑΟΚ), η Πετρίδου (ΟΦΚΑ Σέρρες) και η έμπειρη Καρατζά. Η άλλοτε κραταιά Κομπίδου (Τρίτωνα) αποτελεί εφέτος ερωτηματικό.

400 μ. Η 19χρονη Γαβαλά (Κομοτινής) υπερέχει με το εφετεινό ατομικό της (56.01), αλλά και με την συνομίληκή της Πετρίδου να λειτουργεί … πιεστικά (56.73). Εμβόλιμα, υπάρχει κι η έμπειρη Παναγιωτίδου (Τρίτωνα Θ.) με ατομικό 54.62, αλλά χωρίς εφετεινή παρουσία της. Η Πιντή (57.13) ίσως προτιμήσει σαν δεύτερο αγώνισμά της τα 100 μ.

800 μ. Κερδίζει άνετα η Γαβαλά (2.12.96 από πέρυσι), με πιθανότερη δεύτερη την Παναγιωτίδου (εάν τελικά αγωνιστεί), ενώ η 18χρονη Θεοπεμπτίδου (Βεργίνα Θ.) ίσως «παίξει βάθρο». Δύσκολα πλέον βλέπουμε σ’αυτό το αγώνισμα Βορειοελλαδίτισες με επιδόσεις κάτω από τα 2.20.!

1500 μ. Η 20χρονη Δάγκα (εφετεινό ατομικό 4.42.82) της Ξάνθης θα επικρατήσει με άνεση. Τις επόμενες θέσεις θα κυνηγήσουν η Θεοπεμπτίδου και η επανακάμψασα Στέλλα Κουμούδη (ΣΑΠΚ Νεάπολης Θ.). Θα ακολουθήσουν, όποιες «κατέβουν» τα 5 λεπτά.

3000 μ. Στιπλ«Γκρίζα ζώνη» αυτό το αγώνισμα για τις δρομείς της Μακεδονίας-Θράκης. Εχει σαφές προβάδισμα η Δάγκα, με την προαναφερόμενη Κουμούδη να «χτυπά» την δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα, αυτές που θα …τερματίσουν με οποιαδήποτε επίδοση !

5000 μ. Στο μεγαλύτερο δρομικό αγώνισμα του προγράμματος θα λάβουν μέρος, η Δάγκα (εάν το προτιμήσει από τα 1500 μ.), η αειθαλής Καραγεωργάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης Θ.), η ικανή μαραθωνοδρόμος Ιορδανίδου (Κουφαλίων Θ. -που βρίσκεται πάντως σε «τροχιά» επανόδου της) και όσες άλλες νεότερες αποφασίσουν την συμμετοχή τους.

100 μ. Εμπ. Η πιθανότατη απουσία της τραυματισμένης Πετσούδη (ΠΑΟΚ) επιτρέπει φιλοδοξίες «βάθρου», στην 20χρονη Καραδήμου (Ολυμπ. Δομής Θ.), στην Τισένκο (Λαγκαδά Θ.) και σε τυχόν άλλες υψηλοεμποδίστριες το «ρισκάρουν». Αναμφίβολα πρόκειται για «άδειο» αγώνισμα του προγράμματος.

400 μ. Εμπ. Η Παναγιωτίδου (εάν επιλέξει συμμετοχή της -δικαιούται 2 αγωνίσματα) έχει προβάδισμα παρά την εφετεινή -ως τώρα- απουσία της. Αλλιώς, η 17χρονη Σιδηροπούλου (ΣΚΑ Δράμας) με πρόσφατη επίδοση 64.73 θα μονομαχήσει με την ομήλική της Κοτλίδα (Ολυμπ. Δομής Θ.) που έχει ατομικό ρεκόρ 64.88. Αξια μνείας και η προαναφερόμενη Καραδήμου (62.31, αλλά από το 2009).

Υψος  Θα κερδίσει η Χατζηνάκου του ΠΑΟΚ (ατομ. 1,92 μ.), ή, η Παπασωτηρίου του Τρίτωνα Θ. (ατομ. 1,88 μ.) ?  Ιδού η απορία που πιθανόν όμως να εκλείψει, εάν απουσιάσει κάποια από τις δύο «υψίστριες». «Παίζει» για διάκριση, η 17χρονη Κολτσίδου του Πρωτέα Αλεξ/πολης, η 16χρονη Σαράφη (Ηρακλή Θ.) και η Κουσινά του ΣΚΑ Δράμας. Η Κολοβού (Ρήγα Θ.) θα επιχειρήσει νέα κατάρριψη του συλλογικού της ρεκόρ.

Επί Κοντώ  Λείπουν πλέον οι υψηλές «πτήσεις» από τις «κονταρίστριες» της Μακεδονίας-Θράκης. Κι όμως από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησε χρονικά (23-1-1993) την «Ελληνική πορεία» του αυτό το θεαματικό αγώνισμα. Τώρα, «φαβορί» για την νίκη η 17χρονη Καλαφατζή (με «φρέσκο» ατομ. ρεκόρ 3,65 μ.) του Εθν. Αλεξ/πολης. Του ιδίου συλλόγου κι η 15χρονη Παπαχρήστου. Μετέχει κι η 16χρονη Σολομωνίδου (Ρήγας Θ.). Θα προσπαθήσουν και δύο «πρώην» ισχυρές : η Μακρή (Ρήγας Θ.) και η Φίκα (ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ).

Μήκος  «Μάχη χαρακωμάτων» στο «ηλιοπληττόμενο» σκάμμα του Καυτανζογλείου, με προεξάρχουσα την Γαλένη (Αρη Θ.) και το εφετεινό άλμα της στα 6,16 μ. Θα προσπαθήσει η Παπουτσή (ΠΑΟΚ) να υπερβεί τα 6,00 μ. Ερωτηματικό η 19χρονη Δεληφώτη του ΠΑΟΚ (κόρη του παλιού ρέκορντμαν του αγωνίσματος), εάν θα επιβεβαιώσει τα «γονίδιά» της.

Τριπλούν  «Ημίφως» στο Βορειοελλαδικό χώρο και σ’αυτό το αγώνισμα. Θα ξεχωρίσουν, η Παπουτσή (υπερβαίνοντας τα 13,00 μ.) κι η Γαλένη, αντιστρέφοντας την κατάταξή τους στο Μήκος. Πιθανολογούμενη τρίτη θα είναι η Γκαρνετίδου του Ηρακλή Θ.

Σφαιροβολία  Αφού ανηλεώς «τρυγήθηκε» μεταγραφικά από το «αδηφάγο κέντρο» στο παρελθόν ο «ανθός» του αγωνίσματος (Τερζόγλου, Ουζούνη, κ.α.), αναμένεται εναγωνίως η πρώτη εφετεινή παρουσία της Τάκα του Ηρακλή Θ. Θα συμμετάσχουν κι η Βασδέκη, αλλά και η «βετεράνος» Κυριακίδου, αμφότερες του Πρωτέα Αλεξ/πολης.

Δισκοβολία  Θα … διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη για την «πρωτιά». Πρόκειται γιά 17χρονη ρίπτρια, είναι η Ακράνη του Αίολου Μακεδ. που «φλερτάρει» την υπέρβαση των 50 μ. Κι εδώ προηγήθηκε … άγρια «απομύζηση» -μεταγραφικά- ικανών ριπτριών (Καλπακίδου, Κομότογλου, κ.α.). Για την δεύτερη θέση, θα τα «σπάσουν» η Τσιγγέλη της Ξάνθης κι η Βασδέκη. Τώρα, εάν αποφασίσει η Τάκα να μας υπενθυμίσει τις βολές της του 2009, τότε η κατάταξη θα διαφοροποιηθεί.

Σφυροβολία  Η συνεχιζόμενη απουσία -λόγω τραυματισμού- της Ελληνίδας ρεκορντγούμαν Στ. Παπαδοπούλου (72,10 μ.) του Αίολου Μακεδ., επιτρέπει την αναρρίχηση στο «βάθρο» των νικητριών, της 18χρονης Προσκυνητοπούλου (58,05 μ.) και της 16 χρονης Ηλιάννας Κοροσίδου (57,08 μ.). Και οι δύο ανήκουν στο σύλλογο της απουσιάζουσας. Τυχαίο ? Δεν νομίζω ! Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την διηνεκή ανίχνευση-αξιοποίηση μιας «κυψέλης σφυροβόλων» του «Αίολου», -όπου σε αντίθεση με την «ονοματοδοσία»- οι υπεύθυνοί του δεν … νεφελοβατούν, αλλά ιχνηλατούν -δημιουργικά- εδραζόμενοι στο σταθερό έδαφος της σκληρής δουλειάς !

Ακοντισμός  «Νυχτερίδες κι αράχνες» και σε αυτό το αγώνισμα που χάρισε αθλητική «δόξα» στην Ελλάδα (Σακοράφα -74,20 μ., Βερούλη -72,70 μ., κ.α.). Σήμερα υπάρχει επιδοσιακή «καταχνιά». Πιθανότερες νικήτριες, η Καρανίκα (51,18 μ. το 2010) του Πρωτέα Αλεξ/πολης, η Ανθρωπάκη (ΓΣ Σέρρες -52,50 μ. το 2009), και η Ιωάν. Εμμανουηλίδου (Σησαμιά Σερρ. -48,43 μ. -εφετεινό ατομ. ρεκόρ).

10000 μ. Βάδην  Θα αρκεστούμε σε μία μόνον υπάρχουσα βαδίστρια (αγωνιστική «πενία» ! -κι αυτή εκ μεταγραφής). Πρόκειται για την Πουλιοπούλου του ΣΑΠΚ Νεάπολης Θ.

4 Χ 100 μ.  Θα κερδίσει ο Τρίτωνας Θεσσαλονίκης με άνεση. Δεύτερος θα είναι ο Ηρακλής Θ. στην τρίτη θέση -πιθανόν- η «τετράδα» των κοριτσιών του ΠΑΟΚ.

4 Χ 400 μ.  Κι στη «μεγάλη» σκυταλοδρομία νικητής θα είναι ο Τρίτωνας Θεσσαλονίκης, δεύτερος ο Γ.Σ. Λαγκαδά Θεσ. και στην τρίτη θέση -ίσως- ο ΟΦΚΑ Σέρρες.

 

Α ν δ ρ ε ς

100 μ.  Επικρατέστεροι είναι : ο Ρουσσάκης με 10.75 εφετεινό ατομ. ρεκόρ (Ηρακλή Θ.), ο Μαυρίδης (Τρίτ. Θ.), ο Τζώγας με 10.91 το 2011 (Τρίτων Θ.), ο Κοκκινάκης (Ηρακ. Θ.) και ο Πουρνής (Κομοτιν.)

200 μ. Εδώ «παίζουν» : ο Χατζηδημητρίου (ΠΑΟΚ) με επίδοση 21.48 το 2011, ο Δουλγέρης (Κομοτιν.), ο Τζώγας με 21.86 το 2011 και ο Βογιατζής του Ηρακλή Θ.

400 μ. Η «πρωτιά» είναι «αγκαζέ» από τον επανακάμψαντα Γράβαλο (Αρης Θ.), που την περασμένη εβδομάδα στους Ευρωπαϊκούς Εθνών της Σμύρνης επέτυχε 46.92, παρά το ότι έτρεχε στο δυσμενή για το «μπόϊ» του (1,93 μ.) δεύτερο διάδρομο. Θα ακολουθήσουν, ο Ρούτας (Ηρακ.) με επίδοση 48.01 το 2011, ο Ντοβόλης (Ηρακ.) με 47.91 το 2011, ο Βογιατζής (Ηρακ.), ο Χατζηδημητρίου με 48.27 το 2011, ο Καμπάνης (Ηρακ.) κι ο Παπαδόπουλος Κοσμ. (Κομοτιν.).

800 μ. Θα κονταροχτυπηθούν, ο Αμοιρίδης (Αίολος Μακ.) με 1.55.18 το 2011, ο Μποζοϊδης (Αίολ.) με  1.55.22 το 2011, ο Τσούκας (Διομήδη Βιστωνίδας) κι ο Τσελεμπής (ΓΣ Δράμας).

1500 μ. Συναγωνισμός των Τσελεμπή (ΓΣ Δράμ.), Καλλία (ΠΑΟΚ -αμφίβολη η συμμετοχή του), Σπύρου (Τρίτωνα Θ.), Βρανά (ΑΟ Χρυσούπολης Καβ.) με 4.01.53 το 2011.

3000 μ. Στιπλ  Μην περιμένετε καλές επιδόσεις σ’ αυτό το αγώνισμα. Θα μετάσχουν οι Καλαμπούκας (Τρίτωνα Θ.), Βρανάς, Δόβας (ΓΣ Σερρών), Τζεφαλής (ΓΣ Δράμας), Ζανέβ (Αετός Θ.).

5000 μ. Ρευστή η εξέλιξη του μεγαλύτερου δρομικού αγωνίσματος του προγράμματος. Αναμενόμενοι πρωταγωνιστές οι Καλλίας (ΠΑΟΚ -εάν λάβει μέρος), Ευαγγελίδης (ΟΚΑ Καβ.), Σπύρου (Τρίτωνα Θ.), Βρανάς (εάν δεν κάνει 1500 μ.), Καλαμπούκας (Τρίτ. Θ.), Αποστολίδης (Τρίτ. Θ.) και ο Ιωαννίδης Παν. του ΠΑΟΚ.

110 μ. Εμπ. Νικητής θα είναι -ανέτως- ο έμπειρος Μαυρίδης (Τρίτ. Θ.) με 14.28 το 2011, και θα ακολουθήσουν οι  Μαυρουδάκης (ΟΦΚΑ Σερρ.), Χροϊδης (Καλαμπάκι Δραμ.), Φουρουντζόπουλος (Ολυμπ. Κομοτινής),  και ο  Καμπάνης (Ηρακλ.),

400 μ. Εμπ.  «Πρωτιά» στον Καμπάνη (52.40 το 2011) και μετά οι Παπαδόπουλος Κοσμ. (Ολυμπ. Κομοτιν.), Νατσίδης (Ολυμπ. Δομή Θ.), Τζελέτας Βασ. (Τρίτ. Θ.) και Χατζηγιαννίδης (54.47 το 2011).

Υψος  Εδώ το «βαρύ όνομα» του αγωνίσματος είναι ο πανύψηλος (2,02 μ.) Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτινής με εφετεινό ατομικό στον «κλειστό» τα έξοχα 2,32 μ. στο Παρίσι. Δεύτερος θα είναι ο 21χρονος Μάστορας του Ηρακλή Θ. (περυσινό ατομικό με 2,24 μ.) και θα ακολουθήσουν οι Γουλαράς (Τρίτ. Θ.), Μιλονάϊ (ΠΑΟΚ) κι ο Ιωάννου Λυκ. (ΓΣ Σέρρ.).

Κοντώ  Αδιαφιλονίκητο «φαβορί» του αγωνίσματος θα ήταν ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού (Ρήγας Θ.) με 5,30 μ. εφετεινό (και 5,40 μ. ατομικό ρεκόρ από πέρυσι).  Ο Στυλιανού όμως δεν θα αγωνιστεί γιατί ταξίδεψε στην Κύπρο να αγωνιστεί στους Παγκύπριους, που δυστυχώς γίνονται την ίδια ημέρα.  Επικρατέστεροι οι:  Αμανατίδης (ΣΚΑ Δράμας), Κουσινάς (ΓΣ Σέρρ.), Μπέλλος (Ρήγας Θ.),  Σπυρόπουλος (Ρήγας Θ.), Μαυρουδάκης (ΟΦΚΑ Σέρρ.).

Μήκος  Δυστυχώς, «χαμηλές πτήσεις» αναμένονται στο «Απλούν». Θα αγωνιστούν οι Μπουλγκουρίδης (ΠΑΟΚ), Μήτσιος (Αίολ. Μακ.), Σημαιοφορίδης (Ηρακλ. Θ.), Μαυρουδάκης (ΟΦΚΑ Σέρρ.), Χροϊδης (Καλαμπάκι Δράμ.), Φουρουντζόπουλος (Ολυμπ. Κομοτιν.).

Τριπλούν  Ιδια κατάσταση και στο δεύτερο «οριζόντιο άλμα» του προγράμματος. Κι εδώ : Μπουλγκουρίδης, Σημαιοφορίδης, Φουρουντζόπουλος, είναι οι πιθανότεροι για το «βάθρο».

Σφαιροβολία  Στις ρίψεις τα πράγματα βελτιώνονται. Πρωταγωνιστές σ’αυτό το αγώνισμα θα «παίξουν» ο Μπαχαρίδης Παν. (Ηρακ. Θ.), ο Κωστάκης (Αλέξ. Αμπελοκ. Θ.), ο Τσολακίδης Γ. (Ολυμπ. Δομή Θ.), ο βελτιωμένος εφέτος Θεοδώρου -επίσης- της Ολυμπ. Δομής Θ. (16,71 μ. το 2011), αλλά και οι Καραολάνης, Ντιντίλας (Τρίτ. Θ.), Μποτσκαριόβ (Μακεδον.), Πεντίκης, Κοσμαδάκης (Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου).

Δισκοβολία  Για το «βάθρο» «συνωστίζονται» (για να μην ξεχνάμε και το «αλήστου μνήμης» βιβλίο Ελληνικής Ιστορίας, που περιέγραφε «χαλαρά» το «τραγικό 1922» του ξεριζωμού των Ελλήνων της Σμύρνης και της ευρύτερης Ιωνίας και Μικρασίας) οι αξιόλογοι ρίπτες μας : Κωστάκης 55,38 μ. το 2011, Πεντίκης με εφετεινό ατομικό ρεκόρ 56,90 μ., Τσολακίδης Γ. (52,10 μ. το 2011), Τσολακίδης Δ., αλλά και οι Καλπακίδης (ΟΦΚΑ Σέρρες), Δημητριάδης Παρ. (Ηρακλ. Θ.), Θεοδώρου, Μπαχαρίδης Παν. & Ντιντιλάς.

Σφυροβολία  Στη βαλβίδα του βοηθητικού των ρίψεων στο Καυτανζόγλειο θα συναντηθούν οι Αρσονιάδης (Μάνδρες Κιλκίς), Κοντός (Αίας Κιλκ.), Γκουγκούδης (ΟΦΚΑ Σέρρες), Κυριακίδης (ΣΚΑ Δράμας), Χατζηαδαμίδης (Μάνδρες Κιλκίς).

Ακοντισμός  Πρωταγωνιστές θα είναι οι Καρατζόγλου (Δοξάτο Δράμας), Ορφανίδης Νικ. (Μικροχώρι Δράμ.), Ορφανίδης Χρ. (Πολυνίκης Δράμ.), Μπαχαρίδης Γεώργ. (Ηρακλή Θ.) και ο αδελφός του Μπαχαρίδης Παναγ., που και οι δύο τους -πριν χρόνια- είχαν ξεκινήσει τον αθλητικό «βηματισμό» τους από την ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

10000 μ. Βάδην Δυστυχώς, δεν θα γίνει το αγώνισμα, λόγω παντελούς ελλείψεως Βαδιστών στο σύνολο των δεκάδων συλλόγων (Θράκης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής) που θα αγωνιστούν στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα στον Ομιλο του Καυτανζογλείου σταδίου.

4 Χ 100 μ.  Θα κερδίσει ο Τρίτωνας Θεσσαλονίκης με άνεση. Δεύτερη θα είναι η Ολυμπιακή Δομή Θ. και στην τρίτη θέση -πιθανόν- η «τετράδα» των σπρίντερς του ΓΣ. Σερρών.

4 Χ 400 μ.  Μακράν πρώτος ο Ηρακλής Θεσ/νίκης, με δυνατότητα να παρατάξει «τετράδα» δρομέων (Ντοβόλης, Βογιατζής, Καμπάνης, Ρούτας) ικανή να βγεί δεύτερη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου. Θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Δομή Θ. με πιθανότερο τρίτο τον ΠΑΟΚ.

Τελειώνοντας, να ευχηθούμε «Καλή Επιτυχία» σε όλους τους μετέχοντες (αθλητές, προπονητές & άλλους εμπλεκόμενους) στο εφετεινό Διασυλλογικό πρωτάθλημα Στίβου του ΣΕΓΑΣ, που διεξάγεται εν μέσω μυρίων δυσκολιών.

Όμως, αυτοί που αγαπούν ΑΛΗΘΙΝΑ τον Κλασικό Αθλητισμό στη χώρα που τον «γέννησε» και είναι γαλουχημένοι με τα «νάματα» του «Ολυμπιακού Ιδεώδους», ξεπερνούν τις αντιξοότητες και χαλυβδωμένοι Νικητές συνεχίζουν τον Αγώνα της Ζωής !

Νίκος Μουρατίδης, 24-6-2011

print

Written by