«ΛΑΘΗ ΕΠΙ ΛΑΘΩΝ» ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Α)

Στο επί κοντώ (Α) έγιναν «χοντρά και αλυσιδωτά λάθη»  τόσο από τους υπευθύνους των αγώνων όσο και  από τους κριτές στον προκριματικό του επί κοντώ (Α).   ( Η προκήρυξη καθορίζει ως  ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ τους κ.κ.  Ράπτη  Αθανάσιο και  Ευαγγελόπουλο Δημήτριο). Η σειρά των λαθών συνεχίίστηκε από  τον Έφορο και τον Αλυτάρχη,  οι οποίοι υπογράφουν την  τελική κατάταξη των αθλητών  στον προκριματικό Αγώνα και καθορίζουν (λανθασμένα)  όσους προκρίθηκαν για τον Τελικό.

Τα λάθη στην προκήρυξη (λανθασμένα διαδοχικά ύψη του προκριματικού),

Τα λάθη στην κατάταξη  από τον προκριματικό (έβγαλαν αποτελέσματα για τους ισοβαθμούντες στη 12η θέση χωρίς να επιλύουν την ισοπαλία, όπως σαφέστατα ορίζει ο κανονισμός). Την λάθος λίστα των προκριθέντων ήρθαν να «διορθώσουν» ακόμη μεγαλύτερα λάθη.  Ενώ ανακοινώνουν  τα ονόματα όσων προκρίθηκαν για τον τελικό (βλέπε δίπλα αποτελέσματα)  το απόγευμα στην  αίθουσα κλήσεως  ανακοινώνεται ότι ο 14ος αθλητής δεν θα αγωνιστεί! ενώ ακόμη και στον πίνακα των αγώνων  φιγουράρει το όνομα του αθλητή που υποτίθεται συμμετέχει στον Τελικό (βλέπετε πίνακα με τα ο νόματα του τελικού).

Είναι σύνηθες το φαινόμενο στον ΣΕΓΑΣ, να δέχονται με ευκολία ότι έγινε λάθος  αλλά ο  καθένας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο  και κανένας να μην αναλαμβάνει την ευθύνη του λάθους. Μέσα στην απρόσωπη αλυσίδα των υπευθύνων να χάνεται η ουσία. Στη συνέχεια προστίθεται η  απρόσωπη και ρομποτική παρουσία των  κριτών  και κανένας δεν νοιάζεται να διορθωθεί το λάθος όταν υποδεικνύεται έγκαιρα από τους προπονητές (οι κριτές ρίχνουν την απάντηση «αφού έτσι γράφει η προκήρυξη». Το αν αυτό που γράφει η προκήρυξη έγινε από παραδρομή, αβλεψία της στιγμής, τυπογραφικό λάθος ή ακόμη και από άγνοια  του κανονισμού (δεν το πιστεύουμε) δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Ο έφορος ακολουθεί την προκήρυξη, αν και είναι ενάντια στον κανονισμό, και ταλαιπωρεί τους αθλητές και το αγώνισμα. Αν αυτό δεν είναι ρομποτική παρουσία του Εφόρου στο αγώνισμα τότε τι είναι; Υποτίθεται ότι ο Έφορος του αγωνίσματος έχει την ευθύνη της τήρησης των κανονισμών αλλά και τη δύναμη, που του δίνει ο κανονισμός, να τροποποιεί καταστάσεις και να δίνει λύσεις  όταν  κρίνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Όλα αυτά όμως  απαιτούν Εφόρους οι οποίοι δεν θα καλύπτονται στην απάντηση «αφού έτσι γράφει η προκήρυξη» (που σημαίνει:  ψάξτε να βρείτε ποιος έκανε το λάθος, εμένα δεν με ενδιαφέρει). 
Καημένε κλασικέ αθλητισμέ τι τραβάς από τους  Ανεύθυνο – Υπεύθυνους  “λειτουργούς” σου;

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ και  ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !

Ευτυχείς είναι όσοι δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη. Είτε γιατί δεν τα προσέχουν είτε γιατί δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς είτε γιατί  δεν τους ενδιαφέρει  τι γίνεται γύρω τους.  Τουλάχιστον από τους ανθρώπους του αγωνίσματος  θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία στην τήρηση των κανονισμών.  Η καθημερινή μας προσπάθεια για βελτίωση των αθλητών μας δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Χάνεται η αξία του ρεκόρ και της προσπάθειας των αθλητών μας αν επιτευχθούν χωρίς να  τηρούνται οι κανονισμοί.

Όποιος φίλος μας πιστεύει ότι είναι «ψιλά γράμματα»  η τήρηση των κανονισμών,  να μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε μαζί του.  Να μας επιτρέψει  να διαχωρίσουμε τη θέση μας ως προς τη φιλοσοφία η οποία θα πρέπει να καθοδηγεί τα βήματα όσων ασχολούνται με τον  αθλητισμό και ιδιαίτερα τον κλασικό αθλητισμό.

ΤΑ ΛΑΘΗ.

Το αν έγιναν και σε άλλα αγωνίσματα παρόμοια λάθη δεν το γνωρίζουμε.  Από τα συσσωρευμένα όμως λάθη που έγιναν στο επί κοντώ (Α) δίνουν το δικαίωμα στον καθένα μας να κάνει τις δικές του σκέψεις.

Λάθη στην προκήρυξη!   (Διαδοχικά ύψη  ενάντια στον κανονισμό).

Λάθη στη διεξαγωγή του προκριματικού:   Με Εφόρους χωρίς διάθεση  να διορθώσουν τα λάθη της προκήρυξης,  τα οποία τους κοινοποιήθηκαν έγκαιρα από τους προπονητές (ένα τηλέφωνο στους υπευθύνους των αγώνων θα ήταν αρκετό, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ!).

Λάθη στην κατάταξη των αθλητών.  (Πόσοι και ποιοι αθλητές δικαιούνται να είναι στον Τελικό (δεν επιλύθηκε η ισοπαλία στη 12 θέση όπως ορίζει ο κανονισμός!  Άγνοια ή…  ;

Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ! ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ανακοίνωση επισήμων αποτελεσμάτων (στα μεγάφωνα του Σταδίου αλλά και με έγγραφα των αποτελεσμάτων όπου αναγράφεται «προκρίνονται για τον Τελικό οι 14 πρώτοι»

Ανακοίνωση το απόγευμα  στον πίνακα του Σταδίου των ονομάτων των αθλητών που συμμετέχουν στον Τελικό, με το όνομα Γεωργίου να φιγουράρει πρώτο –  πρώτο στον πίνακα. και …. Άκουσον –  άκουσον!

Στην αίθουσα κλήσεως οι αρμόδιοι υπάλληλοι να ανακοινώνουν στους παρευρισκομένους (ο 14ος  αθλητής δεν θα αγωνιστεί) δεν υπάρχει το όνομά του στη λίστα!)

print

Written by