ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011-2012


Οι γραμμές αυτές γράφονται για τους γονείς που θα ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από τον Κλασικό αθλητισμό (τα αγωνίσματα του Στίβου).


ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!


Για να αγοράσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια «το ψάχνουμε».  


Πηγαίνουμε από δω πηγαίνουμε από κει, δοκιμάζουμε (οι δύσκολοι) ζευγάρια και ζευγάρια,  μέχρι να βρούμε αυτό που μας «ταιριάζει». Τόση φασαρία για ένα ζευγάρι παπούτσια!  στο κάτω- κάτω αν δεν βγει  όπως το θέλαμε … δεν το πολυφοράμε και πάμε για άλλο,  μικρό το κακό.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ


Το να είμαστε γονείς είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά και γλυκιά πρόκληση που δίνει νόημα στη ζωή του καθενός.  Οι γονείς έχουν την ευθύνη για όλα όσα αφορούν στα παιδιά τους•  από το να του παρέχουν τα απαραίτητα προς το ζην μέχρι το να ανιχνεύσουν τα ξεχωριστά του χαρίσματα- προσόντα και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.


ΚΑΤΕΥΘΥΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Τι κάνουμε όμως όταν ανιχνεύουμε προσόντα- φυσικά κινητικά χαρίσματα στο παιδί μας και αποφασίσουμε να τα αξιοποιήσουμε πηγαίνοντας το παιδί μας να γνωρίσει τον αθλητισμό;  Πού να το πάμε; Σε ποιους να εμπιστευτούμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, το παιδί μας;  Εδώ πραγματικά χρειάζεται ψάξιμο.


Μην ξεχνάτε πρόκειται να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας σε «χέρια» τα οποία θα χαράξουν την ψυχή τους σε μεγάλο βαθμό και σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο, θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους. Το αν θα τρέξουν «άψογα» στα πρώτα τους  βήματα – μας ενδιαφέρει μεν αλλά έρχεται … μακράν δεύτερο σε αξία.


Μέσα από τον αθλητισμό το παιδί θα μάθει να υπακούει σε κανόνες, να συνυπάρχει με τους συναθλητές του στην προπόνηση, να αγωνίζεται  τηρώντας το «ευ αγωνίζεσθαι»,  να βλέπει τον «ανταγωνιστή» ως φίλο που και οι δύο αγωνίζονται μέχρι το τέλος για τη νίκη, αλλά ως εκεί. Αμέσως μετά ο «ανταγωνιστής» γίνεται ο φίλος και ο συναθλητής• γενικά μαθαίνουν να τηρούν Αρχές και να σέβονται Αξίες, που σταδιακά θα διαλέξουν και θα υιοθετήσουν για όλη τους τη ζωή. Οι Αρχές και οι Αξίες που θα επιλέξουν να υπηρετούν θα τους εκφράζουν, θα ταυτίζεται ο εσωτερικός τους κόσμος με αυτές και θα καθορίζουν την συμπεριφορά τους για όλη τους τη ζωή.


ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;    ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ;


Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να μπορεί, ο μικρός μας φίλος να αποφασίζει μόνος του, εσείς – οι γονείς – πρέπει να αποφασίζετε για το καλό των παιδιών σας.


Τα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε είναι: (μιλάμε για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου).

Α) Το παιδί μου δείχνει στοιχεία για κίνηση και αθλητισμό• όλη την ώρα τρέχει, πηδάει και κρεμιέται από όπου βρει, ίσως προχωρήσει και στον πρωταθλητισμό.

Β) Του αρέσει και συμμετέχει στα παιχνίδια αλλά δεν είναι … ο παραπάνω τύπος.

Γ) Δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία για την κίνηση αλλά … συμμετέχει.


ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;


Έχετε αρκετές επιλογές, μπορείτε να διαλέξετε:  Στίβο, Κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, Ρυθμική, κ.α. Το από πού θα αρχίσετε εξαρτάται και από τον ελεύθερο χρόνο των μελών της οικογένειας ή τη δυνατότητα μεταφοράς του παιδιού στο χώρο προπόνησης.  Στις πολύ μικρές ηλικίες 4-5-6 χρόνων, το παιδί θα ασχοληθεί με την ενόργανη, με την κολύμβηση, είτε με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη γειτονιά μας (που να δέχονται αυτές τις ηλικίες).

Στις ηλικίες όμως από 7-8 χρόνων και πάνω,  καλόν θα είναι το παιδί να δοκιμάσει τα αγωνίσματα του Κλασικού αθλητισμού (Δρόμοι, ρίψεις, άλματα). Ακόμη και να μην του αρέσει και να προτιμήσει στη συνέχεια κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, βόλεϊ κ.α.) θα έχει βάλει τις απαραίτητες βάσεις για τη συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο που ο Στίβος θεωρείται η βάση για τον αθλητισμό. Στο Στίβο μαθαίνει το παιδί να τρέχει, να ρίχνει και να κάνει άλματα, στοιχεία που θα του χρειαστούν  αργότερα όπου και να καταλήξει.
Η συμβουλή μου είναι:  Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να γνωρίσει τα διάφορα αθλήματα – δραστηριότητες και αφήστε το όπου θα περνάει καλά, εκεί που θα είναι ευτυχισμένο. Μην αποφασίσετε-διατάξετε εσείς χωρίς να «δείτε» την αντίδραση των παιδιών. Η δική σας υποχρέωση είναι να του δώσετε την ευκαιρία να γνωρίσει τα διάφορα αθλήματα, εφόσον κρίνετε ότι είναι καλό να ασχοληθεί και με τον αθλητισμό. Τόσο το παιδί όσο και εσείς (με τη βοήθεια των προπονητών) θα καταλάβετε σε ποιο άθλημα μπορεί το παιδί να αξιοποιήσει τα περισσότερα από προσόντα του.
Για να είμαστε ρεαλιστές,  σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας θα παίξει η δυνατότητα μεταφοράς του παιδιού στο χώρο προπόνησης. Σίγουρα θα προτιμήσετε κάτι που να βρίσκεται κοντά σας, αν υπάρχει, αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτό.  Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας, έστω και για λίγο, να γνωρίσει και κάτι άλλο. Μπορεί εκεί να βρει αυτό που θέλει να κάνει. Αυτό για το οποίο είναι γεννημένος, είτε αυτό το οποίο θα τον κάνει να περνάει καλά και με διάθεση να ασχολείται με τα μαθήματά του, που είναι και το κυρίως ζητούμενο.


ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (τον ΣΤΙΒΟ)


Γονείς ήρθε η ώρα να επιλέξετε εσείς (αφού το παιδί είναι ακόμη μικρό), τη δραστηριότητα με ην οποία θέλετε να ασχοληθεί το παιδί σας. Όσοι πιστεύετε στα οφέλη του αθλητισμού και  ιδιαίτερα του Κλασικού αθλητισμού (του Στίβου) θα θελήσετε να πάτε το παιδί σας σε κάποιο σύλλογο για να γνωρίσει το παιδί τα αγωνίσματα του Στίβου.

Γονείς, σας νοιώθω …  γι’αυτό και σας γράφω αυτές τις γραμμές. 
Μη διανοηθεί κανένας να νομίσει ότι κάθομαι τόση ώρα και γράφω για να φέρετε το παιδί σας στο σύλλογό μας. Αν είχα αυτό  το στόχο θα σας έγγραφα μόνο που θα μας βρείτε και δεν θα σας έδινα στοιχεία των άλλων συλλόγων. (Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 34 σύλλογοι, με έδρες προπόνησης τα διάφορα Στάδια (Καυτανζόγλειο, Αμπελόκηποι, Νεάπολη, Καλαμαριά, Θέρμη κ.α.).  Διευθύνσεις και στοιχεία των συλλόγων θα βρείτε ΕΔΩ.

Ψάξτε το, διαβάστε ό,τι βρείτε σχετικό, ρωτήστε άλλους γονείς, ελάτε σε επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τους συλλόγους και … αποφασίστε.  Πλησιάστε το σύλλογο που διαλέξατε, με τα δικά σας κριτήρια και…..καλή επιτυχία.

Οι περισσότεροι σύλλογοι διαθέτουν προπονητές καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι σπούδασαν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να καθοδηγήσουν τα παιδιά σας.


Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των ανθρώπων που διοικούν το Σύλλογο. Όσοι είσαστε «ΟΠΑΔΟΙ» κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας σίγουρα θα διαλέξετε την ομάδας σας και καλά θα κάνετε (στηρίζετε την ομάδα που αγαπάτε). Εάν η επιλογή σας συνδυάζεται με τα σωστά κριτήρια επιλογής, με κυρίαρχα τις συνθήκες προπόνησης και τη φιλοσοφία του συλλόγου, τότε … όλα καλά.

Εάν όμως πάτε το παιδί σας  και το παραδώσετε στην ομάδα που αγαπάτε, χωρίς ψάξιμο και μελέτη του τμήματος που θα υποδεχθεί το παιδί σας, τότε αποφασίζετε λανθασμένα και επιπόλαια.  Μην ξεχνάτε πρόκειται για το παιδί σας.

Εσείς θα κρίνετε αργότερα αν η απόφασή σας ήταν σωστή. Μακάρι να είναι η σωστή, αλλά ….


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ


Για το σύλλογό μας, τον  ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα σας πω μόνον τούτο:  Ο σύλλογος διαθέτει μόνον Τμήμα Κλασικού αθλητισμού. Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στα παιδιά που έρχονται να γνωρίσουν το Στίβο και μόνον σε αυτό. Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που αγαπάμε αυτό που κάνουμε και που δεν περιμένουμε να ζήσουμε από το σύλλογο!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαρτίζεται από γονείς σαν και εσάς, από ανθρώπους που έφεραν το παιδί τους στο σύλλογο και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκαν και διοικητικά  από ενδιαφέρον για το παιδί τους. Περισσότερα για τη σύνθεση του Δ.Σ. μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ
Οι προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ: Είμαστε περήφανοι που άτομα με τόση ευαισθησία, αγάπη για τα παιδιά, γνώσεις και διάθεση προσφοράς βρίσκονται στην «παρέα μας». Περισσότερα για τους προπονητές μας  μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.

Με την ευκαιρία, Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς φίλους, προπονητές και παράγοντες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που με αυτές τις οικονομικές αναταράξεις στηρίζουν τον σύλλογο και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Κλασικό Αθλητισμό σε ένα υγιές περιβάλλον.


Ο ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ – ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ  ΣΤΑΔΙΟ


Ο χώρος που γίνονται καθημερινά οι προπονήσεις είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Το βοηθητικό Στάδιο, τις καλές ημέρες και  το “Κλειστό” με τις διάφορες αίθουσες  τις βροχερές ημέρες του Χειμώνα.

Επειδή ειδικευόμαστε στο άλμα επί κοντώ (είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στη Θεσσαλονίκη, που ασχολούμαστε συστηματικά και με το δύσκολο αλλά ταυτόχρονα τόσο θεαματικό αυτό αγώνισμα), θα μας βρείτε και στην Αίθουσα του άλματος επί κοντώ  που από πέρυσι φέρει το όνομα «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» (του εξαιρετικού Ανθρώπου, Δάσκαλου και Προπονητή, ο οποίος μας «άφησε» στις 7-7- 2009).


Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα στοχεύει:


Α) Στο να καθοδηγήσει το γονιό να κάνει την καλύτερη επιλογή «Αθλήματος» για το παιδί του, το οποίο κατευθύνει προς τον αθλητισμό.

Β) Στο να του δώσει μερικές πληροφορίες για το άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού (Στίβο). 

Γ) Παρέχεται βοήθεια στους γονείς να αποφασίσουν σε ποιον σύλλογο να οδηγήσουν το παιδί τους, σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας, τις συνθήκες εργασίας των γονέων, τις ημέρες και ώρες προπόνησης και τον χώρο προπόνησης.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ


Αφού μελετήσετε και ψάξετε όσα αναφέρουμε παραπάνω,  εάν τελικά επιλέξετε τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να εμπιστευτείτε το παιδί σας, θα μας βρείτε καθημερινά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο από ώρα 18:00 – 21:00.
Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδοχής (Ακαδημία Στίβου – Φυτώριο) θα γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη και  Παρασκευή από 19:00 – 20:45.



ΕΦΟΡΟΙ ΣΤΙΒΟΥ Α.Σ. ΡΗΓΑΣ   2011-2012


 







ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΩΝ


ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ


6932288828


ΕΦΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ


6944501506


ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ


ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


6977089116


 


 


 


Προπονήσεις αθλητών από 5-9-2011


Καθημερινά


Σάββατο


 


18:00-20:30


10:30–13:00


 


 


Τα τηλέφωνα των προπονητών μας είναι:











ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Α.Σ. ΡΗΓΑΣ   2011-2012


     Κατσίκας Φώτης


6932 626 625


Σπανός Νίκος


6944 263 765


Χατζιόπουλος Κοσμ.


6937 531 874


Τριανταφύλλου Κωστ.


6937 088 324


Κυριακίδου Μαρία


6972 288 866


Γκοτζαμάνη Σοφία


6976 350 313


     Παπαϊακώβου Γεωργ.


6974 457 026


Προπονήσεις Ακαδημιών


ΔΕΥΤΕΡΑΤΕΤΑΡΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


19:00-20:45

print

Written by