Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ «ΤΑΞΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Με συντονιστή τον Έφορο Στίβου (ανδρών) του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Καρματζόγλου Σταύρο και την παρουσία όλων των προπονητών (7)  έγινε η προγραμματισμένη συγκέντρωση των προπονητών. Οι προπονητές ασχολήθηκαν με την κατανομή των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (παλαιών και νέων)  σε ομάδες. Από τη Δευτέρα 3-10-2011 οι αθλητές θα ενταχθούν σε ομάδες αγωνισμάτων ανάλογα με την ηλικία τους το χρόνο προπόνησης και τις επιδόσεις τους στα διάφορα αγωνίσματα.  

 

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ «ΤΑΞΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

  • Δεχόμαστε όλα τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τον αθλητισμό (είτε θέλουν τα ίδια είτε τα φέρνουν οι γονείς τους αν είναι μικρά).  
  • Φροντίζουμε  τόσο για τη φυσική τους κατάσταση και την αγωνιστική προετοιμασία όσο και για τη γνωριμία τους με το πνεύμα του αθλητισμού  (τις Αρχές και τις Αξίες που εμπεριέχονται στον αθλητισμό). Τα:  «ευ αγωνίζεσθαι» και “fairplay”,  είναι τα «μότο»  που κυριαρχούν  και διέπουν την καθημερινή μας επαφή με τα παιδιά.
  • Προετοιμάζουμε σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή την πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες, σε μικρή ή μεγαλύτερη ηλικία (ανάλογα με την ηλικία προσέλευσης στο σύλλογο).
  • Οδηγούμε όλα τα παιδιά στο δρόμο του «Αθλητισμού».
  • Τα ενθαρρύνουμε να γνωρίσουν τον αγώνα και να ζήσουν όλα αυτά τα μεγαλειώδη και υπέροχα συναισθήματα που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της συμμετοχής  σε αυτόν· την αγωνία στην εκκίνηση, το φόβο για το πρωτόγνωρο και το άγνωστο της κούρσας, την ανακούφιση και τη λύτρωση του τερματισμού μέχρι και τη χαρά ή τη «λύπη» του αποτελέσματος.  Όμως δεν μένουμε εκεί.
  • Καθοδηγούμε και χειραγωγούμε τα παιδιά έτσι ώστε να φτάσουν στα σωστά συμπεράσματα και να διαχειριστούν με το σωστό τρόπο τόσο τη νίκη όσο και την «ήττα» στον πρώτο αγώνα.  
  • Αποκαλύπτουμε τα ξεχωριστά χαρίσματα – προσόντα του κάθε παιδιού και τα αναδεικνύουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Προπονούμε τους νεαρούς μας αθλητές, χτίζοντας επάνω στα ιδιαίτερα φυσικά τους χαρακτηριστικά και τις ξεχωριστές τους ικανότητες.
  • Συνδυάζουμε φυσικές ικανότητες με ψυχικά χαρίσματα.
  • Ο Αθλητισμός είναι ήδη εδώ για όσα παιδιά συμμετέχουν σε αγώνες. Είναι αθλητές με κάθε έννοια του όρου.  Τα παιδιά που είναι προικισμένα με ξεχωριστά χαρίσματα και τα οποία με συνέπεια (υπομονή και επιμονή) καλλιεργούν τα προσόντα τους, θέλουν δε θέλουν, μεταπηδούν στον Πρωταθλητισμό.
  • Ο Πρωταθλητισμός, (σημαίνει κάνω αθλητισμό και έρχομαι πρώτος, στην τάξη μου, στο σχολείο μου, στο σύλλογο, στην πόλη, στην Ελλάδα κ.ο.κ.),  είναι και ο πρωταθλητισμός μέσα στα σχέδιά μας. Δεν αφήνουμε κανένα παιδί χωρίς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα ξεχωριστά του προσόντα. 
    Όμως, δεν κοιτάζουμε μόνον την κορυφή, δεν επιδιώκουμε «με κάθε τρόπο»  την κορυφή. Νοιαζόμαστε και επιδιώκουμε να φτάσουμε στην κορυφή αλλά η πορεία και «το πώς» θα φτάσουμε μας ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο. Δεν ακολουθούμε το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» θέλουμε Τίμια και καθαρά να βαδίσουμε προς την κορυφή.
  • Όποιος γονέας …..   βιάζεται να φτάσει το παιδί του στην κορυφή, δεν έχει παρά να  «πάρει ταξί» για να πάει το παιδί και ξεκούραστα και πιο γρήγορα!!!!  Σε αυτές τις περιπτώσεις  το ταξί θα πρέπει να το ψάξει αλλού….. Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν διαθέτει ΤΑΞΙ για τέτοιες μετακινήσεις!!!!!.
  • Είναι πολύ φυσικό να μη φτάνουν όλα τα παιδιά μέχρι τον πρωταθλητισμό. Δεν μπορεί να είναι όλα πρώτα. Το σίγουρο είναι ότι πολύ περισσότερα, από όσα σήμερα φτάνουν, έχουν τα προσόντα να φτάσουν αλλά «η συνταγή» χαλάει στο δρόμο. Άλλος είναι τεμπελάκος ή δεν έμαθε να προσπαθεί σοβαρά· άλλος δεν ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει τα προσόντα του γιατί το μυαλό του είναι αλλού· άλλος θέλει και είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει σοβαρά αλλά, οι συγκυρίες  δεν του το επιτρέπουν (προβλήματα στις συνθήκες προπόνησης, προβλήματα  στην οικογένεια ή ακόμη και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ….).
    Για τον ένα ή τον άλλο λόγο … λίγοι είναι αυτοί που θα βαδίσουν το δρόμο του πρωταθλητισμού. Ακόμη και αυτοί που έχουν τα προσόντα, θα πρέπει να προσπαθήσουν σοβαρά για να φτάσουν στο ύψος που τους επιτρέπουν οι φυσικές και οι ψυχικές τους δυνάμεις.

Εμείς είμαστε εδώ προετοιμασμένοι και για αυτό το δύσκολο δρόμο.

 

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω,  ο κάθε γονιός (για τους μικρούς) και ο κάθε αθλητής (για τους μεγάλους) θα πρέπει να κατατάξει τον εαυτό του (ή το παιδί του) σε κάποια κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει γιατί βρίσκεται στο Στάδιο, θα ξέρει τι θα δώσει αλλά και τι να περιμένει από τους άλλους. Είναι παράλογο αλλά και άδικο να απαιτούν όλοι την ίδια προσοχή.  Τα παιδιά που έρχονται όποτε το θυμούνται ή όποτε δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν με αυτούς που κάνουν θυσίες και αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος από τη ζωή τους προσπαθώντας για το καλύτερο.

Σύμφωνα με  το «ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ  ….»  ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ

Α) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ

1)     5-6 ετών    «ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ»   Η απόφαση στη συγκέντρωση των γονέων 3-10-11
2)    7-8-9           SuperMINI
3)    9-10-11       MINIκαι ΠΠ/Β                                  

Β) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

α) Τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά χαρίσματα.
β) Την προσπάθεια που καταβάλλουν (τη συχνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την προπόνηση) σε:

4)  ΔΡΟΜΕΙΣ καθώς και (νέους στο Σύλλογο)
5)  ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Μεγάλοι & μικροί)
6)  ΑΛΜΑΤΑ         (Κάθετα)
7)  ΑΛΜΑΤΑ  (Οριζόντια) & ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ                                  

γ) Τις επιδόσεις τους, σε:

Α)  Αθλητές επιπέδου Πανελληνίων αγώνων και πάνω.
Β)  Αθλητές επιπέδου Διασυλλογικών αγώνων .
Γ)  Αθλητές που δεν πιάνουν τα όρια των διασυλλογικών αγώνων αλλά βρίσκονται κοντά και προσπαθούν.
Δ)  Αθλητές φυσικής κατάστασης. Οι αθλητές  που βρίσκονται μακριά από τα όρια των διασυλλογικών αγώνων της ηλικίας τους, αλλά προπονούνται  με στόχο τη βελτίωση της φυσικής τους  κατάστασης και γιατί όχι την επίτευξη των ορίων των διασυλλογικών αγώνων (στο χέρι σας είναι).

 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

0)  5-6 ετών «ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΜΑΣ» 
Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, η απόφαση στη συγκέντρωση των γονέων.

1)  7-8-9)    SuperMINI                                       κ. Σοφία Γκοτζαμάνη
2)  9-10-11) MINIκαι ΠΠ/Β                                 κ. Μαρία Κυριακίδου
3)  ΔΡΟΜΕΙΣ καθώς και (νέοι στο Σύλλογο)    κ. Σπανός Νίκος
4)  ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Μεγάλοι)                        κ. Κατσίκας Φ., 
5)  ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Μικροί) & Ενόργανη    κ. Χατζιόπουλος Κ.
6)  ΑΛΜΑΤΑ – (Ρίψεις)                                         κ. Τριανταφύλλου Κ.
7)  ΑΛΜΑΤΑ – ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ                                  Κ. Παπαϊακώβου Γ.

Περισσότερα μετά τις 3-10-2011 ημέρα Συγκέντρωσης των  Γονέων
(Μην το ξεχνάτε … θα πάρω παρουσίες !!!!).

print

Written by