Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ Κ. ΣΕΒΑΣΤΗ

Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΝΕΟ “LOOK”
ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ «ΓΟΥΛΙ» ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ Κ. ΣΕΒΑΣΤΗ

Πάνω από 3 1/2 ώρες κράτησε η συνάντηση των ανθρώπων του Κλασικού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ κ. Β. Σεβαστή. Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από δύο άξονες :

Α) Την απόφαση του υπουργείου των οικονομικών να περικόψει 52 εκ. € από τον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. που αφορά στη χρηματοδότηση των αθλητικών Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση των Σωματείων. Στο θέμα αυτό δεν υπήρξε άνθρωπος του αθλητισμού, παράγοντας, προπονητής, αθλητής που να μην ενώσει τη φωνή του στη φωνή διαμαρτυρίας του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, που με ψήφισμα καταδικάζει την εξοντωτική αυτή απόφαση του υπουργείου.

Β) Παράγοντες των συλλόγων, προπονητές, αθλητές αλλά και απλοί φίλαθλοι «ρώτησαν» τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

Οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Σεβαστής αφορούσαν τόσο στα πεπραγμένα της Διοίκησης της Ομοσπονδίας,  όσο και στο πώς σκέφτεται η Ομοσπονδία να αντιμετωπίσει την πιθανή εμμονή της Κυβέρνησης στην αναγγελθείσα περικοπή.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  • Πως κατανέμονται τα έστω λιγοστά χρήματα της Ομοσπονδίας;
  • Γιατί οι (υπάλληλοι) του ΣΕΓΑΣ πληρώνονται κανονικά ενώ  προπονητές και αθλητές όχι;
  • Γιατί οι προπονητές έχουν να πληρωθούν 9 μήνες;  
  • Γιατί η ανακοίνωση του Σ.Π.Σ.Β.Ε. δεν περάστηκε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ;
  • Οι σύλλογοι, τι να απαντήσουν στους προπονητές που απασχολούν;
  • Οι αθλητές, τι θα γίνει με τα οδοιπορικά τους; πώς να συνεχίσουν με ανύπαρκτη βοήθεια;
  • Ποιο είναι στο σχέδιο «Β» της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση του Αθλητισμού;
  • Εάν υπάρξει «αναστολή της λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ» τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα των προπονητών;


Προτάσεις δεν ακούστηκαν επί της ουσίας διότι όλοι περιμένουν να δουν το πώς θα ενεργήσει η Πολιτεία στην αντίδραση των Ομοσπονδιών. Οι προτάσεις που ακούστηκαν όπως:  1) Η συνέλευση του ΣΕΓΑΣ να γίνει στις 29-10-11 όπως αρχικά είχε οριστεί έτσι ώστε οι αποφάσεις της να επηρεάσουν – πιθανά τον Μαραθώνιο Δρόμο…. 2) Ο ΣΕΓΑΣ να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό και να αφήσει το παραγωγικό κομμάτι σε άλλο Φορέα κ.α. δεν συζητήθηκαν, δεν ήσαν του παρόντος.

Η γενική εικόνα που πέρασε στην αίθουσα ήταν ότι με τίποτε δεν πρέπει να ανασταλούν οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, να μην κλείσει το «μαγαζί».  Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα πρέπει να είμαστε «εμείς» αυτοί που θα διαπράξουμε το μεγάλο έγκλημα να στερήσουμε τα παιδιά μας από το «Σχολείο» του Αθλητισμού.

Μολονότι υπήρξαν μερικές στιγμές έντασης, η συνάντηση κύλισε εποικοδομητικά με κεντρική ιδέα την προστασία του Κλασικού Αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος παρέμεινε στην αίθουσα από τις 12:00 μέχρι τις 15:30 και απάντησε σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις  των παρευρισκομένων.

Η παρουσία παραγόντων από τις γύρω πόλεις, προέδρων συλλόγων, μελών διοίκησης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, επιτελικών, προπονητών, κριτών, αθλητών, υπαλλήλων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, διευθυντών και υπαλλήλων Σταδίων αλλά και φιλάθλων ήταν παραπάνω από αισθητή.

Στην αίθουσα κυκλοφόρησε ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής, του οποίου όμως την επικύρωση φρόντιζε ο κ. Χρυσοστομίδης που δεν ανήκει στη δύναμη των Μελών του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης!

print

Written by