«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ»

Το 5ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα Κυριακή 23.10.11 από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με μεγάλη επιτυχία. Ο στόχος των διοργανωτών (της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης)  επετεύχθη σε τέτοιο βαθμό  που δεν θα τον περίμενε ακόμη και «η πιο αισιόδοξος των διοργανωτών».

ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  «ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ»
Αν εστιάσουμε στο «μότο» των αγώνων που ήταν  «αγωνίζομαι για να κάνω φίλους» τότε σίγουρα οι αγώνες πέτυχαν, αφού σχεδόν όλα τα παιδιά έφυγαν έχοντας «αποκτήσει» τουλάχιστον από έναν καινούριο φίλο. Οι εικόνες των παιδιών «να συστήνονται» στους φίλους τους και να είναι αγκαλιασμένοι λίγο πριν από τον αγώνα… τα λέει όλα.

Ήταν τόσο έντονο το κλίμα να “κάνω φίλους” που μεταφέρθηκε και στους μεγάλους αθλητές και προπονητές αλλά ακόμη και στους συνοδούς των μικρών!. Εδώ εκτός των άλλων βλέπουμε τον κ. Παρασκευά να συστήνεται στην κ. Ελένη (κύριε Κοσμά … πες αλεύρι! ο Πάρις σε γυρεύει).

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Ήταν τόσο καλή η συνεργασία των συντελεστών της διοργάνωσης, που οι αγώνες κύλισαν υπέροχα παρά τη δυσκολία λόγω της  μεγάλης συμμετοχής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και σε όλα  τα αγωνίσματα.

ΟΙ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ
Οι Κατηχητές και οι συνοδοί Γυμναστές κράτησαν πολύ υψηλά το επίπεδο των αγώνων. Όχι μόνον βοηθούσαν στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων αλλά συνόδευαν τα παιδιά από το ένα αγώνισμα στο άλλο έτσι όπως ταιριάζει σε οργανωμένες ομάδες. Ήταν όλοι τους υπέροχοι.  Η γραμματεία των αγώνων δούλεψε υπέροχα παρά τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών. Τα αποτελέσματα και οι απονομές έγιναν χωρίς καθυστερήσεις. Μέχρι και η ομαδική βαθμολογία ήταν στην ώρα της.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίστηκαν «οι φίλοι» ήταν: Δρόμος ταχύτητας, δρόμος αντοχής (ανάλογα με την ηλικία), άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος και στη ρίψη Ιατρικής Μπάλας (πάνω από το κεφάλι με δύο χέρια).

 

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ  ΝΙΚΗΤΕΣ
Στους τρεις πρώτους νικητές όλων των αγωνισμάτων δόθηκαν Μετάλλια και διπλώματα. (Λόγω του ότι κινηθήκαμε εντός του Σταδίου δεν έχουμε καθόλου φωτογραφικό υλικό από το άλμα σε ύψος. Παρακαλούμε όποιον έχει μερικές αντιπροσωπευτικές φώτος από το ύψος να μας τις στείλει στο ε-μαιλ   fotkatsi@phed.auth.gr  και εμείς θα τις περάσουμε).

Την απονομή στην τελευταία φωτογραφία έκανε ο πρωταθλητής Κύπρου στο άλμα επί κοντώ με 5.40 μ., κ. Νίκανδρος Στυλιανού, που είναι και αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. (Στην τελευταία φωτογραφία ένα άλμα του Νίκανδρου στο 5,40 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “Κλειστού Στίβου”, στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2011).

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ “ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Στον υπεύθυνο του κατηχητικπού “Μέγας Βασίλειος” και σε όσα παιδιά ήταν παρόντα στην απονομή δόθηκε το κύπελλο του Καλύτερου Κατηχητικού.
Βαθμολογίες και αναλυτικά αποτελέσματα από τους αγώνες αφού πρώτα καταγραφούν, λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Οι παρακάτω γραμμές σε πλάγια γραφή είναι της  κ. Σοφίας Γκοτζαμάνη.
Παραθέτουμε αυτά που μας έγραψε η κ. Γκοτζαμάνη Σοφία για δύο λόγους. Αφενός μεν για να γλυτώσουμε εμείς το γράψιμο και αφετέρου για να «βγάλουμε στη φόρα» αυτά που μας γράφει. Μόνον έτσι  ίσως,  θα πάψει να μας βομβαρδίζει με … πολλά!)

Για τον εαυτό της η κ. Σοφία γράφει:
… «Άλλωστε τις δημόσιες ευχαριστίες “δεν το χω”… Νιώθω άσχημα. Για την ακρίβεια, δεν ξέρω που να κρυφτώ»…

Για τους συναδέλφους της στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ γράφει.
«Αυτό που όμως πρέπει να πω είναι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους απίστευτους αθλητές και προπονητές του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ. Όχι να το παινευτούμε αλλά σαν το σύλλογό μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!  Άμα έβλεπε κανείς από μακριά το πώς δούλευε η ομάδα! Από όπου περνούσε σάρωνε τα πάντα!!!  Όταν έχεις ένα σύνολο ανθρώπων τόσο δεμένων και συντονισμένων… κάνεις τα πάντα!  Μέχρι και τη Μπαρτσελόνα νικάμε…! Είναι απίστευτοι!  Πραγματικά με συγκινεί η αυτοθυσία όλων τους. Από τη μία στενοχωριέμαι που έγινα αιτία να κουραστούν  τόσο πολύ κι από την άλλη χαίρομαι αφάνταστα που είχαν αυτήν την ευκαιρία να δώσουν τόσα πολλά! Γιατί όταν δίνεις παίρνεις πολλαπλάσια.»

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Τα πάντα ήσαν προετοιμασμένα και τακτοποιημένα με την παραμικρή λεπτομέρεια (κ. Σοφία ανεμόμετρα δεν είχαμε! Σαφώς και αστειεύομαι).
Για όσους νομίζουν ότι αγώνες αυτού του επιπέδου είναι εύκολη δουλειά θα σας αναφέρω μόνον τούτο.
Ο ΣΕΓΑΣ για να κάνει τέτοιους αγώνες διαθέτει προσωπικό, χρόνο και χρήμα. Διαθέτει έμπειρους υπαλλήλους και αυστηρότητα στην προκήρυξη. Οι  σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τους αθλητές μία εβδομάδα πριν από τους αγώνες (καμία προσθήκη δεν επιτρέπεται μετά την ορισθείσα ημερομηνία),  έχει τη βοήθεια των υπαλλήλων του Σταδίου, του Τεχνικού συμβούλου, δεκάδων κριτών,  μελών του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και τα σχετικά κονδύλια για τα πάντα.
Θα αναφέρουμε μόνο μερικά από όσα έγιναν (δεν γνωρίζουμε πόσοι βοήθησαν αλλά αν όπως υποπτευόμαστε αυτά έγιναν από λίγους …)  για  να καταλάβετε ότι αγώνες αυτού του επιπέδου, με αυτή τη βοήθεια, ισοδυναμούν με έργο απίστευτα μεγάλο, άθλο πραγματικό.

  • Συνεννόηση για άδεια από το Στάδιο (μήνες πριν).
  • Πανό για τους αγώνες (5ο Διενοριακό).
  • Συνεννόηση με όλα τα κατηχητικά για ενημέρωση και δηλώσεις.
  • Ονομαστικές τυπωμένες καταστάσεις των αθλητών για κάθε αγώνισμα.
  • Όργανα αγώνων (όργανα για 4 συνεργεία στο μήκος που να δουλεύουν συγχρόνως! Δεν έχει ξαναγίνει …).
  • Συνεννόηση για «επάνδρωση» των θέσεων, γραμματείας,  κριτών, βοηθών κ.α.
  • Νούμερα αθλητών…. Και τόσα άλλα …

Σταματάω!
Οι δουλειές που έχουν γίνει για τους αγώνες δεν έχουν τελειωμό και δεν σκοπεύω να φάω την ώρα μου απαριθμώντας τα όσα έχουν προβλεφθεί και έχουν ετοιμαστεί. Εξάλλου όσα και να γράψω σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα τόσα που δεν θα τα σκεφτώ για να τα αναφέρω.
Η διοργάνωση αυτών των αγώνων έχει πλέον καθιερωθεί, έχει  ανδρωθεί, έχει γίνει ΘΕΣΜΟΣ. Περισσότερη προσοχή θα πρέπει να πέσει στον καταμερισμό των εργασιών.
Θα παρακαλούσα τους υπευθύνους της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης να προσέξουν το «Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου» γιατί μέσα από αυτούς τους αγώνες τα παιδιά μας μπορούν να μάθουν πολλά. Από εμάς (τους μεγάλους) εξαρτάται το πόσα και ποια θα μάθουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο ενδιαφερθούμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε, τόσο περισσότερους «φίλους θα κάνουν τα παιδιά μας»…

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΟΙ αγώνες τελείωσαν στις 16:30.
Στις 17:00 την «παρέα» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ πήγε να “δοκιμάσει τα κρέατα” του κ. Γιάννη Πατσουκάκη στην Τούμπα. Ευτυχώς! κάποιοι που τρώνε πολύ δεν ακολούθησαν. Μας υποσχέθηκαν όμως ότι την άλλη φορά θα είναι μαζί μας. Το κρατάμε!  Η απουσία σας  «στριμμένοι» ήταν αισθητή· δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε, ούτε τα γλυκά δεν μπορέσαμε να φάμε. (Ευτυχώς που ήταν η Αθηνά, που κάνει δίαιτα …  και τα «πετσόκοψε»!

print

Written by