ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ “ΑΕΤΩΝ”;

ΟΙ  ΑΕΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Το μυαλό μας πάει αμέσως στους πρωταθλητές του Στίβου (τους ΑΕΤΟΥΣ) που οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα μας τους βρήκαν  να «πετούν ψηλά»• που αλλού θα τους έβρισκαν, ΑΕΤΟΙ είναι;
Τόσο ο ΣΕΓΑΣ όσο και οι σύλλογοί τους αφού τους χρησιμοποίησαν  για να κάνουν τη λεζάντα τους με τα  μετάλλια που τους έφεραν και με τα οποία υπερτόνιζαν την προσφορά  τους  στον Ελληνικό αθλητισμό, τώρα  τους αφήνουν εκεί ψηλά μόνους και αβοήθητους.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τώρα που τα πάντα δυσκόλεψαν, αφού σταμάτησε να ρέει το χρήμα στον Αθλητισμό και ιδιαίτερα στον Κλασικό Αθλητισμό (ΣΕΓΑΣ),  ο καθένας από τους μέχρι τώρα «συντελεστές» τράβηξε το δρόμο του.  

  • Άλλος,  παράτησε  τον αθλητισμό και  κοιτάει πώς να ζήσει την οικογένειά του.
  • Άλλος κατευθύνεται  προς τα εκεί που ακόμη υπάρχει φώς …
  • Άλλοι «την έκαναν»  «δεν μας συμφέρει ο στίβος, δεν πληρώνει» μας λένε!
  • Άλλοι παραμένουν στο χώρο του Στίβου αλλά  περιμένουν «το μάνα εξ ουρανού» χωρίς να κάνουν τίποτα. Ακόμη νομίζουν ότι ο αθλητισμός θεωρείται κοινωνικό αγαθό και κάποιοι  ότι  θα τους κάνουν τεμενάδες!

Κύριοι, ποιός δίνει σήμερα σημασία στον αθλητισμό και ειδικότερα  στον Στίβο;  Ακόμη και τα φάρμακα έκοψαν  με τον αθλητισμό θα ασχοληθούν;    Κούνια που τους κούναγε!  Δυστυχώς εκεί φτάσαμε!!!

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ζούμε ένα «δράμα» το τελευταίο διάστημα! 
Από τη μια πρέπει να στηρίξουμε το σύλλογο τον οποίο υπηρετούμε (το κοτέτσι για τα κοτόπουλα και τα αετόπουλα).  Για να στηρίξουμε το σύλλογό μας  είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συνδρομές ακόμη και από τους πρωταθλητές (των άλλων συλλόγων), που θέλουν να προπονηθούν με προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Οι παραπάνω αθλητές βρίσκονται μόνοι τους να ψάχνουν προπονητή αφού  ο ΣΕΓΑΣ και οι σύλλογοί τους, τους αφήνουν ξεκρέμαστους!
Από την άλλη, λέγοντας τους πρωταθλητές μας  «για να προπονείστε με προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  πρέπει να συνεισφέρετε και εσείς στη λειτουργία του συλλόγου» φαινόμαστε εξωπραγματικοί!
Είμαστε όμως εξωπραγματικοί ή είμαστε προσγειωμένοι (στην επικρατούσα κατάσταση) και δίκαιοι  (απέναντι στους αθλητές μας) αφού όλοι προσφέρουν στο σύλλογο;  

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΕΓΑΣ

Κάποιοι σύλλογοι αρέσκονταν να κάνουν λεζάντα με τους πρωταθλητές, μέχρι προχθές είχαν αναγάγει σε επιστήμη τις μεταγραφές.  Συγκέντρωναν τους πρωταθλητές από τους επαρχιακούς συλλόγους  (δίνοντάς τους μερικά €, τα οποία δεν μπορούσε να τους δώσει ο σύλλογος τους) και στη συνέχεια τους παρέδιδαν στους προπονητές που πλήρωνε ο ΣΕΓΑΣ.  Με αυτόν τον τρόπο  βοηθούσε! ο ΣΕΓΑΣ την ανάπτυξη του Κλασικού αθλητισμού και τους συλλόγους της επαρχίας!!!

Στις απόψεις ότι οι σύλλογοι πρέπει να στηρίξουν τους αθλητές τους, κάποιοι σύλλογοι απαντούν: «Αφού έχουμε να πάρουμε επιχορηγήσεις 4 με 5 χρόνια ή έχουμε να πληρωθούμε 9 με 10 μήνες» άρα δεν έχουμε λεφτά και γιαυτό δεν στηρίζουμε τους αθλητές μας.

Ο ΣΕΓΑΣ μας λέει, γίνεται περικοπή των επιχορηγήσεων από τη ΓΓΑ, τα κονδύλια δεν φτάνουν μέχρι το επίπεδο των αθλητών αυτού του επιπέδου!
Και οι δύο παραπάνω φορείς καταλήγουν στο:  «δεν στηρίζουμε τους αθλητές μας, άμα θέλετε να τους προπονήσετε δωρεάν ή θα τους στείλουμε σε άλλους προπονητές»!
Η πιο απλή απάντηση και ευθεία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι όχι δεν θέλουμε!  Γιατί να το θέλουμε;

Έλα όμως που έρχονται στη μέση οι προσωπικοί δεσμοί προπονητών αθλητών !!!   Και εδώ κολλάει το «Ζούμε ένα δράμα» το τελευταίο διάστημα που γράψαμε παραπάνω.

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Εμείς οι άνθρωποι του (ΑΣ ΡΗΓΑΣ) αποφασίσαμε να μείνουμε στο χώρο και να τον υπηρετήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις,  πληρωθούμε δεν πληρωθούμε από τον ΣΕΓΑΣ και την Πολιτεία.
Αποφασίσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε όχι όμως και να γίνουμε το στήριγμα όλων των αδικημένων πρωταθλητών. Έχουμε τους αθλητές μας να φροντίσουμε.

Οι στίχοι του τραγουδιού «Σαν σημαδεύεις αετό»  (πατήστε να ακούτε ενώ θα διαβάζετε) του Σταύρου Χαρίτου,  που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση  ο Θέμης Αδαμαντίδης  μας αγγίζουν. Δεν θα θέλαμε με τίποτε να γίνουμε αιτία να πληγώσουμε ΑΕΤΟ.  
Σαν σημαδέψεις αετό
μη του λαβώσεις τα φτερά του
σημάδεψε τον στην καρδιά
πάρε μαζί τα όνειρα του

Ο δεύτερος στίχος  μας λέει το γιατί. Αν αυτό συμβεί «χωρίς να το θέλουμε» τότε μαζί με τον πληγωμένο ΑΕΤΟ θα «πέσει και ο ουρανός να μας πλακώσει».

Στη γη σαν πέσει ο αετός
πέφτει κι ο ουρανός μαζί του
τον στέλνει δώρο ο θεός
για να σκεπάσει το κορμί του

Με αυτό το σκεπτικό ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ από νωρίς χάραξε τη νέα του πορεία, προσαρμοσμένη στα σημεία των καιρών.  Επέλεξε μικρά και σταθερά σοκάκια για να περπατήσει.  Περιόρισε στο ελάχιστο τα έξοδά του. (Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τους προπονητές μας που επανδρώνουν την «κιβωτό» με το όνομα ΑΣ ΡΗΓΑΣ  και την οδηγούν  σε ήρεμα και σταθερά νερά εν μέσω κατακλυσμού, με τις ελάχιστες αμοιβές που εισπράττουν). Το δεύτερο βήμα ήταν να προσπαθήσει να αυξήσει τα έσοδά του. Νοικοκύρεψε τις συνδρομές των αθλητών του. Βρήκε φίλους χορηγούς τουλάχιστον να μπορέσει να ντύσει τους αθλητές του.  Όταν δε τέθηκε το ζήτημα της προπόνησης αθλητών άλλων συλλόγων το Δ.Σ. αποφάσισε να συνδράμουν και οι ενδιαφερόμενοι, αν θέλουν να γυμνάζονται  με τους προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κάθε ενδιαφερόμενο, που θα θελήσει να ενταχθεί σε γκρουπ των προπονητών μας.  Όποιος θελήσει να ενταχθεί σε γκρουπ των προπονητών μας και δεν ανήκει στο σύλλογο, θα πρέπει να συνεισφέρει στο σύλλογο κατά περίπτωση.

print

Written by