Ο κ. ΚΟΥΤΡΑΣ Ι. ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ



Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ εκπροσωπήθηκε και στο Μαραθώνιο (42.195 μ.) που έγινε σήμερα 13.11.11 στην Κλασική διαδρομή της Αθήνας.


Ο έφορος Στίβου του ΑΣ ΡΗΓΑΣ στα τμήματα υποδομής: 505,  7288,  KOUTRAS IOANNIS  Άνδρας – 1968 (40-44) – AS RIGAS, έτρεξε με σταθερό ρυθμό (με περάσματα στα 5, 10, 20, 30 χιλ.) 27:42,  55:54,  2:00:09,  2:56:08,  4:09:53)  που δηλώνουν οργανωμένη και σωστά κατανεμημένη προσπάθεια. Ο χρόνος του 4: 09΄53” είναι υπέροχος αν αναλογιστούμε την προετοιμασία του και τις συνθήκες του αγώνα.


Ζηλεύουμε τον κ. Κούτρα για το επίτευγμά του. Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα όπως και καταλαβαίνουμε τον καθένα από τους ερασιτέχνες δρομείς που ονειρεύονται να τρέξουν και ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ σε ένα Μαραθώνιο.  Όταν δε αυτός ο Μαραθώνιος είναι η Κλασική διαδρομή  Μαραθώνας – Αθήνα (Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο) τότε ο τερματισμός μπορεί να θεωρηθεί επίτευξη του ονείρου ζωής για όσους είναι κοντά στον αθλητισμό.


Τολμήσαμε μια φορά και τρέξαμε και εμείς (όταν ήμασταν  43  δηλ. πριν … 2-3 χρόνια!) μία και  μοναδική φορά Μαραθώνιο και μάλιστα στην Κλασική διαδρομή. Τερματίσαμε σε 4:35΄και κάτι ψιλά.  Η δική μας όμως προσπάθεια ήταν «άνω κάτω». Σχετικά γρήγορα τα 25 χιλ., σχεδόν περπατώντας όλες τις ανηφόρες και σχετικά γρήγορα μετά το 35 χιλ.  Ο καλός μας φίλος  Γιάννης Κτίστης μας βοήθησε εκείνη τη μέρα στο δεύτερο μισό της διαδρομής, τερματίσαμε μαζί. Όταν φτάσαμε κοντά στο Στάδιο πετούσαμε!

Το δούλεμα που «φάγαμε» από τον κ. Νίκο Χαλάτση και την αθλήτριά του Σοφία Σωτηριάδου (που είχε κερδίσει στις γυναίκες εκείνη τη μέρα, με χρόνο κάπου στις 3 ώρες)  δεν περιγράφεται.

Άντε ρε! Θα χάσουμε το αεροπλάνο, πού είσαι;

Ακόμα και αυτή … και αυτή … σε πέρασαν, είναι δυνατόν!


Του είχαμε δώσει τη φωτογραφική μας μηχανή να αποθανατίσει τον Τερματισμό μας και αφού η Σοφία τερμάτισε περίμεναν!

Εμείς αργήσαμε κομματάκι κάπου δύο ώρες παραπάνω.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χαλάτσης έβγαζε φωτογραφίες. Διάλεξε όλους τους «γεμάτους, και ηλικιωμένους, όλες τις αδύναμες και κάπως αγύμναστες κυρίες, που όμως είχαν τερματίσει πριν από εμάς!

Δικαιολογημένα τα … και αυτός! … και αυτή! … σε πέρασαν … είναι δυνατόν! 


Σιγά μη μας ένοιαζε ποιος και ποια μας πέρασε, είχαμε τερματίσει!


Η κούραση, οι ανηφόρες και όλη η ταλαιπωρία της διαδρομής …  όλα είχαν ξεχαστεί!


Είχαμε ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ, σωματικά ταλαιπωρημένοι, ψυχικά όμως τόσο ανεβασμένοι που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε και …δεύτερο συνεχόμενο Μαραθώνιο!


Όποιος δεν έζησε αυτήν την πρόκληση, αυτό το συναίσθημα του «κατάφερα να τερματίσω»  ας ξεκινήσει από αύριο, περπατώντας στην αρχή.

Στη συνέχεια τρέχοντας μικρές αποστάσεις και τερματίζοντας σε ένα 10ρι, μετά σε ένα 20ρι .. και που ξέρετε μπορεί να νοιώσετε και εσείς όπως νοιώθει σήμερα ο κ. Κούτρας Ιωάννης, όταν θα τερματίσετε και σε ένα Μαραθώνιο.


Συγχαρητήρια σε όλους τους «αθλητές» που έτρεξαν και ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ. Μακάρι να μπορούσαμε να τερματίσουμε σε έναν ακόμη Μαραθώνιο, όμως δεν είναι παιχνίδι•  χρειάζεται οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια χρειάζεται προσήλωση στο στόχο, ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ.   


ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους … ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ.


Τα αποτελέσματα από το Μαραθώνιο θα τα βρείτε ΕΔΩ


print

Written by