ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο ΣΕΓΑΣ στη Γ.Σ. των αντιπροσώπων των μελών συλλόγων, της 26ης Νοεμβρίου αποφάσισε αναστολή δραστηριοτήτων μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Επίσης αποφάσισε να επιτρέπει τους Έλληνες πρωταθλητές να μεταγράφονται σε συλλόγους του εξωτερικού αλλά μόνον σε συλλόγους της Κύπρου. (Η πρόταση ήταν να επιτρέπεται η μεταγραφή για όλους τους συλλόγους στο εξωτερικό αλλά δεν πέρασε).

Ο ΣΕΓΑΣ και οι σύλλογοι δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην καταστροφική περικοπή των κονδυλίων που θα κάνει η Πολιτεία στον αθλητισμό. Ως σύλλογος είμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτή και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Δεν σταματούμε όμως τη δραστηριότητά μας στο επίπεδο των αθλητών. Διοργανώνουμε πρωταθλήματα:  Έλξεων, αναρρίχησης σε σχοινί, τρίαθλο μικρών (δρόμο, άλμα, ρίψη), ανεβάσματα κερκίδων (θα είναι το προσεχές πρωτάθλημα) να ετοιμάζεστε!  κ.ά.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΣΕΓΑΣ

Ομόφωνα πέρασε η απόφαση για αναστολή λειτουργίας της Ομοσπονδίας

     Η έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΕΟΕ, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας μέχρι το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου, οπότε θα έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά αφενός την αναθεώρηση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΣΕΓΑΣ και αφετέρου το ύψος του τακτικού προϋπολογισμού της ΓΓΑ και κατ΄ επέκταση της ομοσπονδίας μέσα από τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2012.

    Επίσης ομόφωνα η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας για σύγκλιση έκτακτης ΓΣ των σωματείων μελών του τον Ιανουάριο του 2012, για λήψη οριστικών και ενδεχομένων πιο δραστικών αποφάσεων με βάση τις αντίστοιχες αποφάσεις της κυβέρνησης για το τελικό ύψος των περικοπών του 2011 αλλά και του ύψους της τακτικής επιχορήγησης του 2012.

    Επίσης εγκρίθηκαν η έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου από 1/1/11 μέχρι 31/10/2011, ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός, η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την χρήση και δόθηκε η έγκριση απολογισμού και απαλλαγή της διοίκησης από κάθε διαχειριστική ευθύνη.

    Ακόμη, σε ότι αφορά τα θέμα παροχής δικαιώματος σε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να μετέχουν με τα χρώματα άλλων χωρών, η ΓΣ αποφάσισε να δίνεται η έγκριση του ΔΣ μόνο για μετακινήσεις στις εθνικές ομάδες της Κύπρου και με τις προϋποθέσεις που θέτει ο διεθνής κανονισμός χορήγησης άδειας διεθνούς μεταγραφής.

  Στη γενική συνέλευση παρέστησαν εκπρόσωποι από 101 σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Κυριάκος Μηνάς πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου και εκπρόσωπος των εργαζομένων (ΠΣΥΑΣ) οι οποίοι δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό των σωματείων και της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ σε μια δύσκολη εποχή για όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

   «Θέλουμε διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία ότι ο προϋπολογισμός μας θα είναι βιώσιμος. Πιστεύω όμως ότι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να καταρρεύσει είναι ο αθλητισμός μας. Πρέπει να στηρίξουμε τους αθλητές μας που θα πάρουν μέρος και θα μας εκπροσωπήσουν στις μεγάλες διοργανώσεις», είπε ο κ Σεβαστής.

   Και πρόσθεσε: Η χώρα μας και ο ελληνικός λαός περνά τη σοβαρότερη δοκιμασία της πρόσφατης ιστορίας μας. Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει Έλληνας που αυτός και η οικογένειά του δεν δοκιμάζεται. Αλλά τα χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια, η προοπτική και το μέλλον της χώρας μας. Δεν θα περίμενε κανείς ότι μέσα στη λαίλαπα αυτή ο αθλητισμός θα έμενε αλώβητος.

    Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2004 έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον αθλητισμό σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Αφορά τις υποδομές, τα κίνητρα σε αθλητές, ζητήματα με όλο το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο του ελληνικού αθλητισμού και διαμορφώνεται ένα λαθεμένο οικοδόμημα».

    Για να περάσει στη συνέχεια στο οικονομικό πρόβλημα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι πρόσφατη η δήλωση του ΓΓΑ ότι η χρηματοδότηση από το 2008 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά 50%. Εμείς έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η διετία που πέρασε ως συνέχεια και προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έδωσε τη δυνατότητα να γίνει αναδιάρθρωσης του ελληνικού αθλητισμού ώστε να ανταποκριθούμε στα ζητήματα της εποχής, τουλάχιστον σε λειτουργικό επίπεδο. Αυτό που χαρακτήρισε την πολιτική των 2 χρόνων τελευταία ήταν οι οριζόντιες περικοπές και ως αποκορύφωμα ήρθε η απαράδεκτη και άδικη απόφαση του Σεπτεμβρίου, η Πολιτεία να ανακοινώσει ότι περικόπτει το 50% από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Αυτή η απόφαση οδηγεί τον αθλητισμό σε κατάρρευση.

   Ο ΣΕΓΑΣ και εγώ προσωπικά έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια για ανατροπή αποφάσεων. Ενημερώσαμε όλο τον κόσμο μας και είναι ενδεικτικό ότι δεκάδες ψηφίσματα απ΄ όλη την ελληνική επικράτεια βγήκαν στη δημοσιότητα.

  Πρωτοστατήσαμε και συντονίσαμε τη δράση μας από κοινού με άλλες ομοσπονδίες για τις άδικες αποφάσεις και τις αναδρομικές περικοπές. Κάναμε συσκέψεις στην περιφέρεια, για να ενημερώσουμε από κοντά όλα τα μέλη μας. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Πολιτεία στην προσπάθειά μας να ανατρέψουμε αυτές τις αποφάσεις και να πείσουμε την κυβέρνηση ότι είναι καταστροφικές και άδικες οι αποφάσεις, που χτυπούν τη βάση του αθλητισμού, τα σωματεία και τους αθλητές».

  Ο τακτικός προϋπολογισμός της ομοσπονδίας που είχε εγκριθεί για το 2011 ήταν 7 εκ 350 χιλιάδες ευρώ. Περιορίσαμε τα λειτουργικά έξοδα της ομοσπονδίας σε όλα τα επίπεδα ώστε κλείνοντας τη χρονιά να μην έχουμε οφειλές που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό μας. Οι περικοπές δεν άφησαν κανένα κομμάτι ανεπηρέαστο. Το ΔΣ, το προσωπικό, τα σωματεία, τους προπονητές. Παντού έγιναν περικοπές για να μην έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Παρά τις περικοπές συνεχίσαμε να πληρώνουμε κανονικά τους μισθούς του προσωπικού, ενώ είμαστε σε επαφή με την αθλητική ηγεσία και επιδιώξαμε συνάντηση να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ο κ. Γερουλάνος μάς έχει επιβεβαιώσει για συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών κ Βενιζέλο ότι ένα μεγάλο μέρος από τις περικοπές θα μας τα επέστρεφαν. Η τελευταία πληροφόρηση αναφέρει ότι οι περικοπές θα φθάσουν στο 80-85% αυτών που ανακοινώθηκαν για το 2011. Αυτό δεν αποτελεί σιγουριά ότι θα υλοποιηθεί. Είμαστε όμως υποχρεωμένο και τις σημερινές αποφάσεις να τις λάβουμε με αυτό το δεδομένο. Εκκρεμεί βέβαια τι θα γίνει το 2012. Τι σκέφτεται η Πολιτεία για την επόμενη χρονιά. Εμείς ζητήσαμε τα λεφτά του 2011 και να μας το πούνε έγκαιρα, ώστε να ξέρουμε τι έχουμε να διαθέσουμε».

Ημερ/νία Δημοσίευσης στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ : 26/11/2011

print

Written by