ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν συνείδηση ενεργού και ευαίσθητου πολίτη ζητήσαμε τη βοήθεια των διαφόρων Φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από την ανακύκλωση. Στείλαμε το παρακάτω e-mail:

“Το Δ.Σ. και οι προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αποφάσισαν να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς τους αθλητές στην ανακύκλωση. Από σήμερα 5-12-11 αρχίζει η «Εβδομάδα ανακύκλωσης» και θα συνεχιστεί μέχρι να πιάσουμε «το στόχο μας». Καλέσαμε τα παιδιά που έρχονται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στο Καυτανζόγλειο (στο Κτίριο 3) για προπόνηση, να φέρνουν τα ανακυκλώσιμα από το σπίτι στο Στάδιο και να τα ρίχνουμε στους “εκεί κάδους”. (Μπλε κάδος υπάρχει μόνον μπροστά από το κυλικείο)! Παρακαλούμε να βοηθήσετε, με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθειά μας για ευαισθητοποίηση των παιδιών στην ανακύκλωση. Τηλ.  επικοινωνίας: ΑΣ ΡΗΓΑΣ 2310 424949, Φώτιος Κατσίκας 6932626625. Ευχαριστώ, Δρ. Φ. Κατσίκας”

Αμέσως μας απάντησαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ανακύκλωσης (κ. Λαμπαδάριος)  ότι από σήμερα Δευτέρα και για όλες τις ημέρες αυτής της εβδομάδος (Δευτέρα -Τετάρτη και Παρασκευή) στο Κτίριο 3 στις 19:00 θα βρίσκεται ειδικό όχημα για να παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα.

Γονείς, μην ξεχάσετε να υπενθυμίσετε στους/ις κούκλους/ες σας ότι πρέπει να έρθουν με τη σακούλα στο χέρι, (πρώτος) στόχος μας οι 30 σακούλες σε μια προπόνηση!

Το Βίντεο είναι διάρκειας 9 λεπτών, δείτε το θα μάθετε, όσα πρέπει να ξέρετε για την ανακύκλωση.

 

ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ … ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ,
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ) ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.!!!
ΑΣ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΜΑΣ)……………

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Την επόμενη εβδομάδα Μέλη του Δ.Σ. προπονητές και αθλητές θα καθαρίσουν (με τη βοήθεια του Σταδίου) τους χώρους που χρησιμοποιούν.
Καλούμε τή Διεύθυνση τοιυ Σταδίου να μας συντονίσει.

 

Ανακύκλωση Στο Δήμο Θεσσαλονίκης:  Επιτέλους Κάτι Γίνεται!

Άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να προωθήσει την  ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται από τους μπλε κάδους της πόλης αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβρη κατά 15%.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παράγει σε καθημερινή βάση περίπου 500 τόνους σκουπίδια. Από αυτούς, οι περίπου 350 είναι ανακυκλώσιμα υλικά, τα περισσότερα από τα οποία δυστυχώς καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και κοστίζουν στο δήμο -άρα και στους δημότες που πληρώνουν τα δημοτικά τέλη- περισσότερα από 16.000 ευρώ τη μέρα. Έτσι, πέραν των περιβαλλοντικών λόγων που επιβάλλουν την ανακύκλωση, ο δήμος θα μπορέσει να εξοικονομήσει από αυτή τη διαδικασία ένα πολύ μεγάλο κονδύλι, που σε βάθος χρόνου θα επιτρέψει σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν εφάρμοσε ποτέ μέχρι σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων και ούτε έκανε κάποια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να εκπαιδεύσει τους δημότες του ώστε να συμβάλλουν σε αυτή τη διαδικασία. Η διοίκηση Μπουτάρη υποσχέθηκε ότι θα βάλει τάξη στο χάος της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων και πριν από λίγο καιρό υπέγραψε σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ο αρχιτέκτονας και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα ανακύκλωσης Θανάσης Παππάς, το σχετικό πρόγραμμα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στο τέλος του 2011. Τότε αναμένεται να τοποθετηθούν και οι 5.000 μπλε κάδοι, τους οποίους θα αδειάζουν δέκα απορριμματοφόρα που θα διαθέσει η ΕΕΑΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.express.gr, 85 μπλε κάδοι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα στον άξονα Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου και Τσιμισκή και 350 σε όλη τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ενώ συγχρόνως αντικαταστάθηκαν στα 100 περίπου σημεία χωροθέτησης οι παλαιοί κάδοι με νέους. Με βάση την προγραμματική συμφωνία με την ΕΕΑΑ, μέχρι τέλος του έτους οι κάδοι θα έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευασιών με αυξανόμενη τάση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

http://www.artivist.gr/wp-content/uploads/2011/09/kadoi2-480x0.jpg

Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά θετικά. Οι πολίτες δείχνουν να ανταποκρίνονται. Αρκετοί άρχισαν αμέσως να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα οργανικά σκουπίδια και να γεμίζουν τους μπλε κάδους. Η αύξηση των τόνων χαρτιού, γυαλιού, σίδηρου, λευκοσίδηρου και πλαστικού που φτάνουν στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών είναι μεν μεγάλη, αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, για να μπορεί να «περηφανεύεται» ο δήμος Θεσσαλονίκης ότι έχει ένα σοβαρό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Επειδή δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι μπλε κάδοι και πολλές περιοχές δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στο σύστημα ανακύκλωσης, ο δήμος Θεσσαλονίκης προσφέρει μια υπηρεσία με την οποία δίνει τη δυνατότητα τους δημότες που θέλουν να αρχίσουν να ανακυκλώνουν τα οικιακά τους απορρίμματα, να μπορούν να το πραγματοποιήσουν με ένα απλό τηλεφώνημα στο 15192 ή στο 2310 512085 και 2310 494507. Δημότες, επαγγελματίες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις και γραφεία μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την ανακύκλωση χαρτιού, καθώς και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που αφορά τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στη συμμετοχή των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οποία διαμένω στην Κάτω Τούμπα. Με κύριο συντονιστή τον αξιότιμο γείτονα κύριο Πάνο, οι πιο ηλικιωμένοι ένοικοι της πολυκατοικίας -άνθρωποι που στη ζωή τους δεν ήξεραν τι θα πει ανακύκλωση- μπήκαν στη διαδικασία και δεσμεύτηκαν αμέσως λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εφόσον συμβαίνει και μας δίνεται επιτέλους αυτή η δυνατότητα, είναι χρέος μας να συμμετέχουμε. Τι είμαστε δηλαδή εμείς, τίποτα απολίτιστοι;».

Κύρια πηγή: «Πλήρες πρόγραμμα ανακύκλωσης στο τέλος του 2011″, Μαρούλα Πλήκα, εφημερίδα Μακεδονία, 25.07.2011

print

Written by