ΧΑΛΑΡΗ Η 2η ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Με μικροπροβλήματα λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Καυτανζόγλειο έγινε η σημερινή προπόνηση.

Τα προβλήματα προέκυψαν κυρίως από την απαγόρευση στα αυτοκίνητα να περάσουν στο χώρο του παρκινγκ του Σταδίου.  Αρκετοί γονείς ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να παρκάρουν με αποτέλεσμα να αργήσουν και να μην πιάσουμε το στόχο των 40 σακουλών. Όταν βγάλαμε τη φωτογραφία είχαμε μόνον 25 σακούλες μετά ήρθαν και άλλες αλλά! Ούτε το αυτοκίνητο του Δήμου μπόρεσε να έρθει σήμερα. Ίσως να μην τους άφησαν ίσως οι άνθρωποι να νόμισαν ότι δεν θα γίνει η προπόνηση. Κρατήσαμε τις σακούλες στην αίθουσα και θα τις δώσουμε όλες μαζί την Παρασκευή.
Τόσο τα παιδιά όσο και εμείς το χαρήκαμε. Η φωτογραφία που βγάλαμε στην είσοδο του Κ3 λέει πολλά.

Επειδή μας αρέσουν οι προκλήσεις και τα δύσκολα ορίζουμε τον καινούριο μας στόχο στις 70 σακούλες!
Ναι!  70,  (μαζί με αυτές που έχουμε στην αίθουσα).

Όλα τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας.

Γονείς, μη μας το χαλάτε! Θυμίστε στα παιδιά σας να φέρουν την Παρασκευή τη σακούλα τους, να την παραδώσουμε στο αυτοκίνητο του Δήμου. Μην ακούσω το  «εμείς κάνουμε ανακύκλωση και τα πετάμε στον κάδο που είναι στο  σπίτι!!! Με τέτοιες  απαντήσεις, στις δικές μας προτροπές να φέρουν τα παιδιά τη σακούλα τους, (θα το πω κομψά) είμαστε …  αλλού, ο ένας πάει και ο άλλος έρχεται!!!  Έτσι δεν κάνουμε τίποτε. Έτσι δεν μπορούμε να περάσουμε τίποτε στον τρόπο συμπεριφοράς των παιδιών. Γονείς, μη μας το χαλάτε εσείς …

Ο στόχος της Παρασκευής εκτινάχτηκε στα ύψη, πήγε στις … 70 σακούλες  ακατέβατα. Παιδιά, μπορούμε να τον πετύχουμε (αν βοηθήσουν και λίγο οι γονείς), αρχίστε από τώρα να συγκεντρώνετε τα ανακυκλώσιμα, μη σας «φύγει» κανένα ανακυκλώσιμο  για τα σκουπίδια!

Γονείς, αφήστε τα παιδιά να παίξουν το παιχνίδι «όλοι μαζί» μη μας το χαλάτε! Θα αρχίσω να μοιράζω … κάμψεις!!!

Την Παρασκευή θα βγάλουμε από νωρίς τις σακούλες στο διάδρομο για να ευαισθητοποιήσουμε και τα παιδιά των άλλων συλλόγων.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Σας το είπαμε και άλλη φορά, η φιλοσοφία την οποία ακολουθούμε στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ μας οδηγεί στο να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και σε εκδηλώσεις που ίσως για τους άλλους να θεωρούνται εντελώς άσχετες με τη διαπαιδαγώγηση των μικρών μας φίλων.

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ

Πληροφορούμε τους φίλους, γονείς των παιδιών «μας», ότι το πιστεύω μας για το τί και το πώς μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός, μας οδηγεί στην Ανακύκλωση, στο “Point System”, στις έλξεις, την αναρρίχηση και φτάνει μέχρι και την καθαριότητα.

Ναι!  την καθαριότητα και την τάξη. Το σεβασμό για την αίθουσα και τη φροντίδα των οργάνων που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τους εαυτούς μας να μη νοιαζόμαστε για το χώρο που χρησιμοποιούμε. Δεν μπορούμε να μη «βγάλουμε σπυράκια» όταν βλέπουμε μετά την προπόνηση, τα παιδιά να αφήνουν τα σκουπίδια τους στο χώρο της προπόνησης και να μη νοιάζονται για την καθαριότητα του χώρου.  Τρελαινόμαστε δε όταν βλέπουμε τους συναδέλφους άλλων συλλόγων, να μην τους κάνουν παρατήρηση, να μην τους μαθαίνουν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε σκουπίδια.

Ζοριζόμαστε όταν δεν μπορούμε να επέμβουμε σε παιδιά άλλων συλλόγων και να τους νουθετήσουμε γιατί σίγουρα θα παρεξηγηθούμε. Όλο και κάποιος μπαμπάς θα ζητήσει το λόγο, κυρίως από αυτούς που νομίζουν ότι το παιδί του θα μάθει … μόνο του και όταν … έρθει η ώρα του! Τώρα μαθαίνει, τώρα αποκτά συνήθειες και καλούς τρόπους, τώρα είναι σφουγγάρι και απορροφά ό,τι του λέμε και κυρίως ό,τι του δείχνουμε με το παράδειγμά μας (καλό ή κακό)! Αν δεν μάθει τώρα, ίσως δεν θα μάθει ποτέ.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Ανακοινώνουμε ότι η Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  ορίζεται ημέρα καθαριότητας και φροντίδας της αίθουσας Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Είμαστε αρκετοί οι μεγάλοι, που συνειδητά θα πάμε να καθαρίσουμε. Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια των μικρών μας φίλων, περισσότερη φασαρία θα έχουμε παρά αποτέλεσμα, με τα μικρά στα πόδια μας, αλλά !!!

Για λόγους που ξεκινούν από τον τρόπο σκέψης μας, θα ζητήσουμε στο δεύτερο μισό της προπόνησης των μικρών μας (στις 20:00) να βοηθήσουν στην καθαριότητα. Θα τους αναθέσουμε μικροδουλειές καθαριότητας, απλά και μόνο για να τους κάνουμε να νοιώσουν καλά, να αισθανθούν ότι συμμετέχουν και ότι προσφέρουν. Να τους μάθουμε ότι πρέπει να νοιάζονται και να φροντίζουν για την καθαριότητα και τη φροντίδα των χώρων που ζουν και των οργάνων που χρησιμοποιούν.

Για τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τον αθλητισμό, η συμμετοχή των παιδιών στην καθαριότητα (ακόμη και του Άγγελου – ο μικρότερος της παρέας) είναι πολύ πιο σημαντική από τη μισή ή μια ώρα που δεν θα ασκηθούν. (Οι μικροί της παρέας μας, ο Άγγελος 4ος από αριστερά). Ο  χαζομπαμπάς,  ο Γιώργος Γεωργιτσέλης κάνει προπόνηση τελευταία με τον  Άγγελο, να μάθει “τα κόλπα”. Ετοιμάζεται να φέρει για προπόνηση και το γιό του, τον Βαγγέλη … όπου να είναι συμπληρώνει τα δύο χρόνια)!
Αυτές μας οι ενέργειες στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε συμπεριφορές και τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων που θα τους δημιουργήσουν θετικές συνήθειες. Στοχεύουν σε Αρχές και Αξίες, τις οποίες πάντα βάζαμε πριν και πάνω από τις παντός είδους επιδόσεις και αθλητικές διακρίσεις.

Αν υπάρχει κάποιος γονέας που δεν συμφωνεί με τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο που εμείς βλέπουμε την εκπαίδευση των παιδιών “μας” παρακαλούμε να μας ενημερώσει, για να μην ζητήσουμε (διακριτικά) από το παιδί του να ξεσκονίσει ή να καθαρίσει μαζί μας. Με άλλα λόγια, να μην το «παίξουμε» στο παιχνίδι μας «καθαρίζουμε την αίθουσα».

Με τιμή
Φώτιος Κατσίκας

print

Written by