ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΔΩΡΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΔΩΡΩΝ
Δευτέρα   19.12.2010  θα έχουμε :

18:30  Εσωτερική Ημερίδα (Άλματος επί κοντώ) αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ
19.00  Τελευταία ημέρα για προσφορά σε φαγώσιμα (για τους άπορους).
19:30  Συγκέντρωση Γονέων 
20:00  Γιορτή Χριστουγέννων (παρουσιάσεις των παιδιών)
20:30  Ανταλλαγή Δώρων 
20:30  Διάθεση των Ημερολογίων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  2012.
ΟΛΑ θα γίνουν στο χώρο προπόνησης ΑΙΘΟΥΣΑ  «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ»

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

ΠΑΣΧΑ 2010

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ … ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ !!!
06/03/2010 

Πρωταθλητές ΚΟΣΜΟΥ πρέπει να νιώθουν όλοι οι αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και οι άνθρωποι του Συλλόγου. Μαζέψαμε 80 κιλά φαγώσιμα τα οποία στείλαμε σε δύο εκκλησίες, Παναγία Φανερωμένη και Ιερό ναό Αγίων Πάντων. Η Κατερίνα Κουγιουμτζόγλου, που είχε και την αρχική ιδέα για τη συγκέντρωση των τροφίμων παρέδωσε τα “λίγα” τρόφιμα στους αρμόδιους και μας περιγράφει με λίγες αλλά περιεκτικές προτάσεις τα συναισθήματα τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια. Μας γράφει η Κατερίνα:

Καλησπέρα κύριε Φώτη,

Με χαρά σας ενημερώνω ότι τα τρόφιμα παραδόθηκαν στην εκκλησία των Αγίων Πάντων σήμερα το πρωί στις 12:00.  
Η εικόνα που αντίκρισα με έκανε να νιώσω χαρά και υπερηφάνεια  για την πράξη μας. Άποροι και άστεγοι της πόλης μας είχαν κάνει ουρά έξω από το συσσίτιο της εκκλησίας για ένα πιάτο φαΐ. Προς έκπληξη μου, έμαθα σήμερα ότι κάποια από τα τρόφιμα μαγειρεύονται στην εκκλησία από εθελόντριες γυναίκες και άλλα διανέμονται σε άπορες οικογένειες.
Αυτά τα 80 κιλά “τρόφιμα” που μαζέψαμε σαν σύλλογος, ίσως να ήταν λίγα μπροστά στον αριθμό των ανθρώπων που περίμεναν στην ουρά, αλλά όπως είχα πει και στο ξεκίνημα της ιδέας, με αυτά τα “λίγα” καταφέρνουμε πολλά!!
Η συγκίνηση των ανθρώπων όταν με είδαν με τις σακούλες ήταν τόσο μεγάλη, που έτρεξαν να με βοηθήσουν (χρειάζομαι και άλλες κάμψεις να δυναμώσω) και μέχρι που έφυγα δε σταμάτησαν να με ευχαριστούν και να με εύχονται τα καλύτερα.
Κάτι τέτοιες πράξεις μας κάνουν ανθρώπους και μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να χαιρόμαστε με όλα όσα έχουμε και να μην  είμαστε αχάριστοι!
Έφυγα από την εκκλησία με τις ευλογιές όλων και την υπόσχεση του συλλόγου ότι θα προσπαθούμε για το καλύτερο!
θέλω να πιστεύω ότι για την επόμενη συγκέντρωση τροφίμων θα βάλουμε στόχο να ξεπεράσουμε κατά πολύ  “τα 80 κιλά” !!!

Υ.Γ.
Με ενημέρωσαν ότι ο πατέρας Αλέξανδρος θα επικοινωνήσει μαζί μας και ευχήθηκαν σε όλους καλό Πάσχα με Υγεία και καλές επιδόσεις στους αθλητές του συλλόγου.
Θεσσαλονίκη 6-3-2010
Με εκτίμηση
Κατερίνα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010

Μέχρι και την Παρασκευή θα συγκεντρώνουμε τα “φαγώσιμα” τα οποία στη συνέχεια θα προωθήσουμε σε “Ιδρύματα” τα οποία διοργανώνουν συσσίτια για τους άπορους συνανθρώπους μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα όσα θα μαζέψουμε δεν πρόκειται να σώσουμε την “κατάσταση”. Ο λόγος που εντάξαμε και αυτή τη δραστηριότητα στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας είναι για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά να νοιάζονται και για το διπλανό τους.

Η συνήθεια της προσφοράς δεν έρχεται από μόνη της. Είμαστε σίγουροι ότι σε πολλά παιδιά (ο Θεός να τα έχει καλά και να μην τα λείψει τίποτε στη ζωή τους) δεν περνάει από το μυαλό τους ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα.  

Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά να νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους και να τους δείξουμε το δρόμο της προσφοράς. Πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει, αρκεί να το θέλει. Δεν μιλάμε αποκλειστικά για υλικά αγαθά που πιθανά να λείπουν και από αυτόν που καλούμε να προσφέρει. Μιλάμε για διάθεση προσφοράς, μιλάμε για ένα χαμόγελο, ένα χτύπημα στην πλάτη ή όπως στην παρούσα περίπτωση ένα πακέτο μακαρόνια, μισό κιλό ρύζι, μια κονσέρβα, ένα αλάτι ένα κιλό ζάχαρη και τόσα άλλα.

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά «μας» να χαρούν επειδή θα δώσουν. Ίσως μέχρι τώρα να έμαθαν να χαίρονται μόνον όταν παίρνουν. Καλή και αυτή η χαρά αλλά αν το παιδί μάθει να χαίρεται και όταν δίνει τότε, πιστεύουμε, ότι θα έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή του να είναι χαρούμενο.  (Μακάρι να είμαστε σε θέση να μπορούμε να δίνουμε, δεν έχει σημασία το τι και το πόσα).

Πολλές φορές θέλουμε να δώσουμε, έχουμε τη διάθεση αλλά δεν βρίσκουμε το χρόνο. Πολλές φορές αποφασίζουμε να βοηθήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το εννοούμε αλλά τις περισσότερες φορές δεν «ταιριάζει» δεν έρχεται αυτή η «κατάλληλη στιγμή» η διάθεση δεν γίνεται ποτέ πράξη!

Ας κάνουμε την αρχή με τα μακαρόνια και το ρύζι, ας αφήσουμε τα παιδιά να χαρούν για την προσφορά τους και είμαστε σίγουροι ότι θα νοιώσουν πολύ καλύτερα ιδιαίτερα τώρα που έρχονται οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

print

Written by