ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Στη διάρκεια της πίτας ακούστηκε η πληροφορία ότι ο ΣΕΓΑΣ μελετάει τη μείωση της «αμοιβής» των Κριτών. Αν αυτό το θέμα αντιμετωπιστεί από τους κριτές «στενά συνδικαλιστικά» μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε ματαίωση αγώνων, λόγω αποχής των κριτών.  

Θέλοντας να βοηθήσω στην όσο το δυνατόν σωστότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης καταθέτω έγκαιρα και εγγράφως τη θέση μου προς το Δ.Σ. του ΣΕΚΣΘ. Είναι η θέση και η άποψη ενός πολλαπλώς εμπλεκόμενου με τον στίβο (τέως αθλητής, βετεράνος αθλητής, κριτής, προπονητής, γυμναστής, δάσκαλος στίβου στο ΤΕΦΑΑ και γενικά φίλος του κλασικού αθλητισμού).


Τουλάχιστον για τους φίλους του στίβου της δικής μου γενιάς, με πάνω από  40 χρόνια παρουσίας και προσφοράς,  η «κρίση» στο στίβο δεν ήταν  ποτέ επάγγελμα.
ΚΡΙΤΗΣ  σημαίνει: Επιλογή, Χόμπι, Ιδέα, Αρχές, Αξίες, Ανωτερότητα, Εθελοντισμός και Προσφορά στην αθλούμενη νεολαία.
Δεν στέκει να αντιμετωπίζουμε με συνδικαλιστική-επαγγελματική νοοτροπία τη συμμετοχή μας ή όχι στους αγώνες (δηλαδή να εξαρτάται από την ούτως ή άλλως ευτελή αμοιβή των ελάχιστων ευρώ)!

 Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι παραδεχόμαστε ότι της οικονομικής χρεωκοπίας της Ελλάδας προηγήθηκε η χρεωκοπία των Αρχών και των Αξιών. Και ενώ προσπαθούμε να επαναπροσδιοριστούμε ως άνθρωποι και ως λαός σε αυτήν την κατεύθυνση δεν μπορούμε ως κριτές να μιλάμε για προάσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Γιατί απλά,  δεν είμαστε επαγγελματίες.

Επαναλαμβάνω ότι ΚΡΙΤΗΣ  σημαίνει: Επιλογή, Χόμπι, Ιδέα, Αρχές, Αξίες, Ανωτερότητα, Εθελοντισμός και Προσφορά στην αθλούμενη νεολαία. Ας το έχουμε στο μυαλό μας όταν θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το πώς θα απαντήσουμε στην «πρόκληση» του ΣΕΓΑΣ.

Θεσσαλονίκη 5-2-2012
Με τιμή
Δρ. Φώτιος Κατσίκας
 

print

Written by