«ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Μας αρέσει το πνεύμα της διαφήμισης που καταλήγει στο:  «Ρε παιδιά!  ας οργανωθούμε να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής». Δανειζόμαστε το σλόγκαν και το παραφράζουμε: «Ρε παιδιά! ας οργανωθούμε να κάνουμε έναν αγώνα της προκοπής».

Βαδίζουμε στα ανήλια στενοσόκακα του αθλητισμού, της εποχής μας, έχοντας αριστερά μας την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων από τον ΣΕΓΑΣ, δεξιά μας την οικονομική καχεξία των Συλλόγων  και πίσω μας την πληθώρα των νεαρών αθλητών που ψάχνουν για αγώνες.  Η πίεση και η ευθύνη που νοιώθουμε να μας ακολουθεί  μας οδήγησε στο να δραστηριοποιηθούμε. Αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, δεν πάει άλλο.

ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποφασίσαμε να διοργανώνουμε (ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων στον ΣΕΓΑΣ) σχεδόν κάθε 15 ημέρες τοπικούς αγώνες «Ημερίδες Εγρήγορσης». Δηλαδή αγώνες «ανεπίσημους» με «κριτές» όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν (επίσημους κριτές, γονείς, προπονητές ή και φίλους).
Την ιδέα των «Ημερίδων Εγρήγορσης» στηρίζουν, σε ατομικό επίπεδο, οι περισσότεροι επίσημοι κριτές της Θεσσαλονίκης, που δηλώνουν ότι θα είναι παρόντες στους συγκεκριμένους αγώνες (Μπράβο στους Κριτές), Μπράβο στους υπηρέτες του στίβου που ο καθένας τους, μπορεί να γεμίσει  με αγώνες στίβου ολόκληρους τόμους  ιστορίας!
Τώρα που δεν υπάρχει η «εξευτελιστική αμοιβή» των λίγων €  του επίσημου αγώνα, μπορούν επί τέλους να εκφραστούν. Με την παρουσία ακόμη και λίγων επισήμων κριτών, που θα αναλαμβάνουν τις Εφορίες των αγωνισμάτων και θα καθοδηγούν τους γονείς, εξασφαλίζεται η σωστή τήρηση των κανονισμών του Στίβου. Με την παρουσία Εφόρων που θα γνωρίζουν το αγώνισμα,  οι ημερίδες αποκτούν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός σοβαρού και επίσημου αγώνα. Το μόνο που θα λείπει είναι ότι δεν θα υπάρχει προκήρυξη από τις ΕΑΣ και τον ΣΕΓΑΣ και ότι τα αποτελέσματα δεν θα στέλνονται στον ΣΕΓΑΣ. ε! και!  Όταν ο ΣΕΓΑΣ ή οι σύλλογοι θα προκηρύξουν επίσημους αγώνες, τότε θα πάμε και για τα επίσημα ρεκόρ.
Με αυτόν τον τρόπο  θα δοθεί ευκαιρία στους νεαρούς μας αθλητές για να γνωρίσουν τα συναισθήματα του αγώνα. Επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε κυρίως στον «αναπτυξιακό αθλητισμό» και όχι στον «πρωταθλητισμό», τον οποίο βέβαια δεν αποκλείουμε.  Για τον πρωταθλητισμό αφήνουμε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, τον ΣΕΓΑΣ ή όποιον δεν συμφωνεί με αυτούς τους αγώνες, να διοργανώσουν επίσημους αγώνες, τους οποίους υποσχόμαστε ότι θα στηρίξουμε και εμείς με τη συμμετοχή των αθλητών μας.

ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Καλούμε τους Συλλόγους σε κάθε πόλη,  που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις «Ημερίδες Εγρήγορσης» να ενεργοποιηθούν. Δυο τρεις σύλλογοι μαζί, μπορούν να διοργανώνουν ημερίδες με ελεύθερη συμμετοχή. Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ υπόσχεται ότι, εφόσον μας κοινοποιούν το πρόγραμμα όχι μόνον θα συμμετέχουμε με τους αθλητές μας (αν είμαστε κοντά) αλλά και να κοινοποιούμε  τους όρους  των ημερίδων μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδα.

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ιδιαίτερη πρόσκληση στους αγαπητούς φίλους προπονητές που ασχολούνται με το επί κοντώ (Κέρκυρα, Σέρρες, Θράκη κ.α.) να διοργανώσουμε αγώνες σε (Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες ή και αλλού). Είμαι σίγουρος ότι τόσο οι σύλλογοι όσο και οι γονείς θα βοηθήσουν στην μετακίνηση των αθλητών για ένα αγώνα με περισσότερους αθλητές.  Θα είναι μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε άλλες πόλεις και να γνωριστούμε καλύτερα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ.

Αν συμφωνείτε το βάζουμε μπρός αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ. Όπως βλέπετε στη σελίδα μας www.asrigas.gr  εμείς το ξεκινήσαμε μόνο με το επί κοντώ και τους ΠΠ/Β. Η δεύτερη κίνησή μας θα έχει να κάνει με περισσότερα αγωνίσματα.
(Με την ευκαιρία, μας εκπλήσσει ευχάριστα ο μεγάλος αριθμός των φίλων που επισκέπτονται την ηλεκτρονική μας σελίδα)!!! Να πιστέψουμε ότι …;

print

Written by