ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ

Όταν αποχαιρετήσαμε τον Αρχιεπίσκοπο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ στην τελευταία του κατοικία, βάλαμε τίτλο στο μικρό μας σχόλιο «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΣΕ ΠΑΜΕ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ».

Σύμφωνα με την προσωπική μας άποψη, η ειδοποιός διαφορά του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ως Αρχιεπίσκοπου, ήταν ότι πήγε ο ίδιος να συναντήσει το παιδί στην αλάνα και το σχολείο και τον έφηβο στην καφετέρια και στο μπαράκι. Για να τους  πλησιάσει τους μίλησε στη γλώσσα τους, τους είπε τα ανέκδοτά του, έγινε ένα με τα παιδιά. Δεν παρέμεινε καρφωμένος και ατσαλάκωτος στον άμβωνα περιμένοντας τον έφηβο να έρθει στην εκκλησία να τον ακούσει.   Τουλάχιστον εμάς “μας κέρδισε” με αυτή τη συμπεριφορά … εξού και το «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΣΕ ΠΑΜΕ  ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ».

Στα Γιαννιτσά,  δύο ιερείς  με τη φιλοσοφία του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ βαδίζουν στα χνάρια του. Είναι ο πατέρας-Κυριάκος Χατζηδήμος και ο πατέρας-Απόστολος Χατζηδήμος.

Βρεθήκαμε στην «Μετακατασκηνωτική παρουσίαση Πάικο 2011» που ετοίμασε η Αρχηγός της κατασκήνωσης κ. Σοφία Γκοτζαμάνη! και «πέσαμε από τα σύννεφα». Μέσα σε μία ώρα, σε παρουσίαση με εικόνα και ήχο, είδαμε πράγματα και θαύματα που έγιναν σε μία κατασκηνωτική περίοδο των 15 ημερών. Μεταξύ άλλων είδαμε και τον πατέρα-Κυριάκο να συμμετέχει και να πρωτοστατεί σε παντός είδους εκδηλώσεις, που σκαρφίστηκαν και πραγματοποίησαν, για χάρη των παιδιών. Το να σας τα περιγράψω θα είναι πολύ φτωχό.
Πώς να σας ζωντανέψω με λόγια την έκφραση «πέσαμε από τα σύννεφα»;
Πώς να σας συνδέσω το ράσο με το ποδόσφαιρο, το ράσο με τη θεατρική παράσταση, το ράσο με την κιθάρα και το τραγούδι, το ράσο με τον αθλητισμό;
Το βλέπω κομματάκι δύσκολο … το προσπερνάω, μένω στο … ρεζουμέ: 
Πατέρα-ΚΥΡΙΑΚΟ, πατέρα-ΑΠΟΣΤΟΛΕ «ΣΑΣ ΠΑΜΕ» και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όσα προσφέρετε στα παιδιά μας και όχι μόνον με το δικό σας δυναμικό και ξεχωριστό τρόπο.

print

Written by