ΣΧΟΛΙΚΟΙ Β΄ ΦΑΣΗ – 5ος ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με τάξη, πειθαρχία και φιλότιμες προσπάθειες από τους συμμετέχοντες μαθητές-αθλητές αλλά και τους υπευθύνους των αγώνων έγινε η πρώτη ημέρα στο Καυτανζόγλειο. Έχοντας αναλάβει να βοηθήσουμε στο άλμα επί κοντώ (Α) αλλά και (Γ), γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του αγωνίσματος.  Μπορεί οι αθλητές από όλη τη Βάρεια Ελλάδα στο αγώνισμα να ήσαν λίγοι, τρείς παιδαράδες! και 2 κούκλες! οι επιδόσεις τους όμως είναι πολύ καλές για αυτή τη φάση.

Στα αγόρια Λυκείων, κέρδισαν οι μαθητές-αθλητές από τις Σέρρες που προπονούνται με τον κ. Σάββα Κεφαλίδη.  Νικητής ήταν ο Κουσίνας Απόστολος (94) με 4,40 ενώ από κοντά και ο Γάτσιος Θωμάς (95) με 4,30. Και οι δύο αθλητές είναι σε καλό δρόμο, ο καθένας με τα δυνατά του σημεία αλλά και τα αδύνατα, δείγμα ότι έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο τρίτος της παρέας ο Μαρτινίδης Πέτρος-Φρειδερίκος  (96) στάθηκε άτυχος και δεν πέρασε το αρχικό ύψος 3,90. Ένας αγώνας στο άλμα επί κοντώ τα έχει αυτά.

Στα κορίτσια των Λυκείων έγινε ένας ωραίος  αγώνας μεταξύ της Βάγιας  Παπαχρήστου (96) που προπονείται με τον κ. Μαρτινίδη Κώστα και της Δήμητρας Σολομωνίδου (95) που ανήκει στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ . Αν και η Βάγια στην αρχή είχε πρόβλημα, πέρασε το αρχικό ύψος 3.20 με την τρίτη! στη συνέχεια βελτιώθηκε και ξεδίπλωσε τα προσόντα της. Με την τρίτη προσπάθεια πέρασε και το 3.50, άλμα που της έδωσε την πρώτη θέση. Η Δήμητρα Σολομωνίδου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη 3.10, 3.30, και 3.40 (ατομικό ρεκόρ ανοιχτού) όμως απέτυχε να περάσει το 3.50, αν και είχε καλά άλματα. Έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση με την πολύ καλή όμως επίδοση των 3.40μ. (με την πρώτη προσπάθεια – έχει σημασία στην πρόκριση)..
Για τους Πανελλήνιους αγώνες προκρίνονται οι 7 πρώτοι/ες από τους 7 Ομίλους καθώς και οι 4 με τις καλύτερες επιδόσεις συν μία θέση για τους μαθητές της Κύπρου (σύνολο 12). Τόσο ο Θωμάς με το 4.30, όσο και η Δήμητρα με το 3.40 έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να είναι στον Τελικό. Για να είμαστε όμως σίγουροι θα πρέπει να μάθουμε και τα αποτελέσματα από τους άλλους ομίλους. Λίγη υπομονή και θα ξέρουμε. Οι Πανελλήνιοι θα γίνουν στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Στις φωτογραφίες τα κορίτσια Βάγια και Δήμητρα και ένα από τα περασμένα άλματα της Δήμητρας (το 3.40).

print

Written by