ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ» … ΤΟΤΕ;

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΧΗΤΑ

Σήμερα θα σας τρελάνω! θα σας πάω στο θέμα μου «κοφτά … μέσω Βουλγαρίας». υπομονή, θα φτάσω και στο θέμα που μου έδωσε το ερέθισμα για να πω τα δικά μου!

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ:  Βρεθήκαμε μια παρέα, που πάνω από όλα βάλαμε αυτό που αγαπάμε, και δέσαμε. Όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο βίντεο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, δεν σηκώνουμε όλοι τα ίδια βάρη. Αλήθεια!  ποιο είναι το βάρος που πρέπει να σηκωθεί, σε έναν ερασιτεχνικό σύλλογο, σε μια παρέα που λειτουργεί κάτω από τις αρχές και τις αξίες που αποτυπώνονται στο Καταστατικό του;  Εδώ σηκώνει πολύ κουβέντα και οι περισσότεροι θα λακίσουν … εάν επεκταθώ. Απλά θα τονίσω ότι, από την οπτική γωνία του κάθε συντελεστή της παρέας, από το κάθε «παράθυρο» που θα δεις το θέμα, φαίνονται και διαφορετικά  τα βάρη στη λειτουργία ενός συλλόγου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:  Με το Δ.Σ. να αποτελείται από ανθρώπους που με τον Α ή Β τρόπο σχετίζονται με τον αθλητισμό, έχουμε μια επαφή, έχουμε κάποιους που νοιάζονται για όλους μας. Τι άλλο να θελήσει κάποιος για να τα «δώσει όλα»; Στους περισσότερους αρκεί  ένα απλό χτύπημα στην πλάτη, μια λοξή ματιά (ότι πρόσεξα αυτό που κάνεις). Αυτά και μόνον,  είναι ικανά να κινήσουν … βουνά.  
Αχ! Εκείνες οι ματιές του Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ! Εκείνο το «σήκωμα του ενός φρυδιού» πόσα πράγματα σου «βίδωναν» στην ψυχή. Με ένα σήκωμα του φρυδιού, με ένα χαμόγελο επιδοκιμασίας, αυτός ο άνθρωπος έλεγε  τόσα πολλά! Χωρίς να αρθρώσει λέξη!  Αλλοίμονο! σε όσους δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη τη δύναμη που έχει «το άγγιγμα των λεπτών χορδών» του καθενός μας.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Κοινό μας γνώρισμα, η αγάπη μας για το Στίβο. Αυτήν «την αγάπη για το στίβο» να την κάνω λίγο «πιο λιανά». Είναι η ευχαρίστηση που νοιώθει ο καθένας από εμάς να ασχολείται με τα παιδιά. Είναι αυτό το συναίσθημα που πολλές φορές σας περιγράψαμε, εμμέσως πλην σαφώς, μέσα από σελίδα μας αυτή. Σε γενικές γραμμές, σε κάθε επάγγελμα, όλοι όσοι αγαπούν αυτό που κάνουν, θα το έκαναν και χωρίς χρήματα. Ακόμη και να τους δέρνανε … αυτοί εκεί το χαβά τους. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ! Είναι η γλυκιά αίσθηση του δάσκαλου, του καθηγητή, του προπονητή και γενικά των «τυχερών» που ασχολούνται με ζωντανές ψυχές και ιδιαίτερα με τα παιδιά. Αυτών που τους δίνεται η ευκαιρία (και το αντέχουν) να επωμισθούν με το βαρύ και συνάμα γλυκό φορτίο της εκπαίδευσης των παιδιών. Αυτοί έχουν την ευκαιρία να  διαπλάσουν το χαρακτήρα τους, να χαράξουν τα πιστεύω τους (γιαυτό χρειάζεται πολύ προσοχή από όλους μας), έτσι ώστε στη συνέχεια  να δώσουν στην κοινωνία έναν ενήλικα «καλό καγαθό».
[Η κλασική ηθική συνοψίζεται στη φράση “καλός καγαθός” (ωραίος και καλός) και υποδηλώνει τις κυρίαρχες αξίες της κάθε εποχής, τις οποίες καλούνται οι νέοι να ενσαρκώσουν].

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΧΗΤΑ

Είναι η περίπτωση του ανθρώπου προπονητή που και μόνο με το χτύπημα στην πλάτη, για τόσα χρόνια, έκανε θαύματα. Δεν θα επεκταθώ για να σας συστήσω τον Κώστα Χήτα, που είχα την τύχη να τον γνωρίζω από τα παιδικά του χρόνια. θα διαβάσετε την επιστολή του και θα δείτε από τον ίδιο, για τα επιτεύγματα ενός ξεχωριστού προπονητή με όρεξη και αποτέλεσμα δηλαδή, για τα «κατορθώματά του».

Προσωπικά πιστεύω ότι θέλει ξεχωριστή ικανότητα να κρατάς τις ισορροπίες.  Όταν είσαι επιφορτισμένος να κρατάς τις ισορροπίες θα  πρέπει να αποδίδεις τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι» προς κάθε κατεύθυνση και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και όταν δεν σου το ζητούν. Είναι το αντίβαρο, που αν δεν τοποθετηθεί στην πλάστιγγα, της ομάδος ή της παρέας, δεν μπορεί να κρατηθεί η ισορροπία.  Διαβάστε την περίπτωση του Καταξιωμένου και κορυφαίου νέου προπονητή κ. Χήτα Κωνσταντίνου και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΧΗΤΑ

 

print

Written by