KID’S ATHLETICS – ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ- ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

21/05/2012
Όταν μιλάμε για μύηση των παιδιών στα διάφορα αγωνίσματα του στίβου μιλάμε για τη βάση του αθλητισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει υψηλή κορυφή σε κανένα αγώνισμα αν δεν υπάρξει πλατιά και γερή βάση. Το πρόγραμμα Kids’ Athletics που ξεκίνησε η IAAF προσφέρει στο παιδί την ευκαιρία να γνωρίσει τα αγωνίσματα του στίβου και να χαρεί … οργανωμένα. Για τα αγωνίσματα τα οποία στηρίζονται στις φυσικές ικανότητες του ατόμου το Kids’  Athletics είναι σε θέση να χαράξει το αυλάκι το οποίο θα κατευθύνει το νερό στο στόχο του. Όταν όμως αναφερόμαστε στα δύσκολα και τεχνικά αγωνίσματα όπως π.χ. το άλμα επί κοντώ, το πρόγραμμα αυτό δεν φτάνει.

Από το πιάσιμο του κονταριού μέχρι το …. άλμα με κοντάρι υπάρχει μεγάλη απόσταση. Εάν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε και το άλμα επί κοντώ θα πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, θα πρέπει να γεφυρώσουμε  την απόσταση από το Kids’  μέχρι το άλμα με κοντάρι.

Το ενδιάμεσο αυτό σκαλοπάτι που χρειάζεται το άλμα επί κοντώ, μπορεί αποδεδειγμένα να το προσφέρει το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ». Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στην παρουσία του «σπαστού κονταριού» το οποίο κρατάει ο προπονητής και τα παιδιά τρέχουν- πιάνουν και εκτελούν άλματα με όλα τα τεχνικά στοιχεία του άλματος επί κοντώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στο «άλμα επί κοντώ  με το σπαστό κοντάρι».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ» ΣΤΑ Γ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ

Επιλέξαμε να μυήσουμε τα παιδιά της Θεσσαλονίκης στο άλμα επί κοντώ. Θεωρήσαμε ότι έχουμε υποχρέωση προς το αγώνισμα και τον Ελληνικό αθλητισμό. Έχουμε τις γνώσεις τις εμπειρίες και τη διάθεση να ασχοληθούμε με τα φαινομενικά δύσκολα.

Προτιμήσαμε να γνωρίσουμε το άλμα επί κοντώ στα παιδιά αλλά και τους συναδέλφους προπονητές. Είναι το πνεύμα του ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ που μας οδηγεί και μας προτρέπει να μη σταθούμε στα εύκολα και τα τετριμμένα. Έχουμε  τη διάθεση να μυήσουμε τα παιδιά στο επί κοντώ και θα το κάνουμε σε παιγνιώδη μορφή, την Κυριακή 27-5-12 το απόγευμα στο Καυτανζόγλειο.

Καλούμε τους συλλόγους αλλά και τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν τι είναι το άλμα επί κοντώ. Μην αμελήσετε να στείλετε τα παιδιά σας, ιδιαίτερα αν το παιδί σας είναι ο τύπος που δεν «κάθεται στα αυγά του». Αν όλη την ώρα τρέχει σκαρφαλώνει σε δέντρα και κρεμιέται από όπου βρει … φέρτε τον θα ενθουσιαστεί με το αγώνισμα.

Ελάτε να παρακολουθήσετε τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις που θα οδηγήσουν τους εντελώς άσχετους με το αγώνισμα, σε εκκολαπτόμενους επικοντιστές.

Οι αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ το ζουν σε τακτά διαστήματα. Οι λοιποί αθλητές δεν έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν (πλην μερικών εξαιρέσεων) γιατί απλούστατα σχεδόν κανένας σύλλογος δεν ασχολείται με το απαιτητικό αυτό αγώνισμα.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ, εμείς θα είμαστε εκεί και θα το χαρούμε εσείς δεν έχετε παρά να στείλετε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν. Είναι μία ευκαιρία που πρέπει να τη δώσετε τουλάχιστον σε όσα παιδιά κρίνετε ότι «κάνουν» για επί κοντώ. Μπορεί ανάμεσα στα παιδιά αυτά να βρίσκεται ο μελλοντικός «Sergey Bubka». Αν δεν δοκιμάσει, έστω μία φορά, δεν θα μάθει ποτέ ότι  “ήταν φτιαγμένος” για το άλμα επί κοντώ.

Εμείς θα περιμένουμε αυτούς που θα θελήσουν να δοκιμάσουν  και θα κάνουμε το καθήκον μας. Ελάτε έστω να δείτε τα άλλα παιδιά να κάνουν άλματα που σίγουρα θα μοιάζουν με το άλμα επί κοντώ.

Κυριακή 27-5-12 απόγευμα ώρα 18:00 στο Καυτανζόγλειο.  (Όσοι προπονητές θέλουν να στείλουν παιδιά θα πρέπει να μας ενημερώσουν μέχρι την Πέμπτη 14-5-12 ώρα 14:00 (Βλέπετε προηγούμενη ανακοίνωση στην πρώτη σελίδα).

print

Written by