ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 3.90 – ΔΡΟΣΟΣ ΦΩΤΗΣ 3.40

Με δύο αθλητές και μάλιστα 14 και 15 χρόνων, συμμετείχε τη 2η ημέρα,  ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Π/Κ (μέχρι και 17 χρόνων). Στο επί κοντώ αγωνίστηκαν και οι δύο και μάλιστα βαθμολογήθηκαν αφού ο Γιώργος Τριανταφύλλου (97) πέρασε το 3.90 και κατατάχτηκε 8ος ενώ ο Φώτης Δρόσος (98) με 3.40 (που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ), κατατάχτηκε 11ος.

Το αξιοπρόσεχτο των αποτελεσμάτων είναι το γεγονός ότι από τους 13 αθλητές που παρουσιάστηκαν και αγωνίστηκαν στο επί κοντώ παίδων μόνον τρεις είναι μικροί (97 και 98). Σίγουρα στο δικό τους πρωτάθλημα, των ΠΠ/Α (97 & 98 μόνον) που θα γίνει στο Ναύπλιο η κατάταξη των αθλητών μας θα είναι … καλύτερη.

Το αξιοπρόσεκτο από το διήμερο των αγώνων στις Σέρρες είναι ότι τους αθλητές συνόδεψαν και ενθάρρυναν  και οι οικογένειές τους. Γονείς και αδέλφια των αθλητών μας , άφησαν τα πάντα και βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Σέρρες, για να χαρούν την προσπάθεια των δικών τους. Επαναλαμβάνω, να «χαρούν την προσπάθεια» γιατί ο κάθε αγώνας θα πρέπει να ξεκινάει για να ανακαλύψει ο αθλητής όλα εκείνα τα συναισθήματα που ξεπροβάλουν  την ώρα του αγώνα. Την αγωνία του άγνωστου, τη χαρά του τερματισμού, την έκσταση από το πέρασμα του πήχη,  τη μαγεία της νίκης, αλλά και «το σκάσιμο» του άκυρου άλματος. Όσο και να φανεί παράξενο, το άκυρο άλμα είναι αυτό που προσφέρει τα δυνατότερα συναισθήματα. Τότε είναι που ο κάθε χαρακτήρας ενεργοποιεί τις δυνάμεις του με οδηγό «το θέλω» του.

Όλα αυτά τα συναισθήματα βρίσκονται καλά κρυμμένα σε κάθε αγώνα και ξεπροβάλουν μόνον σε εκείνους που έχουν το σθένος και τη διάθεση να τα αντιμετωπίσουν συμμετέχοντας στον αγώνα. Ελάχιστα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, στις πρώτες μας συμμετοχές σε αγώνες. Η τιθάσευση των έντονων συναισθημάτων θα πρέπει να είναι ο στόχος μας, όχι υπέρμετρη χαρά από τη νίκη, όχι εγκατάλειψη της προσπάθειας λόγω της πιθανής πρώτης απουτχίας.

Μπράβο στις αθλήτριες και στους αθλητές που αγωνίστηκαν στους Πανελλήνιους αγώνες. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν και τα συναισθήματα που γνώρισαν δεν μπορούν να περιγραφούν. Όσοι θέλετε να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα συζητάμε, δεν έχετε παρά να επιδιώξετε τη συμμετοχή σας σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως πρώτα να βάλετε στόχο, να προσπαθήσετε, να κοπιάσετε «να πιάσετε κάποια όρια» σε κάθε αγώνισμα για να δικαιούστε να αγωνιστείτε! Σίγουρα αξίζει τον κόπο!

print

Written by