ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2012

Με τρεις αθλητές συμμετείχε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ στα «ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2012» που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα.

Ο Μανώλης Κνήτης αγωνίστηκε στο άλμα σε Μήκος όπου με 7.09 (ατομικό ρεκόρ), πλησίασε στην κατάρριψη το ρεκόρ του συλλόγου που κρατάει ο Δημήτριος Πατσουκάκης με 7.12 από το 2005.

Στο άλμα επί κοντώ αγωνίστηκαν 9 αθλητές, από τους οποίους οι:  Σταύρος Κουρουπάκης και Ανδρέας Ευσταθίου, δεν είχαν έγκυρα άλματα.  Την κατάταξη των αθλητών  στο επί κοντώ μπορείτε να τη δείτε στη φωτογραφία. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ από τα ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2012 θα τα βρείτε ΕΔΩ.

ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Το επί κοντώ (Α) τις περισσότερες φορές  προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις σε εμάς.

Ο λόγος είναι απλός, συμμετέχουν αθλητές που «ανδρώθηκαν» μαζί μας στο αγώνισμα και συνεχίζουν ακόμη να συναγωνίζονται με τους νεότερους.

Πώς να μη χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να αγωνίζονται οι παλαιοί μας αθλητές, Μάριος Ευαγγέλου (αγωνίστηκε με τον ΠΑΟ και τώρα ανήκει στην Κηφισιά), ο Δημήτρης Πατσουκάκης (τώρα ανήκει στον Ολυμπιακό) με τους νέους μας αθλητές (Στυλιανού Νίκανδρο, Μπέλο Θεοφάνη κ.ά.); Το να αγωνίζεται ο Μάριος Ευαγγέλου (1981, εύχομαι για πολλά χρόνια ακόμη) με τον Δημήτρη Πατσουκάκη (1987) το Νίκανδρο Στυλιανού (1989) και τον Θεοφάνη Μπέλο (1992) και να μάχονται για τη νίκη είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείς να τιθασεύσεις.
Με αυτές τις συνθήκες, ως προπονητής, δεν μπορείς παρά να χαίρεσαι με το κάθε πέρασμα του πήχη όλων των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα και ιδιαίτερα αυτών που  ανδρώθηκαν «στα χέρια σου».
Εύχομαι σε όλους τους υπέροχους αθλητές του αγωνίσματος να χαίρονται τον αγώνα τους και μαζί με αυτούς να χαιρόμαστε και όλοι όσοι νοιαζόμαστε γι’ αυτούς (προπονητές, γονείς, φίλοι και φίλαθλοι).
Τι ωραίο συναίσθημα! όταν κατεβαίνεις στον αγώνα όχι για να κερδίσεις τον συναθλητή σου αλλά τον εαυτό σου! Προσπαθείς να περάσεις τον πήχη που είναι τοποθετημένος σε ύψος που εσύ ορίζεις ανάλογα με τα προσόντα σου και την προπόνησή σου! Αν στην προσπάθεια να ξεπεράσεις τον πήχη, όσο πιο ψηλά γίνεται, το αποτέλεσμα σε αναδείξει και νικητή … ακόμη καλύτερα.  

Το μεγαλείο του Στίβου “η ευγενής άμιλλα” ξεπροβάλει και δεσπόζει ακόμη και στη μεγαλύτερη ένταση του αγώνα στο στίβο  γιατί υπάρχει ο πήχης, το χρονόμετρο και η μεζούρα!  Όταν έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτός είναι ο αντίπαλός μας τότε αθλητές συνοδοί και φίλοι του αγωνίσματος γίνονται ένα και τα “βάζουν” με τον πήχη, το χρονόμετρο ή τη μεζούρα. Τότε φωτογραφίες σαν και αυτές μπορεί ο καθένας να συναντήσει στις κερκίδες και τους αγωνιστικούς χώρους του στίβου. (Προπονητές, γονείς και «τα όμορφα» όλοι μαζί).

Στο άλμα επί κοντώ, έγινε ένας καλός αγώνας, όπου τόσο οι αθλητές όσο και η κερκίδα (προπονητές και φίλοι των αθλητών ενωμένοι κάτω από την «ίδια ομπρέλα») αγωνιζόντουσαν για το καλύτερο.

Τον αγώνα κέρδισε με 5.42 ο Δημήτρης Πατσουκάκης με ένα υπέροχο άλμα.

Ο Νίκανδρος Στυλιανού, που πέρασε το  5.32, με ένα εξίσου υπέροχο άλμα ήταν 2ος. Με τον αγώνα του αυτό έδειξε ότι οι τρεις άκυρες (στα 5.10) στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ελσίνκι,  ήταν απλά «μία από τις άτυχες μέρες» του αθλητή.  Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι δεν είχε καμία βοήθεια στον αγώνα αφού λόγω συγκυριών (ακύρωση πτήσης της Air Berlin) και παρά την φιλότιμη προσπάθειά μας, δεν καταφέραμε να φτάσουμε έγκαιρα στο Ελσίνκι …

Όταν ένας αθλητής περνάει άνετα το 5.32 με τόσα λάθη στο τελείωμα του άλματος (τα πόδια φεύγουν πλάγια) ο αθλητής είναι σε θέση να κάνει άλματα τουλάχιστον στο 5.50! Γιατί κ. Στυλιανού δεν κάνατε ακόμη το 5.50 το οποίο είναι στις δυνατότητές σας; Γιατί στερείτε τη χαρά από τους προπονητές σας να γιορτάσουν μαζί σας; Έτσι για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης τόσο εσείς όσο και η παρέα σας (που περίμενε πως και πως τη μετάβασή σας στην Κύπρο για να “φάει κερασμένο παγωτό” θα πρέπει να κάνετε από “1000” !!! …  για καλό καλοκαίρι!!!   ΦΛΩΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Πολύ καλός  ο Στέφανος Κουφίδης που προέρχεται από τραυματισμό (πέρασε τα 5.17 και έδειξε ότι πολύ σύντομα, θα είναι και πάλι ο υπέροχος αθλητής Στέφανος Κουφίδης που θα κοσμεί  με την ευγενική και αγωνιστική παρουσία του το αγώνισμα.

Υπέροχος ο Θεοφάνης Μπέλος, ο οποίος πέτυχε να περάσει το 4.90 (ατομική επίδοση) και να είναι στην 4η θέση του αγωνίσματος. Ο Θεοφάνης είναι έτοιμος να μπει στο κλαμπ  των αθλητών που έχουν επίδοση πάνω από 5.00 μ. (αν και χρησιμοποιεί ακόμη κοντάρι 4.60!).

Ο Μάριος Ευαγγέλου ήταν υπέροχος, δεν έχει σημασία που στα αποτελέσματα αναφέρεται 5ος με 4.90.  Τα άλματά του στα υψηλότερα ύψη ήταν πολύ καλά αλλά ο πήχης «ήταν κολλημένος πάνω του», όπου ο Μάριος και ο πήχης… !

Ο Μάριος «Μαριούλης» Ματσούκας πέρασε το 4.70 και γοήτευσε … την κερκίδα!.

Με πολύ καλά στοιχεία ο Κύπριος Ανδρέου Αντώνης που πέρασε το 4.70.

print

Written by