ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

Δανειζόμαστε την παραπάνω παροιμία για να αποδώσουμε χαλαρά και αβίαστα το αποτέλεσμα των αθλητών μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των ΠΠ/ΠΚ-Α, που έγινε στο Ναύπλιο. Ενώ η αθλήτριά μας  Κυριακίδου Στεφανία, με ρεκόρ 2.60 και χρησιμοποιώντας  τον μεταλλικό παλμό (χωρίς λύγισμα), είχε τις λιγότερες ελπίδες διάκρισης (σε σύγκριση με τα αγόρια μας, Τριανταφύλλου και Δρόσο), τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιολογήσουν την παροιμία.

Παρά τις λίγες ελπίδες διάκρισης η Στεφανία-Αντωνία Κυριακίδου, λόγω του μεταλλικού παλμού αλλά και διότι ήταν η μικρότερη όλων των αθλητριών, τα πήγε πολύ καλά αφού πέρασε το 2.50 και το 2.60 με την πρώτη (όσο και το ρεκόρ της) και  κατάφερε να ισοβαθμήσει  στην 4η θέση,  που της έδωσε (8,5 βαθμούς Πανελληνίων αγώνων).

Αντίθετα οι αθλητές μας «δεν τα κατάφεραν αγωνιστικά» και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να διακριθούν και να διεκδικήσουν  μετάλλια.  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΚ_Α και ΠΠ/Α

Ο Φώτης Δρόσος (98) πέρασε το 3.20 με τη 2η και απέτυχε στο 3.30. Η επίδοση τον κατέταξε στην 7η θέση (βαθμολογήθηκε με 6 βαθμούς) αλλά σίγουρα θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και μετάλλιο. Απλά στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν κατώτερος του καλού του εαυτού.

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου (97), με τον αέρα της  2ης καλύτερης επίδοσης (4.00 μ.) και την περυσινή εμπειρία (όπου ήταν 5ος με 3.50), θα ήταν σίγουρα 2ος, αν περνούσε  το ύψος από όπου ξεκίνησε (το 3.70). Δυστυχώς δεν τα κατάφερε να περάσει το αρχικό ύψος, οπότε έχασε την ευκαιρία για κατάταξη (που δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την πρώτη ή τη δεύτερη θέση).  Στο σημαντικότερο  αγώνα της χρονιάς  (για πολλούς και διαφόρους λόγους) ο  Γιώργος παρουσιάστηκε κατώτερος του πραγματικού του εαυτού και φυσικά δεν κατατάχτηκε.

Αυτή είναι η “ομορφιά” του κάθε αγώνα. Κερδίζει ο καλύτερος την συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα και όχι όποιος έχει την καλύτερη επίδοση!!!

Μπράβο  στην Στεφανία γιατί απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της·  

«Ένα καλό μάθημα»  για τους δύο ταλαντούχους αθλητές μας, που όμως στο συγκεκριμένο αγώνα δεν έδειξαν τις πραγματικές τους ικανότητες και πέρασαν …  απαρατήρητοι!!!,

Μπορεί στο Ναύπλιο να πέρασαν καλά … όμως ο σκοπός του ταξιδιού δεν ήταν μόνο το “να περάσουμε καλά”.

Βέβαια με έναν αγώνα κατώτερο των δυνατοτήτων τους, τίποτε δεν χάθηκε, εκτός από τα μετάλλια και την ανταμοιβή των κόπων τους. Αν δε το πάθημά τους, που τους οδήγησε στο να περάσουν απαρατήρητοι, το  μελετήσουν και το αναλύσουν, τότε σημαντικά συμπεράσματα θα βγουν για τους επόμενους αγώνες.

Χάθηκε μια «μάχη» αλλά  ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τέτοιες «μάχες»,  στις οποίες καλούνται οι διεκδικητές της νίκης να αποδείξουν ότι την αξίζουν.

Είμαστε σίγουροι ότι το «πάθημα»  των αθλητών μας θα τους γίνει “μάθημα”  και ότι στον επόμενο αγώνα θα παρουσιάσουν τον πραγματικό τους εαυτό.

ΚΛΑΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!

print

Written by