ΘΗΒΑ ΤΕΛΙΚΟΣ GRANDPRIX – ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο … ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ!

ΘΗΒΑ ΤΕΛΙΚΟΣ GRAND PRIX – ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο … ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ!

Μας αρέσει να βλέπουμε τα γεγονότα από πολλά «παράθυρα», από πολλές οπτικές γωνίες και να τονίζουμε γεγονότα και ενέργειες,  που για πολλούς είναι … λεπτομέρειες.

Για τον Τελικό του θεσμού «Ελληνικά GRAND PRIX», βλέποντας από το κυρίως παράθυρο, (από την αγωνιστική πλευρά) θα λέγαμε ότι είχαμε αρκετές καλές επιδόσεις και μερικά ενθαρρυντικά ατομικά ρεκόρ νέων και ταλαντούχων αθλητών/τριών. Για το σχολιασμό των επιδόσεων και τα αποτελέσματα σας παραπέμπουμε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ …  ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΚΡΗ

Μπορεί το πρωτάθλημα να ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του «ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» το όνομα όμως που έκανε τη διαφορά των αγώνων (από το Α ως το Ω) είναι αυτό του ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΚΡΗ. Από την προετοιμασία των αγώνων (το πρόγραμμα, τα αγωνίσματα, τις δηλώσεις, τις συμμετοχές, τη φιλοξενία, τις μετακινήσεις κ.α.) μέχρι και τη διεξαγωγή των αγώνων  …( τους βατήρες, τους μετρητές του ύψους, τη ρύθμιση του σκουριασμένου δεξιού στυλοβάτη του επί κοντώ (με  τις σφήκες, τις τανάλιες και τα αντισκωρικά) και τόσα άλλα,  όλα έπρεπε να περάσουν από τον «Ρυθμιστή των πάντων».  Τόσο αεικίνητος τόσο απρόβλεπτες οι κινήσεις του, που όταν αποφασίσαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία του, όταν φεύγαμε, μέχρι να πατήσουμε το κουμπί είχε ήδη απομακρυνθεί τρέχοντας στην απέναντι ευθεία! Σπύρο Μπεκρή να είσαι καλά, αεικίνητος με διάθεση για προσφορά και … καλά ξεμπερδέματα με το ανέβασμα της θερμοκρασίας του αυτοκινήτου σου.

 

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ «ΤΟ ΜΕΝ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΘΥΜΟ Η ΔΕ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗ … ΑΣΘΕΝΗΣ»

Η Δήμητρα εδώ και καιρό ένιωσε ενοχλήσεις στην αριστερή ποδοκνημική και έπεσε με τα μούτρα στην αποκατάσταση του προβλήματος. Μη έχοντας άλλο αγώνα και με τρομερή επιθυμία για έναν ακόμη αγώνα τα παράτησε όλα και … δήλωσε έτοιμη.  Όμως η αλήθεια είναι ότι «το μεν Πνεύμα της ήταν πρόθυμο όμως η ποδοκνημική της ασθενής».  Αυτό το λίγο που χρειαζόταν για «να περάσει μέσα» στα άλματα της δεν το είχε, δεν το έβαλε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να περάσει το 3.20 ύψος από το οποίο ξεκίνησε τις προσπάθειές της. Το γνωστό σενάριο, γονείς να τα παρατούν όλα (δουλειές και υποχρεώσεις και να ακολουθούν τη “Φλωρού”). Να δούμε τί θα κάνετε του χρόνου, που θα αγωνίζεται στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και ο παιδαράς Απόστολος; Απόστολε, μέχρι το Σεπτέμβριο θέλω κατακόρυφο τουλάχιστον 5″ (αρχίζουμε από τον τοίχο ή την πόρτα … ρε !!!! τα μάρμαρα στο σαλόνι … τα θέλουμε!).

Παίζουν και οι εξής δύο εκδοχές:

Επειδή στη Θήβα ήρθε και ο Γιώργος Τριανταφύλλου, με την οικογένειά του να δουν τον αγώνα, και για να μη νιώσει άσχημα ο συναθλητής της, που είχε κάνει τρία άκυρα άλματα στο Ναύπλιο, είπε να κάνει και αυτή … σε ένδειξη συμπαράστασης!

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τον Απόστολο (τον αδελφό της Δήμητρας) και τον προπονητή της (υπογράφων),  που όταν ξεκίνησε για τους αγώνες της είχαμε πει ότι “θα κάνεις τρεις άκυρες”. Για να μη μας  διαψεύσει η Δήμητρα προτίμησε να κάνει … τρεις άκυρες!
Είπαμε ρε Δήμητρα, να αγαπάμε τα αδέλφια μας και να ακούμε τους προπονητές μας αλλά … όχι και έτσι!

 

Τελευταία ΝΕΑ !!!

Με όσα ακούμε από την T.V. (πριν από λίγα λεπτά – νέα υπόθεση ντόπινγκ, Χονδροκούκης)! και διαβάζουμε στον τον Ηλ. τύπο – η επιστολή του πατέρα και προπονητή του αθλητή!,
1000 φορές άκυρα και χωρίς ρεκόρ παρά στην κορυφή ως “αλεξιπτωτιστές” με τη βοήθεια “συμπληρωμάτων”. Το ότι οι ανιχνεύσεις των ουσιών μπορεί να έρθουν χωρίς να έχουμε πάρει εν γνώσει μας κάποια ουσία (είναι και αυτή η εκδοχή στο παιχνίδι), δεν μας λέει τίποτε.
Σίγουρα δεν κινδυνεύουμε να γίνουμε καπνιστές αν δεν “αρχίσουμε το κάπνισμα”.
Με το ίδιο σκεπτικό, δεν κινδυνεύουμε να πιαστούμε ντοπαρισμένοι αν δεν αναζητήσουμε την “υποστήριξη” αρχίζοντας, όπως πάντα, από τα “αθώα” συμπληρώματα!

Μετά από όσα ακούμε καθημερινά στο χώρο μας, “στο χώρο του στίβου”  υπάρχει έστω και ένας που να μην συμφωνεί με το “σκεπτικό” του άρθρου μας, που γράψαμε πολύ καιρό πριν;  

Ο τίτλος του ήταν “Μακριά από κάθε είδους συμπληρωμάτων διατροφής“.

Μη χαλιέστε όσοι διαφωνείτε, την δική μου άποψη λέω, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι….  Μερικοί το πήραν κατά γράμμα και λένε … τα δικά τους.  Το μήνυμα είναι ένα …. μακριά από την κορυφή αν είναι να έρθει με “αλεξίπτωτο” … δεν τη θέλουμε αυτήν την κορυφή, ούτε μας συγκινεί αλλά ούτε και τους θαυμάζουμε όταν βλέπουμε “Αλεξιπτωτιστές” στην κορυφή….

Προτιμούμε να κάνουμε συνέχεια ταξίδια (στο Ναύπλιο, στη Θήβα, στην Αθήνα) και να γυρνάμε με την “ουρά στα σκέλια” (γιατί κάναμε άκυρες ή γιατί η προσπάθειά μας δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα), όμως με το κεφάλι ψηλά, γιατί προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το δύσκολο μονοπάτι για να φτάσουμε στο στόχο μας και γιατί δεν θέλουμε να φτάσουμε στην  κορυφή χωρίς να το αξίζουμε.
Δεν θέλουμε να  “πέσουμε με αλεξίπτωτο” στην κορυφή γιατί δε μας γεμίζει και γιατί δεν μας δίνει κανένα λόγο να είμαστε υπερήφανοι…

print

Written by