ΔΕΥΤΕΡΑ 3-9-12 19:00 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ

Μικροί και μεγάλοι, «παιδαράδες και κούκλες» περιμένουμε πως και πώς να έρθει η Δευτέρα για να ξεκινήσουμε. Στην ουσία τη Δευτέρα την περιμένουν όσοι έχουν ακόμη υποχρεώσεις καλοκαιριού!  Οι «ομορφότεροι» ήδη ξεκίνησαν και θα τους βρούμε σχεδόν έτοιμους για την αρχή, όμως όλα θα ρυθμιστούν ανάλογα…

Οι μικροί της παρέας και τα νέα μας παιδιά, θα κάνουν την πρώτη τους συνάντηση τη Δευτέρα στις 19:00 μπροστά στο Κυλικείο του Καυτανζογλείου Σταδίου. Εκεί θα τους περιμένουν οι προπονητές και οι προπονήτριες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να τους χωρίσουν σε γκρουπάκια, με κριτήριο  τώρα στην αρχή την ηλικία και αργότερα τα σωματικά τους προσόντα την ικανότητα αντίληψης και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. (Την πρώτη ημέρα θα ξεκινήσουμε στις 19:15, όσοι έρθουν αργά  … δεν θα τους περιμένουμε και θα μας ψάχνουν).

Απαραίτητα εφόδια για την πρώτη προπόνηση:

Αθλητικά παπούτσια, σορτσάκι (τώρα που έχει ζέστη, αργότερα φόρμα πάνω κάτω), μπλουζάκι αθλητικό (αμάνικο ή κοντομάνικο) και ένα εφεδρικό μπλουζάκι για να αλλάξουμε εφόσον  ιδρώσουμε.  Ένα μπουκαλάκι νερό και όλα τα άλλα … αφήστε τα σε εμάς.

Για να μείνουν  τα παιδιά στην παρέα μας θα πρέπει να μας δείξουν ότι έρχονται στην προπόνηση με διάθεση να μάθουν και να ασκηθούν. Μέσα από την άσκηση και το παιχνίδι, οι προπονητές θα φροντίσουν να τους περάσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει η φυσική αγωγή στο σχολείο και στο σύλλογο.  

Ο σκοπός της φυσικής αγωγής στο σχολείο και της προπόνησης στο στάδιο, όπως εμείς το βλέπουμε, είναι να προετοιμάσει τα παιδιά για έναν υγιή τρόπο ζωής και επικεντρώνεται στη συνολική τους σωματική και διανοητική ανάπτυξη. Το προσπαθούμε δίνοντας έμφαση στις σημαντικές κοινωνικές αξίες όπως:  η δικαιοσύνη, η αυτοπειθαρχία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, το πνεύμα της ομαδικότητας, πνεύμα εντιμότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της ανεκτικότητας, κ.α. στοιχεία που συνοψίζονται και εμπεριέχονται στη φράση «ευ αγωνίζεσθαι» ή “fairplay”.

Για να καταφέρουμε όμως, να περάσουμε στα παιδιά μας όλα τα παραπάνω,  θα πρέπει οι μικροί μας «αντάρτες» να προσέχουν σε αυτά που τους λένε οι προπονητές τους, να είναι υπάκουοι και να έρχονται στην προπόνηση επειδή το θέλουν.  Εμείς θα επιδιώξουμε, μέσα από τον αθλητισμό … να κάνουν φίλους…

Ο Ρόλος του γονέα.  Σε αυτόν τον τομέα, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της γνωριμίας του παιδιού με το στίβο, οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν προετοιμάζοντας το παιδί και προτρέποντας το να κάνει το πρώτο βήμα της γνωριμίας με τον Κλασικό Αθλητισμό.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να «αφουγκραστούν» το παιδί τους και εάν δουν ότι το παιδί δεν είναι ευχαριστημένο, εάν δουν ότι δεν χαίρεται την προπόνηση, εάν δουν ότι το παιδί έρχεται «αγγαρεία» στην προπόνηση, να του δώσουν  και άλλες ευκαιρίες με άλλα αθλήματα (κολύμβηση, αθλοπαιδιές κ.α.) που ίσως να ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία  και στην προσωπικότητα του παιδιού.

Προσοχή!  ΟΧΙ με το ζόρι στην προπόνηση αν δεν το θέλει και το παιδί. Στόχος στα πρώτα βήματα της ενασχόλησης του παιδιού με τον αθλητισμό είναι να περνάει καλά το παιδί, να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο, όλα τα άλλα ακολουθούν.

print

Written by