ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ο στόχος της παρέας μας  (του ΑΣ ΡΗΓΑΣ), είναι να μυήσει στον αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά!  Θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά «μας» να γνωρίσουν τον κλασικό αθλητισμό και ενταγμένα σε έναν οργανωμένο σύλλογο, να ζήσουν όλα εκείνα τα συναισθήματα της προπόνησης και του αγώνα του Στίβου. Συναισθήματα μοναδικά που «χαράσσουν καρδιές» και που μόνο με τη συμμετοχή του στον αγώνα μπορεί κάποιος να ζήσει.

Απώτερος σκοπός μας είναι, μέσα από τον αθλητισμό (την καθημερινή επαφή με τα παιδιά στην προπόνηση και τον αγώνα), να περάσουμε στον τρόπο σκέψης των παιδιών μας ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ, οι οποίες θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Λέμε ΝΑΙ στον Αθλητισμό και στον Πρωταθλητισμό με τον απαραίτητο όρο να συνυπάρχει και η αντίστοιχη προσοχή στη διάπλαση του χαρακτήρα και τον τρόπο σκέψης των παιδιών.

Θέλουμε να είμαστε σε θέση να βρούμε «το κουμπί» του κάθε παιδιού για να μπορέσουμε να του περάσουμε, με τον τρόπο μας, όλα τα παραπάνω. Η διαδικασία προσέγγισης των μικρών «ανταρτών» γίνεται πιο δύσκολη και απαιτεί περισσότερο χρόνο όταν τα παιδιά σε ένα γκρουπ είναι πολλά.

Η προσέλευση των νέων μας αθλητών είναι αθρόα.  Η αντιμετώπιση της κατάστασης με την επάνδρωση του τμήματος με περισσότερους προπονητές, θα μπορούσε να ήταν η λύση αλλά, οι χώροι άθλησης στο Καυτανζόγλειο μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν ορισμένο αριθμό παιδιών.  Θα περιμένουμε μερικές ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η προσέλευση και των παλαιών μας αθλητών και όταν θα έχουμε σαφή αριθμητική εικόνα για κάθε γκρουπ, πιθανά κάποιες ηλικίες να λειτουργήσουμε σε δύο κύματα. Π.χ. 17:00-18:45 και 19:00 -20:45 ή και σε διαφορετικές ημέρες.  

Θέλουμε να κρατήσουμε τα γκρουπ με μικρό αριθμό παιδιών για να υπάρχει η απαραίτητη προσοχή ώστε να βρούμε «το κουμπί» του καθενός. Εάν δεν βρεθεί το κουμπί, εάν δεν βρεθεί τρόπος επικοινωνίας με το παιδί, ότι και να κάνουμε … ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ.

Το στοίχημά μας, και η διάθεσή μας είναι να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ με το κάθε παιδί, με το “εύκολο” αλλά και κυρίως με το … “δύσκολο”.

Οι φωτογραφίες από την προπόνηση της Δευτέρας 17-9-12.  Στις φωτογραφίες:  το γκρουπ της κ. Σοφίας (7-8 ετών),  της κ. Μαρίας (9-10 ετών), της κ. Έλλης (9-11 ετών), του κ. Νίκου (12-17 ετών).  Στη σημερινή προπόνηση ο αριθμός των αθλητών σε κάθε γκρουπ κρατήθηκε σχετικά μικρός αφού κάποια γκρουπ μοιράστηκαν στα δύο.
Από τις σημερινές φωτογραφίες λείπουν οι μικρότεροι σε ηλικία, που δεν τους φωτογραφήσαμε γιατί εκείνη τη στιγμή έπαιζαν. Στην επόμενη προπόνηση θα φωτογραφήσουμε μόνον το γκρουπ των «μικρών» μας, δηλαδή το γκρουπ της κ. Νικολέττας (5-6 ετών).

Το γκρουπ των Ρίψεων του κ. Γιώργου Φαρμάκη, θα αρχίσει από αύριο Τρίτη. Η συνάντηση των αθλητών που θέλουν να σχοληθούν με τις ρίψεις θα γίνει μπροστά στο Κυλικείο του Καυτανζογλέιου στις στις 18:00.

Οι προπονήσεις των αθλητών του άλματος επί κοντώ το γκρουπ του κ. Φώτη Κατσίκα συνεχίζονται καθημερινά στις 18:00.

Το γκρουπ του κ. Γιώργου Παπαϊακώβου, Μήκος Τριπλούν, συνεχίζει καθημερινά στις 17:30.
 

print

Written by