Η ΜΥΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ & ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν τη διάθεση να προσπαθήσουν να πετύχουν και στα «δύσκολα». Διδάσκουμε στα παιδιά μας και όλα τα Τεχνικά αγωνίσματα από τα πιο απλά, τους Δρόμους μέχρι και τα πολύπλοκα και τεχνικά όπως Μήκος, Τριπλούν Εμπόδια, ρίψεις αλλά και το Άλμα επί κοντώ!  

Οι αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι οι τυχεροί της υπόθεσης. Όλοι, από την ηλικία των 7-8 χρόνων και μετά δοκιμάζουν όλα τα τεχνικά αγωνίσματα. Τα δοκιμάζουν σε παιγνιώδη μορφή, χωρίς μεγάλες εντάσεις και οι προπονητές «βλέπουν». Σταδιακά εντάσσουν τα παιδιά σε ομάδες αγωνισμάτων (Δρόμοι, άλματα, ρίψεις κ.α.) ανάλογα με τα «σωματικά τους προσόντα», την ικανότητα μάθησης αλλά και τα ψυχικά τους χαρίσματα.

Με τον ίδιο τρόπο, σε παιγνιώδη μορφή γίνεται και η μύηση των παιδιών στο άλμα επί κοντώ, με τη βοήθεια του «σπαστού κονταριού», εύκολα και ακίνδυνα. Οι προπονητές από την πρώτη επαφή με το κοντάρι  μπορούν να καταλάβουν αν το συγκεκριμένο παιδί έχει τα προσόντα να ασχοληθεί με επιτυχία με το άλμα επί κοντώ.

Εμείς έχουμε τις γνώσεις και τη διάθεση να σας διδάξουμε και το επί κοντώ. Εσείς στην αρχή γνωρίστε το, χαρείτε το και αν θέλετε και τα δύσκολα δεν έχετε παρά να μας το πείτε. Σε όσους έχουν τα προσόντα (όλο το πακέτο!!!)  για το επί κοντώ θα σας το προτείνουμε. Η συνέχεια είναι υπόθεση «των θέλω», των στόχων και των επιλογών των αθλητών και των γονέων τους.

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ : ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΟΥ

Για να πάρετε μια γεύση του πόσα πολλά χρειάζονται για ένα πετυχημένο άλμα με κοντάρι σας κοινοποιούμε την ανάλυση ενός άλματος των Γιώργου Τριανταφύλλου (1997) και Απόστολου Σολομωνίδη (1998). Η ανάλυση ενός άλματος στην προπόνηση του Γιώργου τριανταφύλλου και του Απόστολου Σολομωνίδη. Τα άλματα των δύο αθλητών σε βίντεο.

 

Μπορεί το επί κοντώ να είναι σχετικά δύσκολο αγώνισμα αλλά όποιος το δοκιμάσει και (έχει τη διάθεση και τα προσόντα για το αγώνισμα) θα το λατρέψει και δεν θα το  εγκαταλείπει ποτέ.

print

Written by