“go-go-fund” ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

Πριν από αρκετό καιρό πήραμε το παρακάτω e-mail από το Σύμβουλο του Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και πατέρα των αθλητών μας Ναταλίας και Γιώργου Τριανταφύλλου, Βαγγέλη Τριανταφύλλου. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν είχαμε το χρόνο να το μελετήσουμε και έτσι το αφήσαμε για αργότερα. Προχθές το μελετήσαμε. Το βρήκαμε ως ιδέα καταπληκτική και γιαυτό σας την κοινοποιούμε και σας παρακαλούμε να τη μελετήσετε. Ως αθλητικός σύλλογος, έχοντας ανάγκη αρκετών οργάνων για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, σκεφτόμαστε να το χρησιμοποιήσουμε αλλά δεν βιαζόμαστε. Αφήνουμε λίγο χρόνο να το μελετήσουν όσοι έχουν το χρόνο και στη συνέχεια ίσως ανταλλάξουμε απόψεις και ακούσουμε τις πιθανές προτάσεις σας.  

Το  e-mail που μας στάλθηκε στις 2-9-2012 από τον κ. Τριανταφύλλου.

Γεια σας φίλοι μου,

Καθώς ξεκινάει το φθινόπωρο και όλα μπαίνουν σε ένα ρυθμό (δουλειές, υποχρεώσεις, κτλ), αποφάσισα να ξεκινήσω μια νέα προσπάθεια, μια νέα ιστοσελίδα  Το www.go-go-fund.gr

Τι είναι το go-go-fund;

Το Go-Go-Fund είναι ένα siteπου υποστηρίζει τη δυνατότητα του Crowd funding με στόχο την χρηματοδότηση έργων – σχεδίων.Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω σύντομα τι είναι το Crowd funding.

Το «Crowd funding» είναι μια νέα μορφή χρηματοδότησης, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως «χρηματοδότηση από το πλήθος» ή µε τον όρο «διαδικτυακή µικροχρηµατοδότηση». Το Crowd funding είναι ένας τρόπος για την συγκέντρωση χρημάτων με τη χρήση του Διαδικτύου και των τεχνολογιών κοινωνικής δικτύωσης (socialmedia).

Καλλιτέχνες, δημιουργοί, ερευνητές, συγγραφείς και πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν μια ιδέα ή ένα έργο και για το οποίο χρειάζονται κάποιο κεφάλαιο για να το υλοποιήσουν, μπορούν μέσω του Crowd funding να βρουν το κεφάλαιο που χρειάζονται. Το Crowd funding, επιτρέπει σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν κάποιο επιχειρηματικό δάνειο από την τράπεζα, να μαζέψουν μικροποσά χορηγιών από διάφορους χορηγούς (φίλους και γνωστούς) και να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους. Η βασική ιδέα είναι ότι οι υποστηρικτές, οι φίλοι, οι γνωστοί μπορούν ο καθένας να δώσει ένα μικρό ποσό ή μεγαλύτερο, το οποίο αθροιστικά θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου χρηματοδότησης.

Στη διεθνή αγορά (http://www.kickstarter.com/, http://www.indiegogo.com/) κάθε εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες δημιουργοί χρηματοδοτούνται διεθνώς με μεγάλα ποσά για διάφορα έργα από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, της τέχνης, της τεχνολογίας, το σχεδιασμό, των τροφίμων, τις εκδόσεις και άλλων δημιουργικών τομέων.

Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω και στην Ελλάδα ένα παρόμοιο site. Ξέρω ότι σε σχέση με την Αμερική έχουμε πολλές διαφορές. Εκεί η χρήση πιστωτικών καρτών και η χρήση τρόπων ηλεκτρονικών πληρωμών μέσα συστημάτων όπως το PayPalείναι κάτι κοινό. Στην Ελλάδα λίγοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες και λίγοι είναι αυτοί που θα χρηματοδοτούσαν κάποιο έργο έστω και με ένα ποσό των 5 ευρώ.

Αλλά καθώς στη Ελλάδα σήμερα, με την οικονομική κρίση, δεν υπάρχουν και πολλές δυνατότητες χρηματοδότησης νέων ανθρώπων, σκέφθηκα ότι θα μπορούσα μέσω του siteτου Go-Go-Fund να δώσω αυτή την νέα δυνατότητα του Crowd funding.

Θα ήθελα να επισκεφθείτε το site. Θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας, τρόπο χρηματοδότησης κτλ, και στην επιλογή «Πληροφορίες» αλλά και στην επιλογή “FAQ”.

Αυτή την στιγμή δεν τρέχει κάποιο έργο. Έχω ανεβάσει ενδεικτικά ένα έργο ως δείγμα. Ευελπιστώ σύντομα να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν την εμπειρία του Crowd funding.

Περιμένω τα σχόλια – παρατηρήσεις.

Ακόμη θα ήθελα να προσπαθήσετε να διαδώσετε το site στους γνωστούς και φίλους σας. Είτε με προώθηση του mail είτε με συνδέσεις

www.go-go-fund.gr

Facebook

http://www.facebook.com/pages/GoGofund/357450447667229

Twitter

https://twitter.com/gogofund

google+

https://plus.google.com/u/0/101850358192880236031/posts

ΒαγγέληςΤριανταφύλλου

print

Written by