Ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΙΨΕΩΝ

Το γκρουπ των Ρίψεων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ με προπονητή τον κ. Γιώργο Ερ. Φαρμάκη, έχει αρχίσει ήδη τις προπονήσεις.  Οι ημέρες και ώρες που θα λειτουργήσει το γκρουπ, αυτήν την εβδομάδα, είναι:  Παρασκευή 21-9-12  από τις 18:00–20:30 και  Σάββατο (πρωί) από τις   10:30–13:00.

Οι προπονήσεις  από την επόμενη εβδομάδα (24-9-12), θα γίνονται κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ στις 18:00-20:30 και τα ΣΑΒΒΑΤΑ (πρωί) 10:30 – 13:00.

Η συνάντηση των αθλητών, που θα ασχοληθούν με τις ρίψεις,  θα γίνεται για μερικές προπονήσεις ακόμη (μέχρι να οργανωθεί η ομάδα) μπροστά στο Κυλικείο του Καυτανζογλείου.  Στη συνέχεια ο χώρος συνάντησης θα καθοριστεί από τον κ. Φαρμάκη Γιώργο.

Την ομάδα των Ρίψεων θα επανδρώσουν (από τους ΠΠ/Α και μεγαλύτεροι) όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τις ρίψεις και από τους μικρότερους (ΠΠ/Β)  όσοι επιλεγούν, με βάση τα προσόντα τους. (Στις ρίψεις πάνε οι … δυνατοί)!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.   

Τα αγωνίσματα των ρίψεων είναι:  (Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Ακοντισμός, και η Σφυροβολία).  

Οι ικανότητες που χρειάζονται για να ξεχωρίσεις στις ρίψεις είναι ο  συνδυασμός της δύναμης και της ταχύτητας (συντελούν στην ταχύτητα απελευθέρωσης του οργάνου, σημείο κλειδί για τις ρίψεις).  

Στις μικρές ηλικίες γίνονται τα αγωνίσματα:  Το Μπαλάκι (200 gr), η Σφαιροβολία (με ελαφρύτερη σφαίρα (3 – 4 Kgr.) και η ρίψη της Ιατρικής μπάλας (2 ή 3 Kg) με δύο χέρια πάνω από το κεφάλι, που δείχνουν την ικανότητα των  παιδιών στις ρίψεις.

Στα αγωνίσματα των ρίψεων οι αθλητές προσπαθούν να ρίξουν τα «όργανα» (Σφαίρα, Δίσκο, Ακόντιο και Σφύρα) όσο πιο μακριά μπορούν. Στις ρίψεις πλεονεκτεί ο ψηλός αθλητής (με μεγάλα άκρα) και με μεγάλη μυϊκή μάζα (πολλά κιλά)·  κιλά όμως γυμνασμένα και όχι … σε παχάκια)!  

Αντίθετα στα άλματα, επειδή ο αθλητής πρέπει να «στείλει» τα κιλά του μακριά – να πηδήξει ο ίδιος μακριά (Μήκος  και Τριπλούν), ή να πηδήξει ψηλά, να περάσει επάνω από τον πήχη (ύψος και επί κοντώ), τα κιλά του αθλητή παίζουν ρόλο. Ο αθλητής επιδιώκει να γίνει γρήγορος και δυνατός και παράλληλα να έχει σχετικά λίγα κιλά.

Με άλλα λόγια, στις ρίψεις πάνε οι «Παιδαράδες» και στα άλματα και τους δρόμους οι … «Φλώροι»!!!   (Στο μυαλό μου έχω από τη μια τον Δισκοβόλο κ. Γιώργο Τρέμο  και από την άλλη τον δρομέα (400 μ.) κ. Δημήτρη Γράβαλο και τους επικοντιστές (κ.κ. Πατσουκάκη-Στυλιανού –Μπέλο) και είπα να χαρούν και λίγο … οι ρίπτες!!!)

print

Written by