1η ΚΑΙ 3η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Το πρόγραμμα “Παίζω επί κοντώ” στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά  ξετρελάθηκαν!.

Με το ίδιο πρόγραμμα “παίζω επί κοντώ” και το “σπαστό κοντάρι” μυήθηκαν στο επί κοντώ οι:  Πατσουκάκης Δημήτρης (ρεκόρ 5.55), Μπέλος Θεοφάνης (ρεκόρ 4.90), Δήμητρα Σολομωνίδου (3.40) αλλά και ο Γιώργος Τριανταφύλλου (1998) που εχθές πέρασε (4.10) ενώ ακόμη είναι στην κατηγορία των ΠΠ/Α.
Στις διπλανές δύο φωτογραφίες ο Γιώργος Τριανταφύλλου, όταν πριν τρια χρόνια, γνώριζε το επί κοντώ στο Καυτανζόγλειο με “το σπαστό κοντάρι” και εχθές όταν με αυτό το υπέροχο άλμα πέρασε το 4,10.

Στα πλαίσια της σταδιακής γνωριμίας των παιδιών με τα αγωνίσματα στίβου, την 1η Οκτωβρίου θα γνωρίσουν το άλμα επί κοντώ, σε παιγνιώδη μορφή.

Στην αρχή θα δοκιμάσουν τα παιδιά που θα “προκριθούν” δηλαδή που θα έχουν μάθει τις βασικές ασκήσεις, τις οποίες θα ορίσουν οι προπονητές στις επόμενες προπονήσεις. (Παιδιά βάλτε τα δυνατά σας να μάθετε τις βασικές ασκήσεις).
Θα ξεκινήσουμε από τις ηλικίες των 14-13-12-11-10 ετών… και θα φτάσουμε μέχρις εκεί, που θα μπορούν να κάνουν τις “βασικές ασκήσεις” για το άλμα επί κοντώ.  

Με τον ίδιο ρυθμό, σε παιγνιώδη μορφή στην αρχή, θα γνωρίσουμε και όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα του στίβου.
Μετά το πρώτο δίμηνο, τα μεγαλύτερα παιδιά που θα ξεχωρίσουν και που θα έχουν τα ίδια κινητικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν «ομάδα» π.χ. η Ομάδα για τις Ταχύτητες και τα άλματα, τις Ρίψεις, τους δρόμους αντοχής κ.ά..

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ!

Κύριε Χρυσοστομίδη Χρήστο, έφτασε η ώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στις καταπληκτικές κόρες σου,  Αφροδιτούλα και Μαράκι, εδώ και μερικά χρόνια. (Η φωτογραφίααπό από την ημέρα της υπόσχεσης, 3 χρόνια πριν).  

Έφτασε η ώρα  να τους διδάξουμε το άλμα επί κοντώ, που τόσο πολύ θέλουν να γνωρίσουν. Θα είστε οι προσκεκλημένοι μας για όσες προπονήσεις θελήσουν τα κορίτσια. Μην ανησυχείτε! δεν θα σας ζητήσουμε να εγγραφείτε στο σύλλογό μας, αφού και εσείς δραστηριοποιείστε στον ίδιο χώρο.  Θα είναι χαρά μας να εκπληρώσουμε την επιθυμία των κοριτσιών να γνωρίσουν το άλμα επί κοντώ. Σας περιμένουμε.

print

Written by