ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι ίσως ο μοναδικός από τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης που καλλιεργεί σε βάθος και το άλμα επί κοντώ. Μπορούμε και θέλουμε να έχουμε στο άλμα επί κοντώ πλήρεις ομάδες σε αγόρια και κορίτσια σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.  Όλοι οι αθλητές μας μυούνται σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, ακόμη και  στο άλμα επί κοντώ! Η αρχή γίνεται σε παιγνιώδη μορφή, με το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ».  Όσα παιδιά προτιμούν τα δύσκολα και «τα καταφέρνουν με τις απαιτήσεις του επί κοντώ» περνούν από την παιγνιώδη μορφή και στην εκμάθηση του «επί Κοντώ» με μεταλλικό παλμό.
Δημιουργείται ομάδα νέων επικοντιστών.
Ήδη στο σύλλογο υπάρχουν παιδιά που θέλουν και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να ασχοληθούν με το επί κοντώ. Είμαστε πλέον σε θέση και μπορούμε να δημιουργήσουμε την ομάδα των «μελλοντικών επικοντιστών».

Καλούμε, τα παιδιά που ΘΕΛΟΥΝ να ασχοληθούν ειδικά με το άλμα επί κοντώ (από 12 ετών και επάνω – γεννημένοι το 2000 και νωρίτερα), να δηλώσουν στους προπονητές τους ότι επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα των «μελλοντικών επικοντιστών». Την ομάδα αυτή θα αναλάβει ο κ. Χατζητάκης Τηλέμαχος σε συνεργασία με τις κ.κ. Κυριακίδου Μαρία και Μητράκου Ελισάβετ και την εποπτεία του  κ. Κατσίκα Φώτη. Ο κ. Χατζητάκης θα ασχολείται αποκλειστικά με το επί κοντώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17:30 μέχρι τις 19:30. Το πρόγραμμα των άλλων ημερών παραμένει όπως έχει.
Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το γκρουπ του άλματος επί κοντώ. Η επιλογή των αθλητών και αθλητριών θα γίνει από τους προπονητές με βάση τις μέχρι τώρα επιδόσεις  τους στις προπονήσεις, με την απαραίτητη προϋπόθεση «να θέλει»  το παιδί και να εγκρίνουν οι γονείς.
Στην ομάδα των μελλοντικών επικοντιστών θα μπορούν να ενταχθούν, όσα παιδιά φθάνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα ικανοτήτων, τα οποία θα βεβαιώνουν οι προπονητές τους. Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας αθλητής  για να έχει μέλλον στο άλμα επί κοντώ είναι: Ταχύτητα, Τεχνική (να μαθαίνει εύκολα νέες κινήσεις), αλτική ικανότητα και δύναμη στα άνω άκρα. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει υπομονή, να μη φοβάται τα ύψη, να έχει λίγα σχετικά κιλά και αν διαθέτει όλα τα παραπάνω, όσο πιο ψηλός τόσο το καλύτερο.

print

Written by