ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους αθλητές μας να δουν τα δυνατά σημεία τους αλλά και τις αδυναμίες τους.  Ο Στίβος είναι ίσως το μοναδικό Άθλημα στο οποίο ο κάθε σωματότυπος, ο κάθε άνθρωπος «που θέλει» να αγωνιστεί,  θα βρει κάποιο αγώνισμα που θα ταιριάζει  στις ικανότητές του. Ο γρήγορος, ο λεπτός, ο γεματούλης, ο δυνατός, ο ευκίνητος, ο ψηλός, ο «όμορφος…», ο κούκλος ,  όλοι μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή τους σε αγώνες στίβου.  Είναι φυσικό, αν  διοργανώνουμε μόνον αγώνες δρόμων ταχύτητας να διακρίνονται συνέχεια οι γρήγοροι. Όσοι είναι αργοί αλλά έχουν αντοχή θα βγαίνουν πάντα τελευταίοι!  Επίσης ο δυνατός, ο παιδαράς που «τα έχει τα κιλάκια του»,  θα δυσκολευτεί στα άλματα ή τους δρόμους αντοχής. Όμως σίγουρα θα τα καταφέρει καλύτερα στις ρίψεις (στο μπαλάκι, τη σφαίρα, το δίσκο, στην ιατρική μπάλα).
Με άλλα λόγια, στόχος μας είναι να δώσουμε σε κάθε παιδί την ευκαιρία να αγωνιστεί και να τα βρει  κάποιο αγώνισμα που θα «τα καταφέρει» όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

1) Την εβδομάδα 22-28/10/12, όλα τα ηλικιακά γκρουπ, θα αγωνιστούν στους δρόμους ταχύτητας (οι αποστάσεις ανάλογα με την ηλικία,  π.χ. 40-60-80 -100μ.).
2) Την εβδομάδα 29/10 μέχρι 3/11 στις Ρίψεις (μπαλάκι, ιατρική μπάλα, σφαίρα!).
3) Την εβδομάδα 5/11 μέχρι 10/11 Άλμα σε Μήκος και άλμα χωρίς φορά.
4) Την εβδομάδα 12/11 μέχρι 17/11 στην Αντοχή (400-600-1000μ.).

Παράλληλα η κάθε προπονητής/νήτρια θα ακολουθεί το πρόγραμμά του/της με τις παράπλευρες δραστηριότητες (στρώματα, πλινθία, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια κ.α.).  Όταν ολοκληρωθεί ένας «κύκλος αγώνων» θα επαναλαμβάνονται τα αγωνίσματα με τη σειρά που θα κρίνει ο κάθε προπονητής, δίνοντας πλέον έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων και χρησιμοποιώντας τις Προσωπικές Ατομικές καρτέλες (βλέπετε στο παρακάτω άρθρο).

print

Written by