ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2012 ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2012 ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Οι μεταγραφές στο Στίβο γίνονται κάθε χρόνο από τις 15 μέχρι 31 Οκτωβρίου. Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν σκίζεται να πάρει έτοιμους αθλητές για να ισχυροποιηθεί. Δεν μας συγκινούν ιδιαίτερα οι κάποιοι βαθμοί  που θα μας προσθέσουν οι έτοιμοι αθλητές. Όμως προσφέρει στέγη και αγκαλιάζει τους αθλητές που για τον Α ή Β λόγο επιθυμούν να ενταχθούν στη δύναμη του συλλόγου. Δεν έχουμε τη δυνατότητα, αλλά ακόμη και να την είχαμε, δεν θα προσφέραμε οικονομικά ανταλλάγματα για την ενδυνάμωσης του συλλόγου με μεταγραφές, κάτι που κάνουν συστηματικά κάποιοι «ισχυροί οικονομικά» σύλλογοι. Δεν  τάζουμε τίποτε άλλο εκτός από την υπεύθυνη προπονητική καθοδήγηση και το «αγκάλιασμα του αθλητή» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) από το σύλλογο.

Είναι γνωστό ότι στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ ο αθλητής είναι πάνω από όλα και όλους. Σε κανέναν αθλητή, που θέλει να φύγει από το σύλλογο, δεν αρνηθήκαμε και ούτε θα αρνηθούμε να δώσουμε μεταγραφή.

Για φέτος (2012) θα δώσουμε μεταγραφή σε όσους μας το ζητήσουν.
1.  Ήδη μας ζήτησε ο Νίκος Σπυρόπουλος (άλμα επί κοντώ),  «Mεταγραφή λόγω μετοίκησης για επαγγελματικούς λόγους» για το  Γ.Σ. Γλυφάδας. Σαφώς και θα τη δώσουμε.
2. Ο δεύτερος αθλητής, για τον οποίο ενδιαφέρεται ο σύλλογος ΣΚΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, είναι ο Παρασκευάς-Κωνσταντίνος Ρεζές (100-200-400) «Μεταγραφή λόγω σπουδών στο Νομό του τόπου Σπουδών». Σαφώς και θα τη δώσουμε.
3. Με το ίδιο σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε επιθυμία των αθλητών μας.

Είναι φυσικό επακόλουθο να χωρίζουν κάποτε οι δρόμοι με τους αθλητές μας. Είτε επειδή φεύγουν σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν, είτε για επαγγελματική αποκατάσταση, είτε και για οικογενειακούς λόγους. Μπορεί να φεύγουν από το σύλλογο, όμως δεν ξεκολλάνε από την καρδιά μας και την οικογένειά μας. Πώς να ξεχάσεις και να διαγράψεις ένα Νίκο Σπυρόπουλο ή έναν Πάρη Ρεζέ; Δε γίνεται! Δε γίνεται κυρίως λόγω του χαρακτήρα των συγκεκριμένων και της διαγωγής τους για όσα χρόνια είμαστε μαζί. Κούκλοι, να είστε καλά, σας αγαπάμε!

Το να ζητήσουν μεταγραφή οι αθλητές που αλλάζουν πόλη είναι και σωστό και τίμιο. Είναι σωστό και τίμιο για τους συλλόγους με τους οποίους θα συνεχίσουν να προπονούνται. Με ποια λογική, εφόσον ζουν πλέον σε άλλες πόλεις και προπονούνται καθημερινά με άλλους προπονητές (που πληρώνουν άλλοι σύλλογοι), να παραμένουν στο σύλλογό από τον οποίο ξεκίνησαν;  Ούτε δίκαιο είναι αλλά ούτε και το επιθυμούμε. [Η περίπτωση του να προπονούνται με Ομοσπονδιακούς προπονητές που πληρώνει ο ΣΕΓΑΣ ή με προπονητές που πληρώνει ο αρχικός τους σύλλογος διαφέρει].

Όμως, ενώ ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ έχει αυτή τη φιλοσοφία, την οποία και ακολουθεί κάθε χρόνο, υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Φεύγουν π.χ. οι αθλητές τους από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για σπουδές και ενώ για 4-5-6 χρόνια θα βρίσκονται και θα προπονούνται στην Αθήνα, κρατούν τους αθλητές στο σύλλογο και ζητούν «φιλικές εκδουλεύσεις» (στο τζάμπα) από συναδέλφους προπονητές! Με άλλα λόγια αφήνουν τους αθλητές ξεκρέμμαστους, στην καλή διάθεση του προπονητή (που τους κάνει τη χάρη, να ασχολείται μαζί τους) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των αθλητών!  Μπορεί ο συνάδελφος να κάνει το καλύτερο δυνατό όμως, δεν έχει … κίνητρο! Ούτε είναι και τίμιο, ο σύλλογος του εν λόγω προπονητή να πληρώνει προπονητές (όσο τους πληρώνει) και αυτοί να προπονούν αθλητές άλλων συλλόγων.

Η ιστορία καταντάει “κουτοπονηριά” αν συνδυαστεί και με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις κυρίως τώρα, που ο ΣΕΓΑΣ καθιέρωσε τη «Σολομώντεια λύση» για αυτές τις περιπτώσεις. Στους αθλητές που αλλάζουν πόλεις, λόγω σπουδών ή για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους, επιτρέπει τη μεταγραφή με τη δίκαια λύση (για τρία χρόνια οι δύο σύλλογοι να μοιράζονται τις οποιεσδήποτε βαθμολογικές επιτυχίες του αθλητή).  

Το βρίσκουμε σωστό και δίκαιο και μάλιστα με δική μας πρόταση πέρασε στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ 2012 η διάταξη που εμφανίζεται με κόκκινο (είναι φετινή προσθήκη) και αναφέρεται σε φοιτητές που μετακινούνται σε πόλεις που είναι κάτω από 250 χιλιόμετρα, και που με τη συγκατάθεση του συλλόγου τους, μετακινούνται σε νέο σύλλογο του Νομού που σπουδάζουν.

Χαιρόμαστε αφάνταστα που αθλητές που μετοίκησαν και θα μπορούσαν να μας ζητήσουν μεταγραφή ή ακόμη και να την πάρουν χωρίς καν να μας ρωτήσουν, γιατί το δικαιούνται, μας δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στο σύλλογο. Το τελευταίο είναι «όλα τα λεφτά».

Όμως θα θέλαμε να συμβουλέψουμε τους αθλητές που μας Τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους· Θα τους λέγαμε  να το σκεφτούν ξανά κυρίως αν θέλουν να συνεχίσουν να γυμνάζονται και σκοπεύουν να ζητήσουν τη «βοήθεια» κάποιου φίλου προπονητή. Ίσως θα ήταν πιο τίμιο σε αυτή την περίπτωση να μας ζητήσουν να τους δώσουμε μεταγραφή. Εμείς είμαστε ΕΔΩ ακόμη και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, εσείς αποφασίζετε.

 Όπως και να έχει, η αγάπη μας και για όσους ζητούν μεταγραφή και για όσους μένουν είναι η ίδια και ξεκινάει από τις προσωπικές σχέσεις που τουλάχιστον στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ παραμένουν ανθρώπινες.

print

Written by