ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Όπου να γυρίσεις να δεις βλέπεις περικοπές. Οι Τ.Γ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κυρίαρχο θέμα έχουν τις περικοπές. Οι προκηρύξεις των Πανελληνίων αγώνων, χαρακτηρίζονται από τη συρρίκνωση της κάλυψης των εξόδων αθλητών και συνοδών προπονητών, από τον ΣΕΓΑΣ.

«Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ»

Οι περιπτώσεις για «κάλυψη των εξόδων» των αθλητών ακόμη και των πρωταγωνιστών είναι ελάχιστες. Θα πρέπει να είσαι μέσα στους 3 της Ελλάδος, να είσαι από την επαρχία, αν είσαι από την επαρχία να μην προπονείσαι στην Αθήνα, να κατέβεις χωρίς συνοδό προπονητή, αφού και πρώτος να είσαι δεν καλύπτουν πλέον έξοδα προπονητή (εκτός και αν ένας προπονητής έχει τρεις αθλητές στην τριάδα των Πανελληνίων αγώνων).  Όχι ακόμη δεν τελειώσαμε με την «κάλυψη των εξόδων», πώς να τελειώσουμε όταν κάθε μέρα διαβάζουμε και νέες περικοπές;  Διαβάσαμε πριν από λίγο στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ και το παρακάτω.

“Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, γίνεται γνωστό πως τα σωματεία θα λάβουν το 80% των εξόδων μετακίνησης σε σχέση με  τα ποσά που αναγράφονται στην προκήρυξη της διοργάνωσης».

Το καλό το αφήσαμε για το τέλος.  Γράφει στην προκήρυξη των Πανελληνίων Κλειστού.

«ΠΡΟΣΟΧΗ:Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώνει τους Συλλόγους ότι επιφυλάσσεται για την καταβολή των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής ανάλογα με το ύψος της τακτικής επιχορήγησης της Ομοσπονδίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Εσείς τι καταλάβατε από όλα αυτά;  
Ένας σύλλογος που έχει μερικούς αθλητές που το επίπεδό τους είναι για Πανελληνίους αγώνες από πού θα πληρώσει τα 500 -1000€ για να ταξιδέψει π.χ. από Θεσσαλονίκη (ή και από μακρύτερα) στην Αθήνα να διανυκτερεύσουν τουλάχιστον δύο ημέρες να φάνε και να πιούνε και να γυρίσουν με το καλό; Και καλά αν έχουν να κουβαλήσουν μόνο τον εαυτό τους και τα spikes τους, παίρνουν το τραίνο ή το λεωφορείο και βολεύονται. Τι γίνεται όμως αν έχουν να μεταφέρουν και κοντάρια, τα οποία σημειωτέων δεν μεταφέρει πλέον ο ΟΣΕ ούτε το λεωφορείο αλλά ούτε και οι διάφορες αεροπορικές εταιρίες αν τα κοντάρια είναι πάνω από 4.90; Αλλά και για τα μικρότερα κοντάρια σου βγάζουν την πίστη και η χρέωση πάει σύννεφο, ως έχτρα αποσκευή!

Κατά τα άλλα μιλάμε για «ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ»! Καλά ρε παιδιά δουλευόμαστε μεταξύ μας;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

Προσωπικά καλύτερα θα νοιώθω αν βγει ο υπεύθυνος φορέας και μας πει, κύριοι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο πρωταθλητισμός είναι προνόμιο των λίγων, εκείνων που ο μπαμπάς μπορεί να τους στηρίξει. Θα προτιμούσα να μας πουν:  Αν είστε από εκείνους ελάτε στη «λέσχη μας» να παίξουμε πρωταθλητισμό.
Οι άλλοι πάρτε τα κουβαδάκια σας και απλωθείτε στις παραλίες.
Τουλάχιστον εγώ θα νοιώσω ότι ξέρω που βρίσκομαι και θα χαράξω την πορεία μου ανάλογα με το βάθος της τσέπης μου, το βάθος της τσέπηςτων ανθρώπων του Συλλόγου, των μπαμπάδων και μερικών φίλων. Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται να μη στερήσουν, ειδικά σε αυτή τη γενιά, το δικαίωμα να ονειρεύονται αλλά και να προσπαθούν να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ.  ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ – ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ, προτείνω να ορθώσετε το ανάστημά σας αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το Στίβο και να μπείτε μπροστά. Δώστε το καλό παράδειγμα χαρίζοντας στην Ομοσπονδία τα ελάχιστα ευρώ που δικαιούστε ως αποζημίωση για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες σας ως Κριτές, μέχρι να στρώσουν τα πράγματα.

Εάν βάλετε πλάτη για να τσουλήσει το νερό και να μη λιμνάσει, τότε όλοι θα είμαστε κερδισμένοι αλλά ΕΣΕΙΣ περισσότερο από όλους, αφού θα δείξετε εμπράκτως ότι: ΚΡΙΤΗΣ σημαίνει πάνω από όλα Εθελοντισμός και όχι επάγγελμα. Είναι κάτι το ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ που η ελάχιστη αμοιβή που διεκδικείτε συνδικαλιστικά, όπως έγιναν τώρα τα πράγματα, έρχεται να μειώσει το μεγαλείο της προσφοράς σας.

Έρχεται στο μυαλό μου η περίπτωση, πριν αρκετά χρόνια, που με σχετικά μεγάλο ποσό που πλήρωσα προσωπικά, βρέθηκα σε χώρο αγώνων ως συνοδός προπονητής και κάποιοι είχαν την αφέλεια να μου πουν να σου πληρώσουμε το ταξί που ήρθες από το αεροδρόμιο!

Ευτυχώς! τους το χάρισα και τώρα είμαι υπερήφανος για την αντίδρασή μου….

print

Written by