Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΚΥΠΡΟΥ 5.40 ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

O Νίκανδρος Στυλιανού τα πήγε πολύ καλά στο πανευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αφού ισοφάρισε το ρεκόρ του που είναι και εθνικό ρεκόρ Κύπρου  στο άλμα επί κοντώ με 5,40. Τα άλματα στο 5.50 που στη συνέχεια δοκίμασε βάζουν τις βάσεις για ένα μελλοντικό πετυχημένο άλμα σε αυτό το ύψος αλλά και σε ακόμη μεγαλύτερα. Ο Νίκανδρος δεν πέρασε βέβαια στον Τελικό, αφού το όριο ήταν 5.75, αλλά η εμφάνισή του σε τόσο μεγάλους αγώνες είναι πολύ ικανοποιητική. Η εμπειρία και γνώσεις που αποκόμισαν από τους αγώνες τόσο ο Νίκανδρος όσο και τα άλλα παιδιά, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.

Όλοι οι μεγάλοι αθλητές που πρωταγωνιστούν σήμερα στο άλμα επί κοντώ κάποτε πέρασαν από το 5.40 και βήμα βήμα έφτασαν να διεκδικούν θέσεις στον τελικό αλλά και στο βάθρο.

Στη φωτογραφία ο Νίκανδρος Στυλιανού με τον Σουηδό υπεραθλητή Stefan Christian Holm (με ρεκόρ στο ύψος 2.40) που “ζητούσε επίμονα” …  να βγάλει φωτογραφία με το Νίκανδρο!)

Οι άλλοι δύο αθλητές της Κύπρου Μίλαν Τράικοβιτς με 7”95 στα 60μ. εμπόδια και η  Ραμόνα Παπαϊωάννου με 7”48 στα 60 μ. τα πήγαν επίσης πολύ καλά.  (Η Νίνα Σερμπέζοβα που κατέβηκε στον προκριματικό του Τριπλούν δεν ολοκλήρωσε λόγω τραυματισμού.)  Στη φωτογραφία η επταμελής ομάδα της Κύπρου από αριστερά (Κατσίκας Φώτιος, Νίνα Σερμπέζοβα, Μίλαν Τράικοβιτς, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Νίκανδρος Στυλιανού, Χρήστος Κλεάνθους και ο αρχηγός της αποστολής κ. Ευθυβούλου Τάκης.

print

Written by